12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Hogyan működnek együtt az illatjegyek? Az illóolajok keverésének első lépései

Minden illóolajnak van egy jegye, amely segít meghatározni, hogy az olaj hogyan fog működni más olajokkal. Korábbi bejegyzésünkben már megismerhette a felső, középső és alap illatjegyek átfogó listáját, melyet ITT megtekinthet.

Szóval hogyan kezdje el keverni a jegyeket?

Először gondolja végig, hogy mit szeretne létrehozni. Egyszerűen csak egy kellemes illatot szeretne, vagy esetleg valamilyen érzelemre kíván hatást gyakorolni? Ha vannak olyan aromák, amelyekhez vonzódik, gondoljon ezekre is. Talán szereti a felemelő, energikus keverékeket, vagy olyan valamit szeretne, amely segít koncentrálni?

Milyen eszközökre lesz szüksége?

Az illatcsíkok vagy vattakorong használata nagyszerű módja annak, hogy megtanulják, hogyan változnak az egyes olajok illata az idő múlásával, amíg elpárolognak. Segítenek, hogy a kiválasztott olajokon az érzékszervi vizsgálatokat elvégezze. Ne aggódjon, ez nem olyan nehéz, mint amire az „érzékszervi” szóból következtethetünk.

Az illatcsíkok nagy segítséget nyújtanak abban az esetben, ha ki akarja próbálni az illatkombinációkat anélkül, hogy az olajokat valóban összekeverté. Például tehet egy csepp citromot az egyik csíkra, egy csepp Rose abszolútot a másikra, és egy csepp Vetivert a harmadikra. Ezután tartsa úgy a kezében, mint egy legyezőt, és óvatosan mozgassa maga felé, megérezheti, hogy ezek az olajok hogyan működnek együtt. Az illatcsíkok segítenek meghatározni, hogy ez az irány, amit meg akar próbálni, vagy sem.

Ezután ne felejtse el a tollat és a papírt. Jegyezzen fel bármit, ami segíthet a keverék elkészítésében: ezek lehetnek gondolatok vagy érzelmek, amelyek bizonyos kombinációkból származnak, de feljegyezheti a keverékben használt illóolajokat is, melyek működnek, melyek nem, hány cseppet szeretne használni – bármit, ami segíti a keverék elkészítésében!

Kezdje a keverést!

Miután meghatározta a célt, amire akarja használni a keveréket és előkészítette az eszközöket, itt az ideje, hogy elgondolkozzon a használni kívánt olajról. Ne felejtse el, hogy a legfontosabb jegyek a felsők és középsők.

Milyen legyen a keverék? Mit akar elérni? Ha olyan aromát szeretne készíteni, amely a tavaszi eső utáni virágzó rétre emlékeztet, akkor mit gondol, melyek azok a középső jegyek, amelyek életre hívják az ötletét? Valószínűleg valami virágos, például Palmarosa vagy Kamilla. Talán adjon hozzá tűlevelű fenyőt, hogy felidézze azokat az örökzöldeket, amelyek a képzeletbeli rétet körülölelik. Vagy Juniper Berry-t, hogy egy kellemes, lágy illatot kapjon.

Most gondolja végig, milyen alapjegyek segíthetnek mindezt összetartani? A Vetiver mély, gazdag, földes illata csodálatosan reprezentálhatja a puha, nedves talaj illatát. Vagy talán a Cedarwood száraz, füstös aromája.

Mint látja, a keverés kreatív folyamat.

Ha elfárad, vagy elakad, tartson szünetet! Lépjen ki a friss levegőre, és térjen vissza tiszta fejjel. Hagyja, hogy az olajok „pihenjenek” az illatcsíkon, megfigyelheti, hogy az illatanyagok idővel hogyan változnak és az adott olajok milyen hosszú ideig tartanak.

Nincsen arra szabály, hogy hány felső, középső és alapjegyet kell használnia, mivel minden azon múlik, hogy mit próbál létrehozni. A határ a csillagos ég!

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!