12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

CITROM, ZÖLD MANDARIN ÉS NARANCS ESSZENCIÁK

 

Ez a trió nem mindennapi! A növényekből történő kivonásuknak köszönhetően az esszenciák erősebb illattal rendelkeznek, amelyek a tényleges gyümölcs intenzív, fényes és frissebb illatát hordozzák. Ahelyett, hogy a hidegen sajtolt héjból származnak, mint az illóolaj-unokatestvéreik, az esszenciákat a gyümölcsvelőből desztillálják.

Az esszenciák háttere
Mint ahogy már említettem, az esszenciákat a gyümölcslé előállítása során nyerik ki. Az utolsó szakaszban az illékony olajok a tartályok tetején lebegnek, ahol azokat összegyűjtik és desztillálják, hogy elválaszthassák őket a gyümölcsforrás vízétől.

Citrom esszencia – Citrus limon

Ez a jól ismert gyümölcs világos sárga színű, a világ minden táján ismert. Mindenütt jelen van az ételek és italok ízesítésében, valamint a parfümök és a személyes ápoló termékek illatában.
A történelem során a citromot a fertőzésekre és az ízületi problémák kezelésére használták. Noha a citrom esszencia aromája hasonló a gőzzel desztillált citrom illóolajéhoz, kémiai profiljában észrevehető az észteri gyümölcsösség, amely az esszenciális olajokra jellemző.

Illata: A citrom esszencia intenzív, citrus illatú. Tökéletes, ha új lendületet szeretne adni a szinergiának. Ezenkívül színtelen, így hasznos olyan esetekben, ahol a elszíneződés problémás lehet.
KidSafe: Igen
Megjegyzés: A citrom esszencia fényérzékenységet okozhat. Ennek elkerülése érdekében a helyileg alkalmazható maximális hígítás 2%.
Felhasználhatósági idő: 1-2 év

Előnyei:

 • Felemelő és energizáló
 • Támogatja a koncentrációt és a fókuszt
 • Védelmet nyújt a légzőrendszer számárat szezonális betegség esetén
 • Immun támogatást nyújt
 • Tisztít

Zöld Mandarin esszencia – Citrus nobilis

Szorosan kapcsolódik a tangerinhez, és az Ázsiában őshonos mandarinhoz, különösen Kína déli területén találhatóhoz. Ezt a kicsi örökzöld fát ma Európában, a Közel-Keleten és Brazíliában termesztik, míg a családjába tartozó unokatestvére, a tangerin Texaszban, Floridában és Kaliforniában gyökerezik. A történelem során a népi gyógyászatban a mandarin gyengéd természetét ideálisnak tartották a gyermekek és az idősek emésztési problémáinak támogatására. Gyönyörű citrus aromáját ízesítőként használják édes likőrökben és testápolási termékekben, különösen a kölnikben.
A zöld mandarint elég korán leszedik, hogy a későbbi betakarítások vöröses olaja helyett ezt a zöldes-sárga olajat nyerjék.

Illata: Zöld mandarin esszencia intenzív, édes, friss citrus illatú. A keverékhez egy édes gazdagságot ad.
KidSafe: Igen
Megjegyzés: –
Felhasználhatósági idő: 1-2 év

Előnyei:

 • Nyugtató és üdítő
 • Felemelő
 • Nyugtatja az idegfeszültséget
 • Enyhíti a nyugtalanságot
 • Könnyíti az emésztőrendszeri zavarokat
 • Támogatja a könnyű álmot, szunyókálást

Narancs esszencia – Citrus sinensis

A sokak által ismert és szeretett édes, narancssárga gyümölcs Kínából származik, amely egy kis örökzöld fán terem. Európában szélesebb körben a Földközi-tenger környékén található meg. A narancs a hagyományos kínai orvoslásban fontos szerepet játszik különféle betegségek esetén.
A Narancs esszencia eltér az édes narancs illóolajtól erős pezsgő, gyümölcsös aromájával és további aldehidekkel (körülbelül 0,5%). A kémiai profilja egyébként majdnem azonos az édes narancs illóolajéval.

Illata: A Narancs esszencia intenzív, friss citrusaromát kínál. Használjon narancs esszenciát, hogy világosabbá tegye keverékeit.
KidSafe: Igen
Megjegyzés: –
Felhasználhatósági idő: 1-2 év

Előnyei:

 • Felemelő és energizáló
 • Tisztít és frissít
 • Enyhíti az aggodalmakat
 • Nyugtatja az idegfeszültséget
 • Nyugtatja az emésztőrendszeri stresszt
 • Támogatja az immunrendszert

Illóolaj szinergiákban, keverékekben

Az esszenciák hatásuk tekintetében hasonlóak, mint az illóolaj-társaik, illatuk azonban intenzívebb. Aromájuk erőssége miatt érdemes kipróbálni a szinergiákban, használja felváltva az illóolajokkal, illatuk nagyobb lendületet fog adni a keveréknek.

Friss és gyümölcsös szinergia

Ennek a szinergiának ragyogó, friss illatával tisztíthatja a levegőt, megnyugtatja az érzékeket és a lelkét és felemelheti a hangulatot.

Amire szüksége lesz:

Mit kell csinálni:
Az illóolajakat cseppentse egy sötétített üres üvegcsébe, kissé rázza össze, vagy hengergesse a tenyere között, hogy összekeveredjenek. Cseppentsen a keverékből az illóolaj diffúzorba (100 ml vízhez 5 csepp szükséges), vagy 15 cseppet a személyes aromaterápiás inhalátorhoz, de felhasználja helyileg a megfelelő hígítási arányokkal. De vigyázzon a citrom esszencia fényérzékenységet okozhat. Ennek elkerülése érdekében a helyileg alkalmazható maximális hígítási arány 2%.
Kidsafe: Igen

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!