12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

A titokzatos Ho Wood illóolaj

Ho Wood illóolaj hatásai

Ho wood illóolaj

A Ho Wood illóolajat, a Cinnamomum camphora fa kérgéből vízgőzzel desztillálják. A Ho Wood a természetben előforduló linalol egyik leghatékonyabb forrása, amely minden, vízgőzzel desztillált Ho Wood illóolajban megtalálható. Számos illóolajat desztillálnak a Cinnamomum camphora-ból, ezért nagyon fontos, hogy ellenőrizze a kemotípust, amikor a Ho Wood iilóolajat kíván használni. A Ho Wood egy csodálatos és illatos „faolaj”, amely bizonyos hasonlóságot is mutat a rózsafaolajéval. A rózsafa veszélyeztetése miatt a Ho Wood kiválóan alkalmas annak kiváltására, így lehet a rózsafa illóolajat helyettesíteni a Ho Wood-dal.

Ho wood illóolaj hatásai

Fájdalomcsillapító
Kutatók már megállapították, hogy a Ho Wood illóolaj fő komponense hatékony fájdalomcsillapító, ezért is széles körben elterjedt az aromaterápiát alkalmazók körében, mint az egyik legtöbbet használt fájdalomcsillapító. Fájdalomcsillapító hatása annak köszönhető, hogy megemeli az adenozin szintet, amely egy agyban jelenlévő vegyület, amelyet a koffein blokkol. Egy klinikai vizsgálatok során, műtéti beavatkozást követő fájdalomcsillapításra használták ezt az illóolajat, és arra az eredményre jutottak, hogy pácienseknek csak 46% -ánál volt szükség opioid fájdalomcsillapítóra.
A Ho Wood illóolaj hatóanyagai a gyulladásgátló szerekkel kapcsolatos legtöbb tulajdonságot is hordozza.

Immunstimuláns
Számos nemzetközi tanulmány megállapította, hogy a Ho Wood fő hatóanyaga javítja az immunrendszer stabilitását. Az immunrendszert ért stresszről orvosi körökben ismert, hogy megváltoztatja a fehérvérsejtek arányát. A Ho Wood illóolaj alkalmazása során az immunrendszert ért stresszhatás csökken, és a stressz által kiváltott nem kívánatos fiziológiai változások csökkenek vagy megszűnnek, ugyanis az illóolaj aktiválja a paraszimpatikus választ, amely akkor fordul elő, amikor nyugodt környezetben vagyunk, emésztünk, vagy éppen pihenünk.

Depressziós és szorongásgátló szerek
Érzelmi szempontból, tekintettel a linalol-tartalomra, egy “békés” olaj. Nyugtató, és kitűnő választás, ha pihenni vagy lazítani szeretne. A Ho Wood illóolaj csökkenti a szorongás- és depressziós jellegű viselkedési mintázatokat. A diffúzoron keresztül párologtatott, és inhalált illóolaj kiválóan alkalmas szorongásra, agresszivitásra és a társadalmi interakciókra. Fokozza a társadalmi interakciót, és csökkenti az agresszív viselkedést, így egy hasznos „eszköz” lehet a relaxáció elérésére a szorongás elleni küzdelemben. Vannak arra is bizonyítékok, hogy fokozza a nyugtatók, köztük a pentobarbital hatását.

Ekcéma, viszketés
A Ho Wood terápiás potenciálja kiterjed az allergiás bőrgyulladások, például atópiás dermatitisz kezelésére is. A hatóanyaga elfojtja a sejten kívüli jelátvitelhez kötött folyamatokat, amely központi szerepet játszanak a gyulladás folyamatokban. Az atópiás dermatitiszre kifejtett hatása az, hogy csökkenti a szérum immunoglobulin E szintet, csökkenti az ödémát, és a gyulladásos sejtek beáramlását a gyulladt területre. Ennek eredményeként, a kutatási eredmények azt sugallják, hogy segítenek az allergiás gyulladások, az atópiás dermatitisek kezelésében.

Influenza, megfázás
A Ho Wood illóolaj gőzfázisban (diffúzoron keresztüli párologtatás) antibakteriális aktivitást mutat. A levegőbe juttatott illóolaj molekulák a baktériumsejtek membránjának repedését idézik elő, így a baktériumsejt fokozottan áteresztető lesz, ami a sejten belüli anyagok szivárgásához, és a fehérje szerkezetének megváltoztatásához vezet. Ennek hatására a baktériumok növekedése és fiziológiai anyagcseréje csökken, így a légtér kórokozó tartalma jelentősen csökken, ezzel az újabb fertőzéseket megtudjuk akadályozni, és a visszafertőződést is jelentősen visszaszoríthatjuk.

A Ho Wood illóolajról itt olvashat még: ITT

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!