12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

A Blue Cypress illóolaj – kék ciprus illóolaj hatásai

Olyan sok aktív vegyület van a kék ciprus illóolajban, ami nem meglepő, hogy az ausztrálok egy ideje megtartották titkos elixírüket maguknak!

Ezt a szép kék illóolajat Ausztráliában honos fából nyerik vízgőz-desztilláció útján. Az ausztrál őslakosok generációk óta érzelmi és fizikai hatásait egyaránt kihasználják. Az aromája kellemesen füstös, édes, balzsamos, fás, mézes illatot áraszt. A legtöbb “kék” olajhoz hasonlóan a Blue Cypress illóolaj támogatást nyújthat a kivörösödött bőr megnyugtatásához, megszüntetheti a kisebb bőrproblémákat, segíthet a légzésben. Érzelmi használatra megnyugtató a nyugtalan szellem számára. Az illatszerben “rögzítőként” használják. A Blue Cypress illóolaj egy sűrű olaj, ezért némi türelemre lehet szüksége a kicseppentéséhez. Ha nehézségbe ütközik, próbálja meg pipetta segítségével.

Rengeteg különféle faj létezik, amelyek a Callitris nemzetség részét képezik, de ez az ausztrál kék ciprus, amelyet tudományosan Callitris intratropica néven ismertek, és amelyből a kék ciprus illóolajat nyerik. Az illóolajat, a fa belsejéből, és kérgének gőzdesztillációjával állítják elő, ez egy olyan gondos eljárás, amely akár 48 órát is igénybe vehet. A kék ciprus illóolaj meglepő kék színéről ismert, amennyiben a Blue Cypress faját önmagában lepárolják. A kék szín a guaiazulene-vegyületnek köszönhetően alakul ki. Kémiai összetevői elsősorban szeszquiterpénekből áll, ami a kék ciprusolaj rendkívül gazdag gyógyászati ​​előnyeiben nyilvánul meg.

Nyugtatja a bőrt

A Blue Cypress-et már régóta használják a bőr lágyításához és hidratálásához, de enyhítheti a rosacea-val járó vörösséget, miközben eltávolítja a foltokat okozó baktériumokat. A Blue Cypress egyes antioxidáns vegyületei megvédik a bőrt az oxidatív stressztől is , megakadályozva a finom vonalakat és a ráncokat. Gyorsan meggyógyítja a borotválkozást gyakran kísérő apró vágásokat is.

Támogatja az immunrendszer működését

A történetileg a Blue Cypress-et használják az emésztőrendszer javításához, ami viszont lehetővé teszi mindkét probiotikum szaporítását, amelyek hozzájárulnak a test immunrendszerének erősítéséhez, de a prebiotikumok hozzájárulnak a meglévő probiotikumok táplálásához és ösztönzik több olyan jó baktérium szaporodását, amelyek az egészséges immunrendszer nélkülözhetetlen részei.

Légzési támogatást nyújt

Az ausztrál őslakosok a Blue Cypress fadarabjait egy forró sziklára helyezték, hogy abból gőzt hozzanak létre. A fa olyan vegyületeket bocsát ki, amelyek elősegíthetik az egészséges légzőrendszer működését azáltal, hogy elősegítik a légzést, és javítják a test azon képességét, hogy megszabaduljon az allergiával kapcsolatos “méreganyagoktól”.

Javítja a hangulatot és enyhíti a szorongást

A Blue Cypress illóolajban található szeszkviterének segítenek megnyugtatni a “rongyos” idegeket, megnyugtatva a stresszt és a szorongást azáltal, hogy fokozzák a hangulatok és a stressz ellenőrzéséért felelős neurotranszmitterek aktivitását.

Gyulladás és fájdalomcsillapító

Az ízületi gyulladás, a migrén és a többi gyulladásos fájdalom, enyhíthető a Blue Cypress illóolajjal. Segíthet az allergiás tünetek, például csalánkiütés, valamint a rovarcsípések gyulladásos viszketésének kezelésében. Ha túlterhelte magát az edzőteremben, a Blue Cypress enyhítheti a merev, fájó izmokkal járó fájdalmat. Keverjen össze néhány cseppet hordozóolajjal, és dörzsölje a bőrbe.

Fertőtleníti a felületeket

A Blue Cypress antibakteriális előnyei kiváló kiegészítést jelentenek a háztartási tisztításhoz. Adjon néhány cseppet egy tisztítószerhez, vagy párosítsa azt citrom illóolajjal , hogy egyedi, hatékony és nem mérgező tisztítószert hozzon létre otthona felületein.

Nyugtatja az égési fájdalmat

Kimutatták, hogy a Blue Cypress gyulladásgátló hatásai enyhítik a kisebb égési sérülések fájdalmát és felgyorsítják a gyógyulást.

Védi a szív egészségét

Mivel a Blue Cypress a nyugalom érzetét kelti, egészségesebb környezetet teremtve a szívnek, valamint a szívhez vezető ereknek, így közvetve támogatja a szivet.

A Blue Cypress kiváló fixáló vagy alapozó parfüm készítéséhez is.

Elővigyázatossági megjegyzés: a terhesség vagy a szoptatás ideje alatt nem szabad alkalmazni.

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!