12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Copaiba illóolaj hatásai

Copaiba illóolaj hatásai

Copaiba illóolaj

1. A COPAIBA ILLÓOLAJ GYULLADÁSGÁTLÓ ÉS FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ

A természetes fájdalomcsillapító hatása évszázadok óta ismert. Valójában az amazóniai orvosok gyakran írták fel a copaiba illóolajat gyulladásgátlóként és antiszeptikumként. Egy, a The Journal of Ethnopharmacology közzétett tanulmány is feltárta, hogy az illóolajban található fő vegyület a béta-kariofilén. A béta-kariofilén egy olyan gyulladásgátló szer, amelynek fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik.

Egy másik tanulmányban a kutatók megállapították, hogy a copaibaolaj perifériás és központi antinociceptív hatással rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a copaiba illóolaj megakadályozza a fájdalom kialakulását vagy a káros ingerek felismerését. Ezek a tanulmányok arra utalnak, hogy a copaiba illóolaj nemcsak gyulladásgátlóként, hanem természetes fájdalomcsillapítóként is használható.

2. A COPAIBA ILLÓOLAJ ÉS A MÁJ VÉDELEM

A copaiba illóolaj nemcsak fájdalomcsillapítóként működik, hanem hozzájárulhat a májszövet károsodásának csökkentéséhez is, amelyet például bizonyos gyógyszerek váltanak ki. Az egyik vizsgálatban, a copaiba illóolaj hatását vizsgálták, amely kísérletben májkárosodást indukáltak acetaminofen vegyülettel. A vizsgálatban a kutatók 7 napig kopaiba illóolajat adtak a patkányoknak. A tanulmány megállapította, hogy a copaiba llóolaj csökkentette a paracetamol vagy az acetaminofen által okozott májkárosodásokat.

3. A COPAIBA ILLÓOLAJOK AZ AGY VÉDELMÉRE

Maga a copaba illóolaj, ami a copaiba gyantából vonnak ki, egy természetes gyógyító illóolajnak bizonyult. Az oleorezinek természetesen előforduló olaj- és gyantakeverékek, amelyeket növényekből nyernek, mint például a kopaiba fából. Ezeket a keverékeket sok éve használják a hagyományos gyógyításban és a népi orvoslásban. A legfrissebb tanulmányok azonban azt is kimutatták, hogy az oleorezin kezelés neuroprotektív hatással is rendelkezik, azaz, védi az idegrendszert.

A bizonyítékokon alapuló, kiegészítő és alternatív gyógyászatban megjelent kutatások azt   vizsgálták, hogy a copaiba illóolajat, hogyan lehetne alkalmazni gyulladásgátló és idegvédő szerként idegrendszeri rendellenességek esetében. A kísérletek után az eredmények azt sugallják, hogy a copaiba illóolaj a központi idegrendszer akut károsodását követően a gyulladásos reakció modulálásával indukálja az idegrendszer védekező képességét, és támogatja a regenerációt.

4. A COPAIBA ILLÓOLAJ FELHASZNÁLÁSA BŐRRE

Számos illóolaj felhasználható a pattanások megjelenésének csökkentésére, vagy más bőrirritációk kiküszöbölésére. A copaiba illóolaj sem kivétel ez alól. Gyulladásgátló és fertőtlenítő tulajdonságai ideális természetes megoldást jelentenek azok számára, akik pattanásoktól szenvednek. A pattanások által érintett felületre 1,0% hígítást használjunk.

5. A COPAIBA ILLÓOLAJ FELHASZNÁLÁSA AUTOIMMUN BETEGSÉGEK KEZELÉSÉRE

A copaiba olaj autoimmun betegségekben való alkalmazásának kutatása még mindig nagyon új és kísérleti fázisban van. Érdekes azonban megjegyezni, hogy kutatásokat végeznek annak érdekében, hogy a copaiba illóolaj természetes kezelési lehetőséget biztosítson azok számára, akik autoimmun betegségekben, például sclerosis multiplexben szenvednek .

Egy nemrégiben elvégzett tanulmányban a kutatók azt vizsgálták, hogy a copaibaolaj hogyan befolyásolja az immunrendszer válaszát a kísérleti autoimmun encephalomyelitis-es (EAE) sejtjekben (sclerosis multiplex tanulmányozására használt sejvonalak) . A tanulmány eredményei arra utalnak, hogy a copaiba illóolaj az immunválasz modulálásával befolyásolja az EAE kialakulásának mechanizmusát.

Ez a kutatás nagyon kísérleti jellegű, és további vizsgálatokat kell végezni annak meghatározására, hogy a copaiba illóolaj hogyan befolyásolhatja az immunrendszer válaszát az autoimmun betegségben szenvedő embereknél. Ígéretes azonban ezeket az eredményeket látni, amelyek szerint a copaiba illóolaj segíthet azoknak is, akik olyan betegségekben szenvednek, mint a sclerosis multiplex.

6. A COPAIBA ILLÓOLAJ FELHASZNÁLÁSA FERTŐZÉSEKNÉL

Már kimutatott tény, hogy a copaiba illóolaj felhasználható különféle fertőzések , például bőrproblémák, pattanások kezelésére. Ugyanakkor több kutatás folyik más típusú fertőzésekkel kapcsolatban is , amelyek azt sugallják, hogy a copaibaolaj hasznos lehet természetes antimikróbiális anyagként.

Az egyik ilyen tanulmány a copaiba illóolaj profilaktikus vagy megelőző „szerként” történő felhasználását vizsgálta azoknál, akiknek súlyos szepszishez vezető hashártyagyulladásban szenvednek. Ezt a hatást patkányokon tesztelték, és figyelték azok túlélési arányát, összehasonlítva azokkal az állatokkal, akiket copaiba illóolajjal kezeltek, mielőtt megfertőzték őket. Érdekes, hogy azok az állatok, akiket copaiba illóolajjal kezeltek, mielőtt megbetegedtek, jelentős részben életben maradtak, mint azok, akiket később kezeltek az illóolajjal.

Természetesen további kutatásokat kell végezni a konzekvenciák levonása érdekében, de az eredmények arra engednek következtetni, hogy a fertőzésre hajlamos emberek – például gyenge immunrendszerű egyének, általános immungyengeség esetében a copaiba illóolaj biztonságosan alkalmazható a fertőző megbetegedések elkerülésére.

A copaiba illóolaj megtalálható: ITT

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!