12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Illóolaj fototoszenzibilizáció

Néhány illóolaj fényérzékenyítő hatású!

Néhány illóolaj fényérzékenyítő hatású

Fotoszenzitizációnak vagy fototoxikus kontakt dermatitisnek is nevezik ezt a jelenséget. A fototoxicitás a napsugarak UV fénye által indukált reakció, amikor a fénysugár egy fotoaktív anyaggal találkozik. A fototoxicitás a napfényre adott reakció, amely égést, hólyagképződést és a bőr elszíneződését okozhatja. Nem minden illóolajat tekintenek fototoxikusnak, a leggyakoribb képviselőjük elsősorban a citrusfélékből készült illóolajok. A fototoxikus olajok tartalmaznak bizonyos kémiai összetevőket, amelyeknek olyan a szerkezete, amely képessé teszi számukra az ultraibolya fény elnyelését, tárolását és felszabadítását a bőrbe. Ez a fototoxikus anyagok hátterének mechanizmusa.

Az általunk forgalmazott illóolajok hidegen sajtolt citromot és hidegen sajtolt citrusfélékből származó illóolajokat tartalmaz, ami megfelelő hígításban nem lesz fototoxikus. A biztonságos hígítás szintje citrom esetében 2%, grapefruit esetében pedig 4%.

Az általunk forgalmazott illóolajok fototoxicitás szempontjából egyedülállónak tekinthetőek, ugyanis a következő olajok, amelyek a köztudomás szerint fényérzékenyítőek, viszont a következő termékeink NEM fototoxikusak:

● Bergamott (hidegen sajtolt): Az általunk forgalmazott bergamott mentes a vegyi anyagtól, mint a bergaptine, amely fototoxikussá teszi.

● Citrom (frakcionál desztilláció): Ez a típusú desztilláció eltávolítja azokat az anyagokat, amelyek fototoxikus tulajdonságokkal rendelkeznek.

● Vérnarancs (hidegen sajtolt): Ez az olaj nem tartalmaz olyan összetevőket, amelyek fototoxicitás okoznának.

● Édes narancs (hidegen sajtolt): Ez az olaj nem tartalmaz olyan összetevőket, amelyek fototoxicitás okoznának.

● Lime (desztillált gőzzel): Ez az olaj nem tartalmaz olyan összetevőket, amelyek fototoxicitás okoznának.

● Yuzu (hidegen sajtolt): Ez az olaj nem tartalmaz olyan összetevőket, amelyek fototoxicitás okoznának.

● Mandarin (hidegen sajtolt): Ez az olaj nem tartalmaz olyan összetevőket, amelyek fototoxicitás okoznának.

● Kumquat (hidegen sajtolt): Ez az olaj nem tartalmaz olyan összetevőket, amelyek fototoxicitás okoznának.

A furanokumarinok és a laktonok szintén előfordulnak egyes illóolajokban, amelyek felelősek fototoxikus reakciókért. Amikor azt mondjuk például az egyik termékünkről, hogy Bergamot FCF, akkor itt azt értjük, hogy a termék furanokumarin mentes. Bergamott olajat frakcionált desztillációval állítják elő, hogy eltávolítsák az illóolajból a furgano-kumarint tartalmazó bergapteént.

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!