12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

A Kajeput Illóolaj Indonéziából

Cajeput Indonéziából

Cajeput illóolaj – Kajeput illóolaj

A kajeput illóolaj az olajos kajeputfa (Melaleuca cajuputi) illóolaja. A Melaleuca cajuputi a Teafa rokona, Malajziában honos, napjainkban viszont vadon terem Indonéziában, a Fülöp-szigeteken, Vietnámban, Jáván és Ausztráliában is. A növény leveleiből és gallyaiból vonják ki az illóolajat. Az olaj erős illatát a benne található terpentin származékoknak és kámfornak köszönheti – emellett tartalmaz cineolt (eukalyptolt) is, amelynek gyulladáscsökkentő hatását köszönheti. Az illóolajat tisztító, fertőtlenítő és nyákoldó tulajdonságai miatt kozmetikai készítményekbe, szappanokba, parfümökbe is felhasználják.

A Cajeput illóolaj egészségügyi előnyei

Ezt az illóolajat nem használják kulináris célokra, de számos gyógyászati alkalmazásra van már tapasztalat. Az alábbiakban felsoroljuk a legismertebb, és legátfogóbb tanulmányok eredményeit.

Harcol a fertőzésekkel
Nagyon hatékonyan küzd a baktériumok, vírusok és gombák, például tetanusz (baktériumok), influenza (vírus), valamint olyan fertőző betegségek, mint a kolera és a tífusz ellen. Külsőleg alkalmazható sebekre, hogy megvédje a például, amennyiben szükséges, a tetanusz ellen az oltás beadásáig.

Enyhíti a torlódásokat
Fertőtlenítő és nyákoldó hatásainak köszönhetően, szinte azonnal megkönnyebbülést hoz az orr-, a torok- és más légzőszervek torlódásaival szemben, valamint köhögés, torok és légúti traktusok gyulladásai, gégegyulladás, garatgyulladás és hörghurut esetében is kiváló segítség lehet.

Elősegíti az izzadást
Melegítő hatást fejt ki, elősegíti a keringést és aktiválja a szervek szekrécióját. Stimulánsként hat az izzadságmirigyekre is, elősegítve ezzel izzadást, így jótékony hatással van a testre, mivel segít a méreganyagok eltávolításában.

Csökkenti a fájdalmat
Fájdalomcsillapító, például fogfájás vagy fejfájás esetén a homlokra dörzsölve, gyorsan megkönnyebbülést hoz az életébe. Ezek mellett csökkentheti az ízületek fájdalmát, fejfájást és izomfájdalmakat, amelyek a láz és a megfázás esetén szoktak jelentkezni. Csak hígított oldatot szabad használni.

Bőrápolás
Kiegyensúlyozza és fényesíti a bőrt, miközben segít megelőzni és gyógyítani a bőrfertőzéseket, például a furunkulózist, ezért széles körben használják kozmetikumokban és antiszeptikus krémekben. Tonizálja a bőrt, és ezért általános bőrápolóként is alkalmazzák.

Megszünteti a puffadást
Karminativ tulajdonságokkal rendelkezik, ezért korlátozza a gázképződést és segít eltávolítani a bélben már kialakult gázokat.

Repellenes
Nagyon hatékony a rovarok megölésében és távoltartásában. Rovarirtó tulajdonságai annyira erősek, hogy hígított oldatát párologtatva vagy permetezve, képesek leszünk a szúnyogokat, hangyákat és sok más típusú kártevőt elűzni a környezetünkből. A hígított oldatát a testre is fölviheti, hogy a rovarok távol maradjanak Öntől.

Egyéb előnyök
A görcsoldó tulajdonsággal rendelkezik menstruáció esetén, méregtelenítőként segít a pattanások gyógyításában, gyulladásgátló szerként enyhíti a gyulladásokat.

A cajeput illóolajról még talál információkat: ITT


error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!