12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Az Allspice (Szegfűbors) illóolaj bámulatos hatásai

Allspice hatásai

Szegfűbors illóolaj – Allspice illóolaj

A szegfűbors Közép-Amerikából, illetve a karibi térségből származó fűszer, melyet közel 600 éve használnak Európában is. A népi gyógyászati felhasználása mellett, sütemények, húsételek, szószok, savanyúságok ízesítésére, de a növény egyéb részeit például parfümökhöz, fatárgyak készítéséhez vagy rovarirtó szerek előállításhoz is felhasználják.
Az Allspice gazdag, meleg aromája az őszre emlékeztet, különösen olyan olajokkal kombinálva, mint például az édes narancs (Orange Sweet), a szegfűszeg (Clove Bud) és a fahéj. Ennek a gazdag illatnak köszönhetően az Allspice gyakran a férfiak kedvence, ezért kölni illatként használható, a férfiaknak szánt kozmetikumok, illatok jelentős részében megtalálható.
A Pimenta Dioica fa leveleit a világ különböző tájainak konyhájában használják fűszernövényként. Ezenkívül a hagyományos orvoslásban is alkalmazzák különféle betegségek kezelésére. Az Allspice-ban található számos vegyületről kimutatták, hogy antimikrobiális hatással rendelkezik, ezenkívül a gyulladásos aktivitásokat is igazolták emberi immunsejtek (makrofág) sejtvonallal történő vizsgálatokkal.

A kísérletek eredmények azt mutatták, hogy az antimikrobiális aktivitás mellett, képes volt az illóolaj szignifikánsan növelni a gyulladásgátló anyagok szintjét (IL-10 citokin), így ragyogó gyulladásgátlóként is használható.

Akkor most nézzük az Allspice illóolaj széleskörű hatásait

Fájdalomcsillapító illóolaj

Egyik figyelemre méltó tulajdonsága a kiváló „melegítő” hatás, valamint a fájdalomcsillapítás. Ha olyan olajat keres, amely az izomfájdalmakat és a merev ízületeket gyógyítja, akkor az Allspice lehet az egyik tökéletes illóolaj ezen a területen. Használata során gyorsan serkenti a vérkeringést, növeli a véráramlást azokon a területeken, ahol helyileg alkalmazzák.
Izomfájdalmak esetében 1 csepp Allspice, 1 csepp szegfűszeg és 1 csepp borsmenta illóolaj két evőkanál hordozóolajba történő keverését követően finoman masszírozza az érintett területeket. Az Allspice-t önmagában is használhatja, de kérjük, tartsa be a 0,3% -os maximális hígítási arányt (10 ml hordozó olajhoz 7 csepp Allspice).

Az illóolaj emésztőrendszeri hatása

Mint sok „fűszeres olaj”, az Allspice is csodálatos segítséget nyújthat gyomor- és bélrendszeri diszkomfort esetén. Függetlenül attól, hogy émelygést, görcsöket, túl sok gázt vagy emésztési zavart tapasztal, itt az Allspice. Karminativ tulajdonságai segítenek enyhíteni a görcsöket a bélrendszerben.
Itt is figyelembe kell venni a nagyon alacsony hígításra vonatkozó ajánlásunkat, csak egy csepp Allspice-ra lesz szüksége egy evőkanál hordozóolajhoz. Bekeverés után egyszerűen masszírozza az óramutató járásával megegyező irányban a hasán, hogy enyhítse a tüneteit. Egy másik javaslat szerint 1 csepp Allspice-t és 2 csepp Ginger Root CO2-t egy evőkanál hordozóolajhoz keverve szintén gyors hatást érhet el.

Illóolajok a szezonális betegségek idején

A szegfűbors illóolaj a szezonális megbetegedések időszakában is kifejti jótékony hatását. Segíti a test természetes immunrendszerének támogatását, erősebb és egészségesebb lesz! Függetlenül attól, hogy köhögést, hidegrázást vagy gyakran, a betegséggel járó izomfájdalmaktól szenved, az Allspice segítséget nyújt.
Ha immunrendszerét szeretné erősíteni, a következő keverékre van szüksége, amit diffúzorba ajánlunk: 1 csepp Allspice-t, 1 csepp Cinnamon Leaf (fahéjlevél), 3 csepp Sweet Orange-t, így tudja támogatni természetes módon immunrendszerét.

Az illóolajról bővebben: ITT

Felhasznált irodalom:
Purchon, N., & Cantele, L. (2014). The Complete Book of Essential Oils and Aromatherapy, 25th Anniversary Edition. (Novato, CA: New World Library. Pg. 97-98
Worwood, V. (2016). The Complete Book of Essential Oils and Aromatherapy, 25th Anniversary Edition. Novato, CA: New World Library. Pg. 613-614

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!