12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

A Citromillatú Teafa illóolajról röviden

Citromillatú Teafa illóolaj

A citromillatú teafa illóolaj Ausztráliából származik, és gőzdesztillációval extrahálják. Nagyon különös aromával rendelkezik, friss, összehúzó, citromillatú, csípős és enyhén lágyszárú. Aldehidekben (geranial, neral) gazdag, erőteljesen befolyásolja az érzelmeket, felemelő és nyugtató hatású, segíti a koncentrációt és összpontosítást a nap nagyobb kihívásokkal teli időszakában, enyhíti a szorongás és félelem érzetét, miközben támogatja a pozitív érzéseket. Antimikrobiális hatású, használható háztartási tisztítószerekhez, elavult helyiségek szagtalanítására.


A bőrápoláson belül hasznos lehet azok számára, akiknek zsíros bőrük van. A citronellol és citronellal tartalma azonban jelentősen megnövelheti a bőr szenzibilizációjának kockázatát, ezért ügyeljen a maximális hígítási arányra. Helyi alkalmazás esetén legfeljebb 0,7% hígítást javasolunk.

Botanikai név: Leptospermum petersonii
Származási ország: Ausztrália
Kivonási módszer: vízgőz-desztilláció
Növényi rész: levél
Aroma erőssége: közepestől az erősig
Illata: kámforos
Jól párosítható: Black Pepper, Cedarwood Virginian, Cypress, Eucalyptus (all varieties), Ginger Root CO2, Geranium Bourbon, Juniper Berry, Kunzea, Lemon, Lemongrass, Niaouli 1,8-Cineole, Palmarosa, Patchouli, Rosalina, Rosemary 1,8-Cineole, Sandalwood Australian, és Tea Tree
KidSafe®: nem
Megjegyzés: Kerülje a használatot sérült bőrön. Két éves kor alatt nem használható. Májelégtelenség, terhesség és szoptatás ideje alatt nem javasoljuk az alkalmazást. Helyi alkalmazás esetén a maximális hígítás 0,7%. Lehetséges gyógyszerkölcsönhatás.

Citromillatú Teafa illóolaj fő hatásai:

antibakteriális
gombaölő
antivirális
antimikrobiális
antioxidáns
fertőzés megelőző
antiszeptikus
gyulladáscsökkentő
fájdalomcsillapító
sebgyógyító
enyhíti a fejfájást
segíti a zúzódások és hólyagok gyógyulását
csökkenti a lázat
elősegíti az emésztést
súlykezelés
kiegyensúlyozza a vércukor szintet
ösztönzi a nyugodt alvást
idegrendszerre ható
tisztító
rovarriasztó, rovarirtó
nyugtató
antidepresszáns
enyhíti a szorongást és a feszültséget

Alkalmazása:
Párologtatás: Az illóolaj közvetlenül hozzáadható egy szobai illóolaj diffúzorhoz. Inhalálás: üvegből, inhalátor alkalmazásával, vagy egy cseppet a tenyérbe tenni, összedörzsölni, és onnan belélegezni.
Bőrön keresztüli alkalmazás: Ne feledje, hogy vegye figyelembe az illóolaj megfelelő hígítását, különösen akkor, ha helyileg használja!

TIPP:
Az immunrendszer támogatására párologtasson 4 csepp citromos teafa, 3 csepp Eukaliptusz Radiatat és Palmarosat.
Ha szezonális betegségek idején készítsen egy szuper tisztítót, amely tisztán tartja a házat, és gyorsabban helyreállítja a család egészségügyi státuszát. Helyezzen 25 csepp citromteát egy tiszta spray-palackba, amely ½ csésze tisztított vizet, ½ csésze fehér ecetet és 1 evőkanál szappant tartalmaz. Permetezze a felületre bőségesen, és hagyja 5-10 percig rajta, mielőtt letisztítja.

A citromillatú teafa illóolaj megtalálható: ITT

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!