12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Az Amyris illóolaj lenyűgöző előnyei és felhasználási területei

Az Amyris egy csoda

Amirisz illóolaj – Amyris illóolaj

Az Amyris Balsamifera-t nyugat-indiai szantálfának is nevezik, de valójában ez a szantálfától nagyon különböző növény, teljesen más botanikai családhoz és nemhez tartozik, bár az aromája hasonló. Az Amyris a görög amyron szóból ered, amely a gyanta erős illatára utal. Az Amyris Balsamifera magas olajtartalma miatt nagyon gyúlékony, ezért Haitiban a helyiek „gyertyafának”, míg Jamaicában „fáklyafának” nevezik. Az Amyris halványsárga, viszkózus, enyhén fás és balzsamos illatú illóolaját az összeaprított fakéregből és a gallyakból vízgőz desztilláció útján nyerik. Az illóolaj nagy részét Haitiben állítják elő, kisebb részét a Dominikai Köztársaságban, Jamaicában és Venezuelában.
Az Amyris fakéreg rendkívül magas természetes illóolaj-tartalommal rendelkezik, és számos hatóanyagának köszönhetően, széles körű egészségügyi előnyöket kaphatunk az illóolaj használatával.

Az Amyris illóolaj javíthatja az alvás minőségét, megvédi az immunrendszert, csökkentheti a stresszt, enyhíti az izomfeszültséget, megakadályozza az idő előtti öregedést, javítja a kognitív funkciókat és javítja a légzőrendszer egészségét. A felsorolt hatások hatóanyagainak köszönheti, amelyek a következők: valerianol, elemol és számos eudesmol, valamint antioxidáns vegyületek.

Az Amyris illóolaj előnyei és felhasználási területei

Az embereknek az amirisz illóolajhoz kell fordulniuk, ha idegesek, szorongástól szenvednek, gyenge az immunrendszerük, oxidatív stressz éri, kognitív zavarban szenvednek, köhögés, influenza, légúti fertőzés, álmatlanság, alvászavarok gyötrik, vagy éppen frusztrációt és szexuális életük terén feszültséget éreznek.

Csökkenti a stresszt és a szorongást
Az Amyris illóolajban található különféle vegyületek, az antioxidánsokkal és más aktív vegyületekkel kombinálva képesek befolyásolni a limbikus rendszert (az agy érzelmi központját). Ennek eredményeként különféle neurotranszmitterek termelődését váltják ki, amelyek javíthatják a hangulatot és enyhíthetik a szorongást. Ezért nagyon sok ember használja ezt az illóolajat diffúzorban, hogy egész nap nyugodt hangulatot és pozitív energiát biztosítson környezetében.

Elősegíti a jó alvást
Az amirisz illóolaj jól ismert „alvási segédeszköz” azok számára, akik álmatlansággal és nyugtalan alvással küzdenek. Lefekvés előtt megnyugtatja az elméjét és enyhíti az izmok feszültségét, segítve a testet ahhoz, hogy pihenjen, mély és folyamatos alvásba kerüljön, így reggel frissen ébred, kellemes érzéssel kezdi a reggelt.

Légzőszervek
Az Amyris illóolajnak antibakteriális és fertőtlenítő tulajdonságai is vannak, amelyek elősegítik a légzőszervi fertőzések elkerülését. Az Amyris gyulladásgátló hatása szintén hozzájárulhat a légutak megnyugtatásához, a torokfájás enyhítéséhez, miközben a bedugulásokon, a váladékon és a nyálkán is képes áthatolni. Ez nem csak a légzőszervi tünetek kezelésére szolgál, hanem a fertőzést okozó mögöttes patogének eliminálására is irányul.

Fokozza az immunrendszert
A kórokozók, baktériumok, vírusok és gombák elleni védelemben ez az illóolaj hasznos lehet a kritikus időszakban. Ebben az illóolajban található antioxidánsok, valamint az immunrendszert támogató vegyületek csökkenthetik az immunrendszer terhelését, és segíthetik a test hatékonyabb működését a kórokozók elleni harcban.

Megakadályozza az öregedést
A valerianol és a háromféle eudesmol hozzájárul a testben levő oxidatív stressz csökkentéséhez, amelyek egészséges sejtekben mutációkat okozhatnak és elősegítik a krónikus betegség kialakulását. Az antioxidánsok kiválóan alkalmasak a bőr egészségére, mivel nemcsak a gyulladást és irritációt tudják megakadályozni, hanem a ráncokat és a korai öregedés jeleit is csökkentik. Növeli a bőr rugalmasságát, így hosszabb ideig fiatalabb marad a bőre! Az Amyris illóolaj különféle lágyító tulajdonságai szintén simává teszik a bőrt, javítják a textúrát és annak ragyogását.

Javítja a kognitív funkciót
Számos tanulmány összefüggésbe hozta az Amyris illóolaj aktív alkotóelemeit a kognitív funkciózavarokkal, különösen azoknál, akik neurodegeneratív betegségben szenvednek, rossz emlékeik vannak, demenciában szenvednek és a kogníció gyengülésének egyéb jeleit is tapasztalják. A felemelő illat, belélegezve, stimuláns lehet az idegek számára és növeli a fókuszt, a koncentrációt és csökkenti a szorongást.

Méregteleníti a testet
Az izzadás, a vízhajtás és az emésztőrendszer serkentésével ez az illóolaj hozzájárulhat a test toxintartalmának csökkentéséhez. A toxinok származhatnak az étel, a környezet, a gyógyszeres kezelés vagy a rossz életmódbeli szokásokból, és minél gyorsabban képes a szervezet megtisztulni, annál hamarabb képes visszatérni a 100% -os működéséhez. Ennek az olajnak az otthoni párologtatása nagyszerű módja annak, hogy fokozatosan méregtelenítse „életét és otthonát”.

Az amyris illóolajról még olvashat: ITT

Az Amyris illóolaj okozhat a bőrirritációt, ugyanakkor az összes illóolaj szokásos kockázatain és óvintézkedésein túlmenően nincs szokatlan kockázat. A szakértők nem javasolják az Amyris illóolaj használatát, rák, epilepszia esetében.

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!