12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

BE LEHET VENNI AZ ILLÓOLAJOKAT?

Illóolajok szájon át: Igen vagy nem?

Ez az a kérdés, amit heti szinten megkapunk és sokan a kapott választ az illóolaj minőségével hozzák összefüggésbe. Itt az ideje, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba! Az illóolajokat a gyártók különböző kategóriákba sorolhatják. Ezek a kategóriák a következők:

  • háztartási cikk
  • kozmetikum
  • élelmiszer
  • gyógyszer

A besorolásról mindig a gyártó dönt, ezt követően kerül sor az engedélyeztetésre. A vonatkozó jogszabályok tartalmazzák azokat az adatokat, amelyeket az eljárás során meg kell adni. Előfordulhat, hogy egy és ugyanazon illóolaj, amely ugyanabból a tételből származik, különböző kategória engedélyeztetési eljárásán esik át.

Be lehet-e venni a Plant Therapy illóolajokat?

Amerikában számos illóolajat és növényi kivonatot általában biztonságosnak (GRAS) ismernek el, ha az ételek megfelelő ízesítésére használják őket. Az, hogy valami valóban megkapja-e a GRAS-státuszt, az Élelmiszer- és Gyógyszerügynökség (FDA) határozza meg. Szóval mit jelent ez pontosan? Nos, ez azt jelenti, hogy az illóolajok biztonságosan fogyaszthatók, ha ezt megfelelően teszik. A kulcsszó: a megfelelően!

Az illóolajokat sokféle élelmiszeripari termékben és italban használják, amelyeket naponta fogyasztunk. Néhányan úgy gondolják, hogy ezáltal biztonságossá válik az illóolajok otthoni „fogyasztása”, miért ne tehetnék… Ez téves megközelítés! Tisztába kell lenni azzal, hogy ezeknek az ételeknek az összetételét szakemberek határozzák meg, és komoly gépekkel, szigorú ellenőrzési körülmények között, nagy mennyiségben állítják elő azokat. Ezek egyike sem igaz az otthon készített ételekre és italokra.

Tehát most, hogy az ételekben és italokban történő fogyasztást tisztáztuk, mi a helyzet az illóolajok egészségügyi okokból történő bevételével?

 

 

Az Aromaterapeuták Nemzetközi Szövetsége nem javasolja az illóolajok terápiásan történő orális használatát, kivéve ha az egy klinikai aromaterápiában jártas szakember vagy orvos felügyelete mellett történik. Jelenleg Magyarországon a jogszabályi környezet márkától függetlenül nem ad lehetőséget egyetlen illóolaj szájon át történő alkalmazására sem.

Fontos számunkra az Önök biztonsága, ezért szeretnénk hangsúlyozni, hogy az illóolajok minőségét nem szabad az alapján megítélni, hogy azokat javasolják-e orális használatra, ez ugyanis nem lehet feltétele a minőségnek.

Amennyiben bármilyen kérdése felmerül, kérjük, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz az info@essentialheal.hu e-mail címen, vagy a +36 70 774 1443-as telefonszámon.

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!