12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Hogyan lehet megnyugtatni a gyermekeket, amikor az élet “félelmetes”?

Nyugtató illóolajok

Akárki, akármit mond, a 2020-as év bekerül a történelem könyvekbe. Ebben az évben bekövetkezett és bekövetkező események a felnőttek számára is elég ijesztőek, akkor mit érezhetnek a gyerekek? Ráadásul hosszú, otthon töltött idő után kellett visszatérniük az iskolába, ahol amellett, hogy újra össze kell szokniuk egymással és tanáraikkal (esetleg újakkal), új szabályokhoz kell alkalmazkodniuk és ismét meg kell felelniük a szülők, a tanárok, a társak és legfőképpen önmaguk elvárásának. A gyerekeknek sok feszültséggel, szorongással kell megküzdeniük, annak ellenére, hogy még csak gyerekek. Szükségük van egy kis segítségre, támogatásra ahhoz, hogy eligazodjanak az életben. A Plant Therapy illóolajokkal segíteni szeretnénk Önnek és gyermekének ezekben a kihívásokkal teli időszakban. Összeállítottunk néhány tippet, amelyek segíthetnek Önnek és családjának enyhíteni a szorongást ebben az időszakban.

No Worries – aggódás elleni illóolaj

A No Worries KidSafe illóolaj keverékünk illata édes, fás és citrusos. Olyan illóolajokat tartalmaz amelyek segítenek feloldani a stresszt, a félelmet és a szorongást. A legjobb benne, hogy nemcsak csodálatos illata van, de a gyerekeknek és felnőtteknek számára egyaránt kiváló! Ahhoz, hogy megtapasztalhassa ennek a keveréknek a csodálatos előnyeit, csak annyit kell tennie, hogy néhány cseppet kedvenc diffúzorába vagy inhalátorába cseppent. Ha a helyi alkalmazást részesíti előnybe, akkor hígítsa 2-3% -ra kedvenc illatmentes testápolójában vagy bármely hordozóolajban, és masszírozza be iskola előtt, vagy a nap végén.

Beszélje meg

Fontos, hogy foglalkozzon a gyermekek félelmével és szorongásával, ne menjen el mellette, és ne kicsinyítse le az érzéseit. A félelem és a szorongás valódi érzés, amelyet nem lehet elzárni vagy kontrollálni. A gyermekek érzelmi fejlődéhez az is hozzátartozik, hogy felismerjék érzéseiket, kibeszéljék azokat, és szükség esetén kérhessenek segítsenek azok legyőzéséhez és feldolgozásához. Ennek egyik módja az, ha beszélgetünk gyermekeinkkel, és ami a legfontosabb, hallgassuk meg őket. Szánjon egy kis időt naponta arra, hogy leüljön mellé és beszélgessen vele arról, ami aggasztja őt. Engedje meg nekik, hogy őszinték és nyíltak legyenek ezzel kapcsolatban. Beszélje meg vele, hogyan segíthet enyhíteni gondjait. Dolgozzanak ki együtt egy közös tervet a probléma megoldására, vagy azokra a dolgokra, amelyben segítséget kért.

Happy Place – boldogság illóolaj

Amikor a félelem és a szorongás legyőz minket, a napi teendők elvégzése nagy kihívást jelenthet. Ebben az időszakban úgy tűnhet, hogy az összeomlás elkerülhetetlen, és csak egy megoldás van a feladás. Na, ilyenkor jön jól a Happy Place. Párologtatva vagy helyileg alkalmazva a Happy Place enyhítheti a félelemmel és szorongással együtt járó nyugtalanságot.

Családi sztorizás

A családi együttlét enyhítheti a pánikot, a stresszt és a szorongást. Az, hogy van valakivel megbeszélgetni a dolgokat, összebújni, vagy csak a közelében lenni, mindennél többet jelent a világon. Ezért tökéletes megoldás a családi sztorizás a kihívásokkal teli időkben. Néha az is elég a feltöltődéshez, ha nem beszélgetünk, csak egymás közelében vagyunk egy jó könyv társaságában. Egy érdekes könyv nemcsak megtisztítja az elmét, de lehetővé teszi azt is, hogy kikapcsoljunk és hagyjuk, hogy az események magával ragadjanak valahol másutt. Párologtassa kedvenc keverékét az együtt töltött idő alatt!

Calming the Child – nyugtató illóolaj

A gyermek érzelmi támogatása fontos minden kihívást jelentő és félelmetes időszakban. A Calming the Child keverékben található Mandarin, Tangerin, Levendula és Római Kamilla illóolajok segítenek enyhíteni a feszültséget és szorongást, valamint helyreállítani a mentális békét. Jól működik párologtatva vagy személyes inhalátorban. Próbálja lecsendesíteni a gyermeket nyugtató tevékenységek, például színezés, legózás vagy más játék alatt.

Alvás és kikapcsolódás

A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás elengedhetetlen, különösen a gyerekeink számára. Ha fáradtak, nehezen tudnak eligazodni az érzelmeik tengerében, minden összeolvad és nyűgössé, kezelhetetlenné válhatnak. Amikor ez bekövetkezik, keveset tehetünk, a pihenés, az alvás a tökéletes megoldás erre. A gyerekeknek több alvásra van szükségük, mint nekünk felnőtteknek! Ha biztosítjuk számukra a megfelelő mennyiségű alvást, minden megváltozhat.

  • Az újszülötteknek napi 14-17 óra alvásra van szükségük.
  • A csecsemőknek (4-11 hónap) napi 12-15 órára van szükségük.
  • A kisgyermekeknek (1-2 év) napi 11-14 órára van szükségük.
  • Az óvodáskorú gyermekek (3-5 évesek) napi 10-13 órára szorulnak
  • A 6-13 éves gyermekeknek napi 9-11 órára van szükségük.
  • A tinédzsereknek napi 8-10 órára van szükségük.
  • A felnőtteknek napi 7-9 órára van szükségük.
error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!