12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

A Buddha Wood illóolaj titkai

Buddha wood illóolaj – buddha fa illóolaj

A Buddha Wood (Eremophilia mitchellii) kevésbé ismert illóolajok közé tartozik, hamis szantálfa vagy sivatagi rózsafa néven is ismert, néha a szantálfa illóolaj helyettesítőjeként használják. A Buddha fának rendkívül aromás illata van, hasonlóan a szantálfához, ennek ellenére mind az illat, mind a tulajdonságai eltérőek. Buddha Wood tulajdonképpen egy Ausztráliában honos cserje, amely a gyökereiből képes regenerálódni. Emiatt képes ellenállni a természeti katasztrófáknak, mint például az aszály, a tűz, vagy akár az ember által okozott károknak.
Az illóolajat vízgőz-desztillációval nyerik, a kapott olaj mély borostyánszínű, gazdag, masszív, gyantás, fás és enyhén füstös aromájú. Bár az illat meglehetősen intenzívnek tűnik, gyakran használják a csúcskategóriás parfümökben. Maga az olaj sűrű, ezért némi türelem kell a kicseppentéséhez. Ausztrália őslakosai antibakteriális tulajdonságai miatt kisebb sebek kezelésére használták, a gallyakat gyakran égették az általános jólét előmozdítása érdekében.

A BUDDHA FA illóolaj gyógyászati tulajdonságai

A buddhafa illóolajban található fő kémiai összetevők az eremofilonok (30–60%) 2–, hidroxieremofilon (5–25%) és a 2-hidroxi-2-dihidroeremofilon (5–10%). Gazdag összetevőinek köszönhetően a buddhafa illóolajának meglepően sok gyógyászati előnye van. Terápiás tulajdonságai közé tartozik a fájdalomcsillapító, gyulladásgátló, tonizáló, nyugtató és szorongásgátló tulajdonságok. Ezek a tulajdonságok alkalmassá teszik ezt az illóolajat számos fizikai panasz esetén, valamint olyan érzelmi kérdéseknél, mint a szorongás és a stressz.

Gyulladás és fájdalomcsillapító illóolaj
Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító tulajdonságai miatt a buddhafa illóolaja masszázsolajként kiválóan alkalmazható a gyulladások és a fájdalmak enyhítésére. A buddhafa illóolaja segíthet enyhíteni az ízületek fájdalmát és gyulladását, valamint hasznos természetes gyógymód lehet a reuma vagy ízületi gyulladásban szenvedők számára egyaránt. Fontos, hogy az illóolajat hordozóolajjal hígítsa, mielőtt a bőrbe masszírozza.

Stressz illóolaj
Mint oly sok más illóolaj, a buddhafa általában segíti környezete kellemes hangulatát. Enyhe nyugtató tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segíthetnek megnyugtatni az elmét stressz vagy szorongás idején. Eremofilon alkotóinak köszönhetően komoly antioxidáns hatással is rendelkezik.

Alvászavar illóolaj
Ha Ön egy olyan milliós embertömeghez tartozik, akikre a rossz alvásminőség jellemző, akkor a buddhafaolaj rendkívül hasznos lehet. Sokan úgy találták, hogy ez az illóolaj hatékony fegyver az alvási nehézségek és az álmatlanság ellen. A buddhafa illóolaja segít megnyugtatni a háborgó elmét, és éjszaka pihentetheti a testét. Próbálja meg párologtatni az olajat az ágya közelében éjszaka, és azt fogja tapasztalni, hogy könnyebben elaludt, és az alvásminősége jelentősen javul.

Repellenes hatású illóolaj
A folyamatban lévő kutatások azt sugallják, hogy a buddhafa illóolaja kiváló természetes rovarirtó és rovarriasztó.
A szakértők szerint a buddhafa olajban található eremophilone a fő oka annak, hogy hatékonyan képes visszaszorítani a szúnyogokat, kullancsokat, bolhákat, legyeket és hangyákat. Egy másik előnye az, hogy sok kereskedelemben alkalmazott rovarirtó szerekhez viszonyítva, a buddhafa illóolaja nem okoz környezetszennyezést.

Szagtalanító” illóolaj
A buddhafa illóolaj otthon segíthet a főzés, a dohányzás és a háziállatok okozta kellemetlen szagok „eltűntetését”. Kellemes, fás aromája miatt, otthonának illat nagyon kellemes lesz és lenyűgözi a látogatókat.

Fürdővízhez cseppentve kiváló relaxáló hatású.

A buddha wood illóolajról még olvashat: ITT

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!