12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

A Davana illóolaj érdekes hatásai

Davana illóolaj

Davana illóolaj

A Davana illóolaj sárgásbarna illóolaját Indiától délre őshonos gyógynövényből (Artemisia pallens) nyerik ki vízgőz-desztilláció útján. Az Artemisia pallens élénk levelei és sárga virága édes, gyümölcsös, érzéki, erdei, meleg, sugárzó illóolajat eredményez. Az egész növényt a virág kinyílása előtt desztillálják. Az édes aroma hígítás mellett is erős, tartós, ezért csak kis mennyiségre van szükség.
A Davana illóolaj illata az üvegben mindenki számára azonos, azonban bőrön, mindenki számára egyedi illatot eredményez. A bőrre gyakorolt egyedülálló tulajdonsága miatt népszerű az parfümiparban.
Ayurvédában széles körben használják többek között mentális rendellenességek, idegproblémák, depresszió, köhögés, megfázás, fertőzések, magas vérnyomás kezelésére. A Davana illóolaj megnyugtatja az idegeket, helyreállítja az érzelmi nyugalmat és kivételesen lecsendesíti az elmét. Az általános egyensúlyérzet előmozdítása mellett a Davana esszenciális olaj támogatást nyújt a nők nemi működéséhez. Az ayurvédikus gyógyítók Indiában már régóta használják a gyógynövényt a rendszeres menstruáció támogatásától kezdve a menopauzás problémák enyhítéséig. Ez az illóolaj hasznos görcsoldó, csökkentheti a menstruációs görcsöket, de segíthet a görcsös köhögés oldásában is.

Davana illóolaj NEM KidSafe. Nincs elegendő információ a Davana tulajdonságairól ahhoz, hogy felvegyük a KidSafe listájába, de nem is találtunk olyan konkrét adatokat, aggodalmakat, amelyek miatt a Davana ne lenne biztonságos a gyermekeken történő használat esetében.

Akkor most nézzük mit tud a Davana illóolaj!

A Davan illóolaj terápiás előnyöi

  • Támogatja az érzelmi eredetű aggodalmakat és segíti megnyugtatni az idegeket
  • Elősegíti a pihenést és megnyugtatja az elmét
  • Hasznos a menstruációs görcsök és a menopauza tünetei esetén
  • Népszerű az illatszerek és parfümök területén

Érzelmi támogatás
A legtöbb illóolajnak számos különféle terápiás előnye van érzelmi támogatás esetén, és ebben a Davana sem kivétel. Ahol a Davana ott van, az érzelmek támogatása és kiegyensúlyozása meg van oldva. Segít enyhíteni az idegességet, a feszültséget és nyugalmat sugároz környezetében. Különösen akkor jó, ha egy hosszú fárasztó nap után mindenből elege van.

Mentális nyugodtság
Az ember életében jelentkező nehéz időszakok szellemileg és érzelmileg is kimerítőek; ezzel egyidejűleg többnyire a fizikai tünetek is megjelennek. A Davana-t diffúzorban párologtatva megnyugtat, enyhíti az érzelmi kilengéseket, komoly szerepet vállal az idegek megnyugtatásában. Nyugodt, békés gondolkodást és nyugodtabb lelki állapotot sugároz környezetében.

Hölgyeknek
A nővé válás és a „levirágzás” sajátos és mindenkinél megjelenő esemény, és Davana kiváló választás az ilyen esetek támogatására! Megkönnyíti a menopauza tüneteit, sőt abban is segíthet, amikor kimarad egy-két ciklus.

Bőrre gyakorolt hatása
Davanone hatóanyaga felgyorsítja a bőr sebgyógyulását, emellett antioxidáns hatása is ismert.

Parfümök és illatok
Végül, de nem utolsó sorban a Davana illóolaj kiváló kiegészítője lehet „természetes” parfümjének. Tapasztaltuk, hogy mindenkin más illatként jelentkezik. Jól kombinálható a citrusfélékkel, a fás- és más virágos olajokkal.

A Davana illóolajról még itt olvashat: https://essentialheal.hu/product/davana/

Top 4 Ways to Use Davana: Our Essential Oil Spotlight of the Week
error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!