12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

A Bergamot illóolaj felhasználási területei

Bergamot illóolaj

A bergamot – a gyönyörű citrus illóolaj – mindenki illóolaj-gyűjteményébe bele tartozik. Hihetetlenül sokoldalú, azonnali felemelő hatású és nagy népszerűségnek örvend a világ minden táján.
A Bergamot a jókedv és a lélekgyógyítás illata, az illóolaj-használók körében ez az egyik legnépszerűbb illóolaj. Egyedülálló a citrusfélék között, hiszen egyszerre képes felemelni és megnyugtatni, ezáltal ideális segítőtárs az idegesség és szomorúság leküzdésében, alkalmas az önbizalom helyreállítására, ezért az önbizalom olajának is nevezik. Fájdalmas veszteségek vagy nagy szomorúság időszakában a Bergamot illóolaj aromája begyógyítja az érzelmi sebeket. Tisztítja a bőrt, segíthet a tizenéves bőrproblémák és a zsíros bőr kezelésében is. Ugyancsak kedvelt masszázskeverékekben egyaránt.

Az általunk kínált bergamot illóolaj bergaptine mentes, ami azt jelenti, hogy biztonságos a napsütéses időszakokban történő alkalmazása.

Nevének eredete továbbra is vita tárgyát képezi, de sokan úgy vélik, hogy az olasz Lombardia Bergamo városáról nevezték el, ahol az illóolajat állítólag először állították elő. Az olasz népi gyógyászatban a bergamott-olaj az orvosok eszköztárának fontos része volt a 16. századtól kezdve, antiszeptikus és lázcsökkentő szerként használták. Később, a Napóleoni időkben, a Bergamot aromája nagy kincsnek számított, és széles körben használták parfümökben és kölnikben.

Mi tehát ez a csodálatos bergamot illóolaj, és pontosan hogyan segíthet neked és családodnak?

1. Könnyítsen aggodalmain és enyhítse lelkét!
Ilyen finom, virágos, gyümölcsös aromával nem lehet hibázni! Finoman pihentető, de nagyon felemelő is, és tökéletes választás, ha érzelmi feszültséget, ingerlékenységet vagy frusztrációt érez. Nyugtató tulajdonságai segítenek az idegrendszer szabályozásában, ami a felgyülemlett negatív érzések, a nem produktív-, vagy addiktív viselkedési zavarok felszabadításához vezet. Az eredmény nem lesz más, mint hogy Ön nyugodtabb, összeszedettebb lesz, és pozitív kilátásokkal néz az életre.


Ha a Bergamot-ot aggodalom, szorongás, depresszió vagy harag kezelésére használja, próbálja ki diffúzorában vagy a személyes inhalátorában. Kombinálja más érzelmileg támogató olajokkal, mint például Grapefruit Pink-kel, vagy Nerolival, hogy még több előnyét élvezze a Bergamotnak.

2. Élvezze az egészséges, ragyogó arcot!
A Bergamot kiválóan kiegészíti anapi bőrápolási rutint. Egyszerűen hozzáadja az arclemosóhoz vagy testápolóhoz, elősegítheti az egészséges bőrt, amit mindannyian szeretnénk. Támogatja a pattanásokkal, foltokkal, irritációkkal és szárazsággal küzdő bőrt. A Bergamot természetesen, és szelíd módon segíti felszabadítani a pórusokat, és kiegyensúlyozza a zsíros bőrt. Az arcon való használathoz mindenképpen hígítsa 1% -ra. A test más területein történő alkalmazáshoz a 2-5% -os hígítást javasoljuk.

3. Gyomorpanaszok? A Bergamot segíthet.
Szerencsére a Bergamot egyik legszembetűnőbb előnye, hogy mennyire hasznos a gyomorpanaszok kezelésére. Segít javítani az emésztés folyamatát, amely szabálytalanul működhet a túlzott étkezések után, vagy amikor emésztési zavarokat érez, esetleg idegi alapú gyomor- és bélpanaszai vannak. Ez a citrusféle elősegítheti étvágyának serkentését is.

Ha a Bergamotot gyomorbántalomra használja, hígítsa 2% -ra hordozóolajjal vagy testápolóval, és az óramutató járásával megegyező irányban masszírozza be a gyomortájékát. Ha úgy találja, hogy a 2% -os hígítás nem sokat segít, akkor biztonságosan növelheti a hígítást 5% -ra. Tehát egy evőkanál hordozóhoz adjon hozzá 6-15 csepp Bergamotot, és masszírozza be!

4. Adjon lendületet a háztartási takarításnak!


Bármely citrus illóolaj, tisztítószerekben történő alkalmazási módja, a tisztítószerek tuningolása. Próbálja meg, adjon háztartási tisztószeréhez ebből az illóolajból! Nem csak felemelő és érzelmi lendületet is ad, hanem komoly tisztítóhatást is biztosít. Lehet, hogy ez nem az egyik legnépszerűbb illóolaj, amelyet tisztításra alkalmaznak (a levendula és a citrom valóban a figyelem középpontjában áll), de a Bergamotot sem szabad elfelejteni. A Bergamot frissítő tulajdonságai révén nagyszerű segítséget nyújt a levegő frissítésében és megvédi otthonát a szezonális betegségekkel szemben.

A Bergamot illóolaj terhesség és szoptatás alatt is biztonságosan használható.

A bergamot illóolajat megtalálja: ITT

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!