12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Amit tudni kell a Jávai Citronella illóolajról

Jávai Citronella illóolaj hatásai

Citronella illóolaj – Jávai Citronella illóolaj

A jávai citronella (Cymbopogon winterianus) gyógynövény őshazája Jáva, amely elérheti a másfél méteres magasságot, keskeny levelei halványzöldek és citromillatúak. A növény leveleiből vízgőz-desztillációval állítják elő a halványsárga vagy barnás-sárgás színű, kellemes, citromos illatú illóolajat. A Citronella illóolaj a legelterjedtebben rovarriasztó hatásáról ismert. Régebben a gyógynövényt fertőtlenítésre használták, mivel a citronella illóolaja antiszeptikus hatással bír, de emellett más hasznos tulajdonsággal is rendelkezik.

Mi az a Citronella illóolaj?

A Jávai Citronella illóolaj egy olyan fű, amely néhány ázsiai országban és a Csendes-óceán déli részein honos növény. Gazdag, ropogós citromillatú, innen kapta a citronella nevet. A citronella illóolaját kétféle citronella fajtából nyerik. Az egyik a Srí Lankai fajta, amelynek tudományos neve Cymbopogon nardus, a második pedig Java-i fajta, amelyet a botanikai terminológiában Cymbopogon winterianus névvel illetnek. Mindkét esetben az illóolajat a friss növényből víz-gőzdesztillálással extrahálják. A Jávai citronella-ból nyert illóolaj citronellalt, geraniolt, geranil-acetátot és limonént tartalmaz, a geraniol és a citronellal nagyobb koncentrációban, mint a Srí Lankai fajtában, ezért a Java-i fajtából nyert olajat magasabb minőségűnek tekintik az aromaterápiában.

Gátolja a baktériumok növekedését
A Microbios Journal-ban közzétett kutatási eredmények szerint az olyan összetevők, mint a metil-izoeugenol és néhány más, a citronella illóolajban található anyag felelős a baktériumok növekedésének gátlásáért. Elpusztítják a baktériumokat és gátolják a baktériumok további növekedését. Ezek a hatások különösen hasznos a sebek, valamint a vastagbél, húgycső-, húgyhólyag, gyomor, belek, prosztata és a vesék fertőzéseinek kezelésében.

Harcol a depresszióval
A citronella illóolaj leküzdi a depressziót, enyhíti a szorongást, a szomorúságot és a negatív érzéseket. Friss, boldog érzést és reményt vált ki használójuknál.

Enyhíti a görcsöket
A citronella illóolaj enyhíti az izmok, a légzőrendszer és az idegrendszer görcseit. Segítségünkre lehetz a menstruációs görcsök, és a görcsös köhögések enyhítésében.

Gyulladáscsökkentő illóolaj
A bizonyítékokon alapuló kiegészítő és alternatív gyógyászat leírások szerint, a citronella illóolaj gyulladáscsökkentő, különösen pozitív hatással rendelkezik a máj, a gyomor, a bél és az emésztőrendszer más részeire kiterjedő gyulladások esetében. Gyógyszerek mellékhatásaként, túlzott alkohol- vagy kábítószer-használat, fűszeres ételek okozta gyulladások enyhíthetőek a jávai citronella illóolaj használatával.

Szagtalanító” illóolaj
A citronellaolaj ropogós, gazdag citrus- vagy citromszerű illata eltávolítja a kellemetlen szagokat, dezodorokban vagy testpermetben szokták használni, bár nagyon kis mennyiségben, mivel nagy adagban bőrirritációt okozhat. Keverhető a fürdővízbe is egy kellemes, frissítő lazításhoz..

Detoxikáló illóolaj
A citronella illóolaj fokozza az izzadást, és elősegítik a méreganyagok vagy más nemkívánatos anyagok eltávolítását a testből. Ezzel könnyebbé teszi a testét, megőrzi a bőrének állagát, csökkenti a lázat.

Vizelethajtó illóolaj
A vizelés gyakoriságának és mennyiségének növekelése a citronella illóolaj ezen Vizelethajtóként betöltött szerepében egy másik jótékony tulajdonsága az, hogy számos betegség esetén komoly segítség lehet számunkra, beleértve az elhízást, a magas vérnyomást, a reumát, ízületi gyulladást, köszvényt, húgyúti fertőzéseket és a toxinok felhalmozódását a vérben. Vizelethajtóként növeli a vizelés gyakoriságot, amely jó jó szolgálatot tesz a zsír, a felesleges víz és a méreganyagok, például a húgysav eltávolításában.

Fertőzések elleni illóolaj
Fokozza az izzadást, gyulladásgátló tulajdonsággal rendelkezik, antimikrobiális hatása van, ezért hatékonyan segít a fertőzések elleni harcban, és ez a három tulajdonság együttes hatása eredményeként csökkenti a lázas állapotot.

Gombaellenes illóolaj
A biológiai kutatási folyóiratokban közzétett jelentések szerint a citronellaolaj elpusztítja a gombát és gátolja a gombák növekedését. Ez nagyon hasznos a fül, az orr és a torok gombás fertőzéseinek leküzdésében. A fülben előforduló gombás fertőzések nagyon gyakoriak, és a jávai citronella hatékonyan megszünteti a gombás fertőzéseket a test más részein is, és segít gyógyítani a gombás elváltozásokat.

Rovarriasztó illóolaj
A citronella illóolaj egyik leggyakrabban használt illóolaj a repellenes illóolajok közül, mivel elpusztítja és távol tartja a rovarokat. Tetvekre és bolhákra is hatásos.

Gyomor- és bélcsatorna illóolaja
Az illóolaj használata megtisztítja a gyomrot a fertőzésektől és más problémáktól, valamint elősegíti az emésztőrendszer megfelelő működését.

Serkentő illóolaj
A citronella illóolaja stimuláló hatása serkenti a vérkeringést, a szervi szekréciókat, úgymint a hormonok és enzimek kiürülését segíti a mirigyekből, az agyból, miközben növeli az idegrendszer aktivitását. Ez az illóolaj serkenti az immunmechanizmusokat és a szervezet anyagcseréjét. A Nutrients Journal 2015-ben közzétett tanulmánya szerint az elhízott patkányok egy csoportját citronellaolajjal kezelték, és ezt követően megfigyelték, hogy testtömegük jelentősen csökkent. Az olaj csökkentette a patkányok étvágyát, anélkül, hogy a májenzim szintjükben jelentős változás történt volna.

Tonizáló illóolaj
Tonizálja az emésztést, a kiválasztást, az idegrendszert és az agyat, miközben megerősíti a testet.

Bőr
Segít a zsíros bőr kezelésében és gyógyításában.

A citronella illóolajról még olvashat: ITT

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!