12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Citromfű illóolaj – Lemongrass illóolaj hatásai

Az indiai citromfű széles körben használt gyógynövény. A lemongrass illóolaj energetizál, segíti a tiszta gondolkodást és koncentrációt. Tanulás közben párologtatva kiváló. Az egyik leghatásosabb a sokk, a depresszió, a gyász és a szorongás kezelésére. Segít a zavart elme megnyugtatásában, az érzelmek megerősítésében. Megteremti az elme békéjét és egyensúlyt hoz. Alapvetően élénkítő és erősítő hatású, igazi érzelmi nagy takarító a citromfű illóolaj.

Jól párosítható: BergamotCarrot SeedCedarwood VirginianCitronellaFir Needle, Geranium Egyptian, Grapefruit PinkJasmine Absolute, LavenderLemon, Marjoram SweetNutmegPalmarosaPine Scots és Spruce

Lemongrass illóolaj – Citromfű illóolaj

 

Milyen hatása van a Lemongrass illóolajnak? A citromfű illóolaj hatásai

 

Felemelő illóolaj – Energetizáló illóolaj

 

A citromfűolaj erős citromillatú, földes hangulattal. Könnyű, frissítő, pihentető és kiegyensúlyozó. A Lemongrass illóolaj hatása elérhető illóolaj diffúzorban történő párologtatás útján, vagy egyszerűen úgy, hogy egy cseppet elhelyez a párnájára, vagy dörzsölve a tenyere között és lélegezze be.
Szeretné enyhíteni a fáradtságot? Keverj el egy-két csepp citromfű illóolajat egy kanál hordozóolajjal, finoman dörzsöld a homlokodra.

Menstruációs problémák enyhítésére illóolaj

A citromfű olajról ismert, hogy serkenti a menstruációs “áramlást”, kiváló a hányinger és görcsök kezelésében. Nyugtató hatásai szintén hozzáadott előnyt jelentenek. A citromfű illóolaj használatával élvezheti ezt a hatást, hígíts néhány cseppet hordozóolajjal és masszírozd be az alhasi régiót!

Fejfájás és egyéb fájdalomcsillapító illóolaj

A citromfű illóolaja segít csökkenteni az izmok és ízületek fájdalmát, a vírusfertőzések okozta fájdalmat, és a testmozgás által okozott fájdalmakat egyaránt. Bármilyen fejfájás, akár allergiák, migrén, vagy a szem fáradtsága okozta fájdalomról van szó, enyhíthető, és megnyugtatható hatású a lemongrass illóolaja. A hígított illóolaj biztonságosan masszírozható a homlokra (szigorúan a szemtől és a szemhéjaktól távol), a halántékra vagy bárhol másutt, ahonnan a fájdalom sugárzik.

Gyomorégés és emésztési zavarok ellen illóolaj

 

 A lemongrass illóolaja kiválóan alkalmas emésztési zavarokra, gyomorégésre. Adjon két csepp citromfű illóolajat egy kis mennyiségű masszázsolajhoz, ez segíthet emésztési zavarokban, különösen, ha a gyomor környékén masszírozzák be. A citromfűolaj szintén segíthet kezelni a túlzott szélgörcsök enyhítését azáltal, hogy a gáznak, a hasi izmok relaxációja révén, a zavartalan kilépését biztosítja.

Álmatlanság és általános nyugtalanság ellen illóolaj

 

A citromfű illóolajának nyugtató és relaxáló hatásai szintén alkalmasak az álmatlanság megelőzésére, mivel először kezeljük a szorongást és az ingerlékenységet. A citromfű illóolajról ismert, hogy megnyugtatja az elmét, ami megnyugvást és végül sokkal jobb alvást eredményezhet. Ezt az előnyt akkor érhetjük el, ha néhány cseppet hozzáadunk a testápolóhoz vagy masszázsolajhoz, és lefekvés előtt az egész testre felvisszük. 

Az idegrendszer tonizálására illóolaj

A citromfű illóolaj az idegrendszer serkentésével és erősítésével segíti az idegrendszeri rendellenességek, például szédülés, görcsök, lassúság és egyéb kórok kezelését. A citromfű illóolaj sok, más módon is hozzájárulhat az egészség helyreállításához és fenntartásához: az immunrendszer fellendítésével az illóolaj segíthet a testnek a tápanyagok jobb felszívásában, miközben tonizálja a különböző testfunkciókat, például az emésztőrendszert és az idegrendszert.

Egyéb hatásai a Lemongrass illóolajnak

Kiváló hatású pattanások ellen, továbbá rovarriasztó hatásáról is jól ismert a citromfű illóolaj, valamint gyulladáscsökkentő és méregtelenítő hatásairól is beszámoltak nemzetközi tanulmányok.

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!