12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Felső, középső és alap illatjegyek: átfogó lista

Úgy döntött, hogy megpróbálja a saját keverékét elkészíteni? Szeretne egy csodás kalandban részt venni? Fel szeretné használnia azokat az illóolajokat, amelyeket nem sokat használ? Azért vagyunk, hogy segítsünk elindulni.

Szóval … mik is azok az „illatjegyek”?

Ha böngészte már az egyes illóolajok profiloldalait, láthatta, hogy minden illóolaj esetén feltüntettük, hogy azok mely más illóolajokkal párosíthatók jól. Ez a megjegyzés kiindulásként segíthet, hogy egy adott illóolajat melyik másikhoz társítson.

Mire van szüksége a keveréshez?

A felső, középső és alapillatok listáján kívül még néhány kellékre szüksége van, melyeket a keverés előtt a közelébe kell helyeznie. Az első egy jegyzet füzet és egy toll, hogy fel tudja jegyezni, hogy mi tetszik, és mit nem, illetve rögzíteni tudja a pontos keverési arányokat. Egy másik fontos eszköz, amely segít a keverés során az az illatcsík, amely megkönnyíti az elkészített keverék illatának tesztelését.

Nézzük a listát!

Az illatjegyek alapvetően három csoportba sorolhatók: felső-, középső- és alap illat. Ez a lista csupán útmutatást nyújt a keveréshez.

Felső illatok

A felső illat (másként: fej illat) a többi fölé emelkedik, általában ez az első, amit egy illatban észrevesz, többnyire friss és felemelő, gyakran citrus típusú aromák, amelyek erősen illékonyak, ezek párolognak el a leggyorsabban, de a keverék egészére nagy benyomást tesznek.

Felsőtől középig haladva

Középső illatok

Ezek a jegyek adják a keverék szívét, gyakran ők tartják össze a keveréket, nehezebben párolognak el, mint a fej illatok. Ezek az illatok azok, melyek kiegyensúlyozzák a keveréket azáltal, hogy megpróbálják a többi olajat zökkenőmentesen összeolvasztani, mint egy család. Ezeket az illatokat szívjegyeknek is nevezik, mert ezek adják a testet és a teljességet a keveréknek. Ezek az illatok nem elpárolognak el olyan gyorsan, és nem ismerhetők fel olyan könnyen, mint a fej illatok. A szív jegyek nem mindig azonosíthatóak azonnal, gyakran meleg és lágy illatúak.

Alap illatok

Végül az alapjegyek adják az egész keverék alapját, ezeknek van a legtartósabb illata.
Földelők és mély benyomást hagynak. Ennek az az oka, hogy az alapjegyek párolognak el a leglassabban, néha az első órákban még nem is érzékelhető, mivel a fej- és szív illatok állnak a középpontban. Általában intenzív, erőteljes aromák, az alapjegyeknek pihentető tulajdonságai vannak, amelyek a „nehezebb” illóolajokra jellemzőek.

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!