12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

A kék varádics illóolaj (Blue Tansy illóolaj)

Kék varádics illóolaj - Blue Tansy illóolaj hatásai

Blue Tansy illóolaj – Kék varádics illóolaj

A Blue Tansy illóolajat a Tanacetum annuum évelő növény felhasználásával állítják elő, amelyet gyakran összekevernek a közönséges varádiccsal (Tanacetum vulgare), de valójában ez egy tejesen más növény. Ezért fontos ismerni a növények botanikai nevét. A Tanacetum annuum kémiai szempontból teljesen különbözik, mivel nem tartalmaz thujont. A Blue Tansy illóolaj csodálatos kék színű, amely a Tanacetum annuum kamazulén tartalma miatt van. A kamazulén hatóanyagot csak akkor lehet előállítani, ha bizonyos növényeket egy pontos desztillációs folyamat során lepárolnak. A Blue Tansy az egyetlen növény, amely tartalmazza ezt a nagyon keresett hatóanyagot. (A Blue Tansy 3-6% kamazulént tartalmaz).
A Blue Tansy illóolaj magával ragadó illattal és hihetetlen tisztító, nyugtató tulajdonsággal rendelkezik. Páratlan megkönnyebbülést jelent sok ember számára, akik a szezonális pollenallergia miatt szenvednek, ezen kívül megnyugtatja bőrt, egész évben támogatja az önértékelést, a magabiztosságot és a lelkesedést.
Segít azoknak, akik halogatnak, ellenállnak a változásnak és a belső hang útmutatásainak. Segít elengedni az aggódást, félelmet idegességet, a felgyülemlett feszültséget. Arra ösztönöz, hogy vedd kezedbe saját életed irányítását és halld meg belső hangodat, hogy meg tudd tenni a szükséges változásokat.

Hagyományosan a kék varádics illóolajat emésztési problémákra, láz és sebgyógyításra használják. Manapság ez a sokoldalú illóolaj, sok gyakorlati felhasználási területet kapott aromaterápia területén.

Blue Tansy illóolaj – Kék varádics illóolaj hatásai

Légzéskönnyítő illóolaj
Évszaktól függően, különösen tavasszal és ősszel, a fák, a fű és a gyomok pollenje néhányunkban az ismert allergiás tüneteket okozzák. A Blue Tansy illóolaj egy abszolút erőmű, amikor küzdeni kell a légzési nehézségekkel szemben. Elősegíti a légutak megnyitását, könnyebb és kényelmesebb légzést biztosít a kék varádics illóolaj.


Személyes aromaterápiás inhalálókészülékben vagy illóolaj diffúzorba: adjon 2 csepp Blue tansy illóolajat  , 4 csepp Saro illóolajat , 3 csepp Ho Wood illóolajat , 2 csepp citrom illóolajat és 1 csepp atlaszcédrus illóolajat . 
Vegyen egy mély lélegzetet, amikor szüksége van a légzéskönnyítésre! Ha gyermekeknél alkalmazza az illóolaj keveréket, abban az esetben cserélje ki a Saro illóolajat Rosalina illóolajra vagy Helichrysum Italicum illóolajra.

Bőr
A vörös, gyulladt bőr mindig egy nem kívánt látogató az életünkben. Akár az arcán, a kezén, a lábon – bárhol is – jelentkezik, a lehető leggyorsabban szeretnénk eltüntetni! A Blue Tansy illóolaj alkalmazása a bőrápolási rutinba beépítve hozzájárulhat a bőrpír és -irritáció csökkentéséhez, miközben elősegíti az egészséges bőr megjelenését.
Az arc, illóolajjal történő kezelése esetében 1% -os hígítást javasolunk. 
Ha körülbelül 2 teáskanál hordozóolaj, krém vagy arctisztítóba szeretnénk használni, akkor adjon 2-3 csepp kék varádics illóolajat a hordozóba. Kiválóan alkalmas száraz és érzékeny bőrre.  Ha a Blue Tansy illóolajat a test más területein kívánja használni, akkor legfeljebb 4% -os hígítás a biztonságos.

Fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő illóolaj
A Blue Tansy illóolaj egy nagyon egyedi kémiai komponenst tartalmaz, az úgynevezett chamazulene-t. Nemcsak a chamazulén ad ennek az olajnak a lenyűgöző kék színét, hanem arról is ismert, hogy csökkenti a gyulladással járó kellemetlenségeket. Ha az izmok és az ízületek túlterheltek, a kék varádics illóolaj helyileg történő használata megkönnyebbülést jelenthet.


Itt egy tökéletes fürdőkeverék. Keverjen össze 9 csepp Blue Tansy illóolajat t egy evőkanál tusfürdővel és egy evőkanál tengeri sóval, és tegye be fürdőjébe! A helyi alkalmazáshoz használjon egy evőkanál vivőolaját és legfeljebb 18 csepp kék varádics illóolajat (ez a maximális ajánlás 4%-os lesz).

Helyi keverékként, a gyulladás csökkentéséhez próbálkozzon ezzel a recepttel: adjon egy evőkanál hordozóolajhoz 6 csepp ciprus illóolajat , 4 csepp Blue Tansy illóolajat , 2 csepp német kamilla illóolajat és 1 csepp olasz szalmagyopár illóolajat.

Nyugtató illóolaj
Szüksége van valamilyen pihenésre vagy bátorításra? A Blue Tansy illóolaj kombinált, és édes aromája, nagyszerűen enyhíti az aggódó elmét, és elősegíti a nyugalmat, amely segíthet abban, hogy energiát adjon a stresszes időkben
Próbálja ki diffúzorban a következő kombinációt: 1 csepp Blue Tansy illóolaj , 3 csepp Bergamott illóolaj és 2 csepp atlaszcédrus illóolaj, hogy egy hosszú nap után helyrehozza a pszichés és fizikai állapotát.

Szeretne egy békés és nyugtató masszázskeveréket? 
Adjunk 5 csepp mandarin illóolajat és narancs illóolajat, valamint 1-1 csepp Ylang Ylang illóolajat , Patchuli illóolajat és kék varádics illóolajat egy masszázsolajhoz . Ahhoz, hogy ez a keverék gyermekbiztos legyen, csak cserélje le a Ylang Ylang illóolajat bergamott illóolajra vagy levendula illóolajra.

Hiba lenne, ha nem említünk néhány ellenjavallatot, a Blue Tansy illóolajjal kapcsolatban. A Chamazulene veszélyeztetheti egyes gyógyszerek kölcsönhatását. Ide tartozik néhány antiarritmiás, antipszichotikus és antidepresszáns gyógyszer, valamint az ösztrogént és as szerotonint tartalmazó gyógyszerek.

A blue tansy illóolajat megtalálja: ITT

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!