12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Gurjun balzsam – a multiplex tudás

Gurjun balzsam – gurjum balzsam

Az indonéziai Dipterocarpus turbinatus fa gyantájának desztillálásával állítják elő Gurjun balzsamot. Néha kelet-indiai Copaiba balzsamként is emlegetik, de Gurjun és Copaiba balzsam között nincs botanikai kapcsolat, viszont van egy enyhe, aromás édes balzsamos hasonlóság kettőjük között.
„Ájurvédikus gyógyszerként” légzőszervi problémák, például asztma, bronchitis és krónikus köhögés enyhítésére alkalmazzák annak köszönhetően, hogy képes megszüntetni a légzőrendszerben lévő felesleges nyálkahártya-lerakódásokat.
Természetes illatszer- és parfümkészítők számára kiemelkedően értékes fixálószer. Számtalan csúcskategóriás parfümökben és bőrápoló termékekben használnak. A Gurjun Balsam képes a parfümök „durva” éleinek lekerekítésére és az aromás hangok zökkenőmentes összetartására. A Gurjun Balzsamot gyakran keresik, mint hiányzó láncszem parfümcsokrokban és illat akkordokban.

A gurjun balzsam kémiai tulajdonságai

A Gurjun-fák gyantájából kinyert illóolaj gurjunene, aromadendrene, azulen és kariofillén tartalmának köszönhetően számos gyógyító tulajdonsággal rendelkezik: vízhajtó, gombaellenes, antimikrobiális, görcsoldó, fekélyellenes, stimuláns, reumás és dekongesztáló hatású.

A gurjun balzsam részletes kémiai profilja megtekinthető: ITT

A gurjun balzsam előnyei és felhasználása

A gurjun fát Indiában és Kínában parfümként, valamint terápiás növényként termesztik. A gurjun fa leveleit, fáját és gyantáját különböző kiegészítő és alternatív orvosi rendszerekben pikkelysömör, gonorrhoea, bronchitis, asztma és egyéb bőrbetegségek kezelésére használják.
Az összes gyógyító tudomány édesanyjaként ápolt Ayurveda a legrégebbi, a „földi gyógyító rendszerek” közül, gyökerei mélyen, az indiai mitológia ősi történetében rejlenek. Az ájurvédikus gyógyítás nagyszerűsége a holisztikus gyógyító megközelítésében rejlik, amely a „ A test, psziché és lélek állványaként működik”.
Az ősi ayurvédikus szövegek kimondják, hogy a világ öt elemből áll, nevezetesen vízből, levegőből, tűzből, földből és az éterből, és a földön minden egyes ember szintén ezekből a létfontosságú elemekből áll.

Az ayurvédikus gyógymódok, mint az illóolajok, gyógynövények, jóga, fizikai gyakorlatok, az ájurvédikus rutin, a meditáció és az egészséges életmód, a dózák közötti abszolút egyensúly megteremtésére irányulnak.

1. Gurjun balzsam enyhíti a reumás problémákat

A reuma az ájurvéda „Amavata” néven ismert, ami az ízületek, szalagok, izmok és inak súlyos fájdalmáva és gyulladásával jár. Az ayurvédikus gyógyítás a betegség kiváltó okának elemzésével kezdődik. A célja ennek kezelése, nem pedig a tüneti kezelés. Az ájurvéda szerint a reumás rendellenességek fő kiváltó okai a toxinok vagy az ama felhalmozódása az ízületekben és a rendszerben, ahol ezek a mérgező anyagok elsősorban a gyenge anyagcsere, a nem megfelelő emésztés és kiválasztás miatt keletkeznek.
A gurjun balzsamot a legjobb ayurvédikus gyógymódok között tartják számon, mivel a vizelet ürítés fokozásával képes megszüntetni az ízületekben és az egész rendszerben található „mérgező” anyagok lerakódásokat, vízhajtó tulajdonságának köszönhetően. Ez az olaj képes a kapha dosha csökkentésére is, amely felelős a felesleges vízlerakódásokért, a gyulladásokért és a duzzanatokért.

2. Gurjun balzsam enyhíti a légzési rendellenességeket

A légzőrendszer az ájurvédában Pranavaha Srotas néven ismert, és magában foglalja az orrot, a légcsövet és a tüdőt, és a rendszer betegségei „Swasa Roga” néven ismertek. A vata, a pitta és a kapha doshák egyensúlyhiánya különböző problémákat okoz a légzőrendszerben, ahol a túlzott nyálkahártya lerakódások, az orr és a légutak elzáródása és a kapha dosha túltengése miatt következik be.Az ayurvédikus gyógyszerek, amelyek csökkentik a kapha doshát, hatékonynak bizonyultak olyan légzési problémák kezelésében, mint a hörghurut, asztma, krónikus köhögés, mellkasi torlódások és az orr- és hörgőjáratok nyálkahártya-lerakódásai. A gurjun balzsam csökkenti a súlyosbodó kapha dosha-t, amely segít a felesleges nyálka- és váladéklerakódások eltávolításában, ami akadályozza a normális légzést, így enyhíti az orr- és mellkasi torlódásokat.

3. Támogatja a bőr egészségét

A gurjun balzsamolaj sok ájurvédikus bőrápolási készítmény népszerű összetevője, amelyet sebek, felfekvések, ótvarok, vágások, kelések, pelenkakiütések és pikkelysömör kezelésében használnak. A gurjun balzsam gombaellenes és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek gátolják a káros organizmusok, például a baktériumok és gombák szaporodását. Felgyorsítja a sebek gyógyulását és megakadályozza a sebek szeptikus kialakulását azáltal, hogy harcol a baktériumok szaporodása ellen, amelyek szeptikussá teszik a sebeket..

Biztonság és óvintézkedések

Nincs ismert ellenjavallat.

Fontos információk az illóolaj profilokról

Az Essentialheal oldalain az illóolajokkal kapcsolatban közzétett információk csupán tájékoztató jellegűek, oktatási célokat szolgálnak. Az adatok nem feltétlenül teljesek, és nem garantáljuk azok pontosságát. Az weboldalon közzétett információkkal nem célunk semmilyen fizikai vagy mentális betegség diagnosztizálása, kezelése, gyógyítása vagy megelőzése, azok nem helyettesíthetik a képzett egészségügyi szakemberrel, illetve szakképzett aromaterapeutával (fitoterapeutával) folytatott konzultációt és kezelést.

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!