12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Az Elemi illóolaj gyógyhatásai

Az Elemiről

Elemi illóolaj

Az Elemi, a tömjén és a mirha rokona, évszázadok óta ismerik terápiás hatását, elsősorban az egészséges bőr megfiatalítására és helyreállítására alkalmazzák. Ezt az olajat a Fülöp-szigeteki őshonos elemi fa gyantájából nyerik, kellemes, csípős-édes aromája van. Botanikai neve Canarium luzonicum. Ezt az olajat főleg a szappan-, kozmetikai, parfüm- és festékiparban használják. Ezenkívül úgy tudják történelemben, hogy ezt az olajat az ókori Egyiptomban használták múmiák balzsamozására. A bőr támogatása mellett az Elemi olaj csodálatos aromaterápiás hatásokkal rendelkezik, csodálatos földelő és kiegyensúlyozó, ezáltal hasznos a meditációhoz. Fenntartja az idegi működés egyensúlyát, csillapítja az idegességet, segít, hogy az egyén önmagával és a külvilággal békében éljen.

Az Elemi illóolaj legfontosabb előnyei az antiszeptikus, fájdalomcsillapító, köptető, stimuláló és tonizáló hatások. Fő komponensei a dipenten, az elemicin, az elem, a limonén, a phellandrene és a terpineol.

Az Elemi illóolaj egészségügyi előnyei

Antiszeptikus illóolaj
Az antiszeptikus tulajdonságának köszönhetően védi a szervezetet az összes lehetséges fertőzéstől, ideértve a baktériumok, gombák és vírusok okozta fertőzéseket. Nem csak a sebek védelmére alkalmazható; hatékonyan megakadályozza a húgycső, húgyhólyag, húgyúti, vastagbél, vese, belek, gyomor és más belső szervek fertőzéseit, seb, fekély vagy más potenciálisan veszélyes elváltozások esetén.

Fájdalomcsillapító illóolaj
Mindannyian tudjuk, mi a fájdalomcsillapító, és azt is tudjuk, hogy többségüknek mellékhatásai is vannak. Ugye örülnénk annak, ha lenne olyan fájdalomcsillapító, amely minden funkcióját hatékonyan képes elvégezni anélkül, hogy bármilyen káros mellékhatása lenne? Nos, az Elemi illóolaja pontosan tudja ezt, minden fájdalomcsillapító tulajdonsága mellett, mellékhatások nélkül lehet használni. Hatékony a megfázás, láz, vagy ízületi fájdalmak csökkentésére. Elősegíti a fejfájás, migrén, izomfájdalom, ízületi fájdalom és fülfájás gyógyítását is.

Légzéskönnyítő illóolaj
A hatékony a légzési problémáknál, amikor torlódások vannak a tüdőben és az orrban, valamint amikor kimerítő és fájdalmas köhögésben szenvedünk, amelyek a váladék vagy hurut következtében felhalmozódnak a légzőrendszerben, beleértve a hörgőt, a légcsövet és a tüdőt. Az Elemi illóolaj segít fellazítani a váladékot vagy a hurutot, és így köhögéssel könnyedén el tudjuk távolítani a hurutos váladékot a légzőszerveinkből.

Stimuláns illóolaj
Az Elemi illóolaj serkenti a vérkeringést, a hormonok és enzimek kiválasztódását az endokrin mirigyekből, az epe és más gyomornedvek kiürülését is nagyban támogatja. Ezenkívül serkenti az idegi reakciókat, ideértve az agy idegsejtjeit, a szívverést, a légzést, a bél perisztaltikus mozgását és a menstruációs „perisztaltikát”, valamint a tej termelését és kiválasztását a mellekben. Ez utóbbi kettő gyógyhatás annak köszönhető, hogy stimulálja az ösztrogén és a progeszteron termelődését.

Tonizáló illóolaj
Az Elemi illóolaj tonikként hat Ön számára. A tonizáló hatás a testben működő összes szervrendszert érinti, így a légzőrendszer, az emésztőrendszer, a keringési, idegi, emésztőszervi-, és endokrinális rendszereket. Ezenkívül serkenti a test immunrendszerét.

Egyéb előnyök
Az elemi illóolaj hasznosnak bizonyult a sinusitis, ízületi fájdalmak, emésztési rendellenességek, mumpsz és hidegrázás kezelésében egyaránt.

Az Elemi illóolajról még megtudhat pár hasznos dolgott: ITT


error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!