12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

A kevésbé ismert ujjgyökér illóolaj jótékony hatásai

Egy ritka illóolaj hatásai

Finger root illóolaj – Ujjgyökér illóolaj

A Finger Root (Boesenbergia rotunda) ujjgyökér, vagy kínai gyömbér néven is ismert, Kínából és Délkelet-Ázsiából származik, a gyömbér családhoz tartozik. Ez a hihetetlen illóolaj friss és enyhén virágos aromájáról ismert. Gyógyhatása a gyökérszerű rizómákban van, az illóolajat is innen vonják ki. A növényt elsősorban fűszerként és gyógyhatású növényként használják. A rizómák és a gyökerek a tradicionális orvoslásban széles körben alkalmazhatók, például szülést követő tonikus keverékek összetevőjeként, gyomor-, és bélproblémák esetében, köhögés, emésztési rendellenességek gyógymódjaként, valamint reumatikus és szülés utáni izomfájdalom, duzzadt has és nehéz vizeletürítés kezelésére.
Ujjgyökér illóolaj nagyszerű választás a fejben és a mellkasban jelentkező torlódások megszüntetésére. Használják aromaterápiás inhalálókészülékben vagy diffúzorban párologtatva a fej és a mellkas tisztításához, és könnyebb légzés elősegítéséhez. Ujjgyökér illóolaj hajápoláshoz is kiváló, támogatja az egészséges fejbőrt, enyhíti a viszketést. Nyugtató tulajdonsága révén segít a pozitív légkör előmozdításában, lecsillapítja a harag érzését.
A rizómákat fűszerekként, aroma-anyagként, színezékekként és a hagyományos orvoslás területén használják. Az Ujj Gyökér felhasználása fitokémiai tulajdonságainak köszönhetően igen széles körűnek mondható.

A Finger root – ujjgyökér illóolaj hatásai

Antiallergén illóolaj
Az allergiás reakciók hátterében jelenlévő molekulák és immunfolyamatokat olyan kedvező módon befolyásolja, hogy az allergiás gyulladásokra jellemző viszketést, kipirulást és ödémát csökkenti.

Antibakteriális illóolaj
Számos nemzetközi tanulmány beszámol antibakteriális és antivirális hatásairól, in vitro körülmények között E.coli, anti-helicobacter pylori, anti-leptospiral, és antivirális hatásait igazolták, ami nagyon reményt keltő eredmények, a fertőzések természetes úton történő leküzdéséhez.

Gyulladásgátló illóolaj
Számos kísérleti, járványtani és klinikai vizsgálat azt sugallja, hogy a nem szteroid gyulladásgátlók, különösen a szelektív ciklooxigenáz (COX) -2 inhibitorok ígéretes gyógyszerek számos megbetegedés esetén. Egy szorosan rokon vegyület, a panduratin A, amelyet az ujjgyökérből izolálták, a COX-2 enzimek gátlását mutatta, ezért hasonló gyulladásgátló- és fájdalomcsillapító hatást lehet a Finger Root illóolajjal elérni, mint más szintetikus anyagokkal.

Antioxidáns illóolaj
A jelenlegi kutatások szerint az ujjgyökérben található fenol-és a flavonoid vegyületek hasznos bioaktivitással bírnak, ígyerős antioxidáns aktivitással rendelkezik.

Májvédő illóolaj
Az ujjgyökérben számos olyan természetesen megtalálható molekula van, ami nagyban támogatja a máj regeneráció képességét, hasznosnak bizonyult májfibrózis, májgyulladások esetében.

Bővebben még olvashat: ITT

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!