12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Az illóolajok alkalmazása egy életforma vagy a jövőnk egyik lehetősége?

Melyik illóolajat válasszam?

Illóolajok hatásai – illóolajok alkalmazása

Az illóolajok hatásai, alkalmazásai már évezredes múltra tekint vissza. Nem szeretnénk terhelni a kedves felhasználókat azzal, hogy történelemórai szintű levezetéssel eljussunk napjainkig. Annyit azért elmondunk, hogy őseinknek más gyógyító lehetőségük nem volt, és a régi leírások szerint is komoly hatékonysággal tudtak rengeteg megbetegedést gyógyítani vagy a tüneteket csökkenteni, ezzel az életminőséget képesek voltak javítani. Itt inkább arra térnénk ki, hogy a napjainkban „újra” felfedezett illóolajoknak van-e létjogosultsága a gyógyítás és alternatív medicina területén.
Bizonyára a kedves olvasó találkozott már a hazai és nemzetközi illóolaj területén számos márkával, így a Doterra illóolajok, az Oshadi illóolajok, a Plant Therapy illóolajok, és még számos illóolaj gyártóról már hallottunk. Önre van bízva, melyiket válassza!

Mit várunk el egy illóolajtól?

Megfelelő tisztasággal rendelkezzen, ellenőrizhető legyen az eredete, beltartalmi összetételét lássuk, biztonsági figyelmeztetéseket láthassuk, és nem utolsósorban működjenek is és érjék el a kívánt hatást.

Hogyan tudunk elérni maximális hatást egy illolaj esetében?

Az első, hogy megfelelő legyen a választás. Nagyon sok olajnak rengeteg hatása ismert, még is minden illóolajnak meg a van „maga erőssége”. Fontos ismernünk azt is, hogy az adott olajban mely vegyületek a fő alkotóelemek, mert ezáltal megtudhatjuk, hogy melyek a fő hatóanyagi az illóolajnak. Előfordul természetesen, hogy nem vagyunk elégedettek a hatással, akkor az azonos betegségcsoportnál javasolt illóolajok közül másikkal kell próbálkozni, mert vagy individuális okai vannak a hatékonyság elmaradásának vagy objektív okai vannak, nevezetesen, nincs benne a kívánt hatás eléréséhez közreműködő illóolaj komponens.

Illat alapján vagy összetétel alapján válasszunk illóolajat?

Sokszor felmerül a kérdés, hogy „ez olyan jó illatú, biztosan nekem is ez jó lesz.” Ennek van valóság alapja, ugyanis az amygala szervünkben kellemes hatást vált ki az illóolaj megszagolása, és az pedig szoros összefüggésben van a tudatos énünkkel, és így „tudja az agy”, hogy mit kell választani. Szakmabeliként mi is egyezzünk ezzel a nézettel a következő nagyon fontos kiegészítéssel.
Mi a fentiek mellett azt is erősen valljuk, hogy elsősorban hatás és hatóanyag alapján (is) történjen a választás. Ismerjük gyermekkorunkból, hogy a kanalas orvosság büdös (tehát az illat alapján döntünk csoport tagjai), mégis feloldotta a nyálkát a légutainkban vagy megszüntette a köhögést.

Összefoglalva, véleményünk szerint, mindkettő illóolaj-választási „módszer” jó lehet a megfelelő illóolajjal történő kezeléshez.

Igen, egy külön életforma az illóolajokkal való együttélés, ugyanis az első gondolatunk nem a gyógyszeres dobozra irányul, hanem…..: Na….most melyik olajat használjam?

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!