12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

A Helichrysum Italicum illóolaj – Olasz szalmagyopár zseniális hatásai

Az olasz szalmagyopár illóolaj hatásai

A Helichrysum Italicum illóolaj, vagyis az olasz szalmagyopár illóolja magas árának oka van: a Helichrysum egy igazi „erőműolaj”, és ennek köszönhetően a világon olyan sokan használják, hogy már korlátozottan áll rendelkezésre (7). Valójában a valódi Helichrysum Italicum illóolajat, más néven Immortelle néven ismert, csak a világ néhány pontján termesztik, és felülmúlhatatlan az egészséges, makulátlan, bőrfiatalító képessége. Az olasz szalmagyopár eredetileg a Földközi-tenger területéről származik, ahol ezt a növényt már évezredek óta használják gyógyító tulajdonságaik miatt, különösen olyan országokban, mint Olaszország, Spanyolország, Törökország, Portugália és Bosznia -Hercegovina (3).

Az utóbbi évtizedekben számos tudományos tanulmány készült annak kiderítése céljából, hogy mi teszi a Helichrysum Italicum illóolaját olyan hasznossá. A tanulmányok közül sok arra összpontosított, hogy pontosan határozzák meg, hogyan működik a Helichrysum illóolaj természetes antimikrobiális és gyulladáscsökkentő szerként.
A modern tudomány segíti annak megerősítését, amit a hagyományos emberek már évszázadok óta tudnak: A Helichrysum illóolaj különleges tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek kiváló antioxidáns, antibakteriális, gombaellenes és gyulladásgátló hatásúvá teszikezt a kincset.A következő főbb alkotóelemeket tartalmazza:

 • a-pinén
 • Gamma-Curcumene
 • Neryl-acetát
 • B-Selinene
 • Italidione I
 • B-kariofillén
 • ar-Curcumene
 • Italicene

A fenti hasznos kémiai összetevők miatt ez az illóolaj sokféle módon felhasználható az egészség megőrzésére, fokozására (6). Néhány legnépszerűbb felhasználási területe a seb, a fertőzés, az emésztőrendszeri problémák kezelése, az idegrendszer és a szív egészségének támogatása, valamint a légzőszervi betegségek kezelése is (1).

1. Kiváló a bőrének egészségére

Az egyik tudományos kutatás szerint a Helichrysum illóolaj flavonoidjai és terpénvegyületei hatékonyan küzdenek a veszélyes baktériumok ellen, amelyek a kisebb bőrkiütéstől a sokkal súlyosabb problémáig terjedő problémákat okozhatnak (4). A Helichrysum gyulladásgátló tulajdonságainak köszönhetően az emberek ezt a illóolajat gyakran használják hegek esetében is, hogy visszaszorítsák a gyulladást, elősegítsék a gyógyulást, és megőrizzék a bőr egészségét. Ez az illóolaj antiallergén tulajdonságokkal is rendelkezik, így kiváló természetes gyógymódot nyújt a csalánkiütés és viszketés okozta irritáció kezelésére (4).
A Helichrysum illóolajnak a bőr megnyugtatására és gyógyítására történő felhasználásához keverj össze 2-3 cseppet egy evőkanál hordozóolajjal, és dörzsöld a keveréket az érintett területre. Ez nagyszerűen használható irritált bőr, bőrpír, hegek, foltok, kiütések és borotválkozási irritációk kezelésére. Amennyiben súlyosabb kiütések vagy borostyános bőröd van, a Helichrysum és a Levendula illóolaj keveréke segíthet „lehűteni” és enyhíteni a viszketést.

2. Segít a bőrápolási rutin tuningolásában

Az olasz szalmagyopár illóolaj felhasználásának másik nagyszerű módja a bőrön történő természetes módszer, amellyel a bőr egészséges és foltmentes marad. A Helichrysum illóolaj kiválóan kiegészíti a napi bőrápolási rutint. Ennek az illóolajnak az a további előnye, hogy a bőr kiszáradása nélkül vagy egyéb irritáló mellékhatások kiváltása nélkül működik (mint például egy erősebb pattanáskezelés vagy a gyógyszerek által okozott durvább kezelések).

3. Hogy megőrizze a gyomrát jó egészségben

A Helichrysum italicum illóolaj elősegítheti az „ételek lebontását” és az emésztési zavarok megelőzéséhez szükséges gyomornedvek kiválasztását. Például: a török népi orvoslásban évezredeken át ezt az illóolajat használják, segítve elkerülni a puffadás érzését, továbbá a test felesleges vízének kiválasztását és a hasfájás enyhítését (3). A Helichrysum Italicum virága is hagyományos gyógymód a bélpanaszokkal szemben, és történelmileg gyógyteának használták emésztőrendszeri, gyomorral kapcsolatos problémák enyhítésére.
Több tudományos kutatás bebizonyította, hogy a Helichrysum Italicum az emésztőrendszeri-, idegrendszeri- és bélbetegségek egyik eklatáns, természetes gyógymódja. Ezenkívül az Journal of Ethnopharmacology tudományos lapban közzétett állatkísérletek kimutatták, hogy a Helichrysum természetes görcsoldó tulajdonságokkal rendelkezik, ezért segítik a bélpanaszok enyhítésében (2).

4. Segít a vesék egészséges állapotát

A Helichrysum illóolajat gyakran használják a vesekő megelőzéséhez, és a vese egészségének elősegítéséhez, megőrizve az idegrendszer és a máj egészséget egyaránt.

5. Immunerősítő tulajdonságokkal is rendelkezik

Mivel az immunrendszer legnagyobb része a bélben található, és a Helichrysum illóolaj hozzájárulhat a testi immunitás fellendítéséhez, amikor az immunrendszere nincs top formájában van. Emellett a klinikai vizsgálatokban a Helichrysum illóolaj flavonoidjai és klór-glukolinjai elősegítették a káros baktériumok, gombák és vírusok megsokszorozódását.

Forrás:

 1. Martinez-de Oliveira, J. (2014) Helichrysum italicum: from traditional use to scientific data. Journal of Ethnopharmacology.
 2. Nostro A, Bisignano G, Angela Cannatelli M, Crisafi G, Paola Germanò M, Alonzo V. (2001) Effects of Helichrysum italicum extract on growth and enzymatic activity of Staphylococcus aureusInternational Journal of Antimicrobial Agents.
 3. Robbins, W. (2018) Helichrysum Essential Oil (Immortelle Essential Oil). AromaWeb.
 4. Tisserand, R. (1995) Essential Oil Safety.
 5. Tisserand, R. (2014) Robert Tisserand Interviewed on Ingestion, Dilution and Other Safety Issues. Robert Tisserand.
error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!