12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Horkolás elleni lehetőségek az illóolajokkal

Horkolás elleni illóolajok

Az illóolaj tartalmú növényeket évezredek óta használják különféle betegségek kezelésére, és sok ember már régóta hisz és alkalmazza az illóolajokat a horkolás csökkentésére. A felnőttek körülbelül 45 százaléka legalább alkalmanként horkol, míg 25 százaléka rendszeresen horkol. A horkolás sokszor már is több lehet, mint kellemetlenség. A horkolás álmatlansághoz és alvó partnerrel kapcsolatos fizikai és személyes problémákhoz vezethet.

A horkolás akkor jelentkezik, amikor alvás közben nem tud könnyedén átjuttatni a levegő az orrjáratokon és a garatüregen. A légáramlás korlátozása rezgést idézhet elő a környező szövetekben, ami az ismert horkolási hangot eredményezi. A hangerő 60 decibel (körülbelül a normál beszéd szintje) és 100 decibel ( láncfűrész) között változhat.
A horkolásnak lehet egy vagy több oka is. Bármi, ami zavarja vagy megváltoztatja a légzést, oka lehet a horkolásnak. Ide tartoznak az allergiák, az allergiáktól vagy egyéb tényezőkből származó gyulladások – mint például a poros környezetben végzett munka – vagy a légúti torlódások, és ide tartoznak az anatómiai rendellenességek is.

Mindig horkolt? Leggyakrabban egy bizonyos életkortól kezdünk el horkolni. A hirtelen fellépő horkolás hátterében a környezetben vagy az élelmiszerben található allergének szerepét is megállapították már.
Horkoltál gyerekként? Egyes gyermekek horkolnak duzzadt vagy aránytalan mandulák miatt. A dohányzásból származó irritáció is súlyosbíthatja a horkolást. Kicsit fölszedett magára? A „fölvett” súly az egész test szöveteit érinti, ideértve a száj és a garatüreget hátulját is.
Horkol csak néhány ital fogyasztása után? Az alkoholfogyasztás növelheti a problémát azáltal, hogy fokozza az izmok és szövetek relaxációját, amely hatására a légutak beszűkülnek és előidézik „zaj növekedését.”
Rendszeresen szenved orrdugulásban? A légúti torlódások gyakran megnövekednek éjjel, mivel a légzési sebesség lelassul, és a test vízszintes állapotba kerül. Ez a torlódás természetesen a légutakat is korlátozza.
Van jelenleg egy kisfokú fokú fertőzése? Lehet, hogy nem érzi magát betegnek, viszont lehet, hogy egy enyhe fertőzés jelentkezik a légzőrendszerében, az befolyásolhatja a légzést, ami éjszakai horkoláshoz vezethet.

Talán látja a horkolás valószínű okát a fenti listában. Lehet, a fentebb felsorolt okok egyszerűek, és nyilvánvalóak, hogy a horkolás valamilyen tevékenységgel vagy okkal kapcsolatos, amelyet meg lehet változtatni. Sok ember számára a horkolást több tényező is okozhatja, de fontos szem előtt tartani, hogy a jó légzés fontos az általános egészség és jólét szempontjából egyaránt. Fontos a horkolás megfékezése!

A horkolás egy másik, súlyosabb formája az alvási apnoe, ami olyan súlyos állapot, amelyben a légzése folyamatosan leáll egy rövidebb-hosszabb időre, miközben alszik az ember. Ezek az epizódok általában annyira gyorsak, hogy nem vesszük észre őket, bár lehet, hogy óránként akár 30 is van ebből a „légzésmentes” időszakból.
Az alvási apnoe leggyakoribb típusa, az obstruktív alvási apnoe akkor fordul elő, amikor a torok izmai túl sokat pihennek. Amikor ez megtörténik, a légutak beszűkülnek és nem tud az ember megfelelően levegőt kapni.

A horkolás megoldásai egyszerűek vagy összetettek lehetnek. Ezek lehetnek olyanok, amelyeket kipróbálhat egyedül, míg mások orvossal együttműködve próbálják megoldani horkolási problémáikat. Az illóolajok, horkoláshoz történő felhasználására vonatkozó adatok korlátozottak, egy előzetes klinikai vizsgálat azonban kimutatta, hogy az illóolaj-keverékek hatékonyan csökkenthetik a horkolást. Nem világos azonban, hogy ezek az olajok miért és hogyan hatnak a horkolás csökkentésére, de a lényeg, hogy működik.

Mikor kell orvoshoz fordulni? Ha úgy gondolja, hogy Önnek vagy partnerének alvási apnoéja van, egyeztessen orvosával. Az alvási apnoe súlyos állapot, amely növeli a magas vérnyomás, a szívbetegség és a cukorbetegség kockázatát.

Nézzük, melyik illóolajok merülhetnek fel a horkolás csökkentésében!

Thyme Thymol (Kakukkfű) illóolaj
Az aromaterápiás szakértők szerint egy kis kakukkfűolaj dörzsölése a lábra éjjel csökkentheti a horkolás mértékét.
Peppermint (Borsmenta) illóolaj
A borsmentaolajnak tisztító hatása van, amely elősegíti a melléküregek tisztítását és megkönnyíti a légzést.
Eukaliptusz Globulus (Golyós Eukaliptusz) illóolaj
A korai kutatások azt mutatják, hogy az Eukaliptusz Globulus illóolaj a légzőrendszer nyálkahártyáját, ideértve az orrmelléküregét és a garat nyálkahártyájában lévő hurutot feloldják.
Cedarwood (Cédrusfa) illóolaj
A cédrusfa fás szagú, amely segíthet a szorongás csökkentésében és az izmok ellazításában. Segíthet abban, hogy az alváshoz szükséges relaxációs állapotba kerüljön.
Citrom illóolaj
A citromolaj friss citrus illatáról bebizonyosodott, hogy a segíthet a szorongás csökkentésében és a jó közérzet előmozdításában.
Clove Bud (Szegfűszeg) illóolaj
A szegfűszeg-olaj a váladékok fellazítására szolgál. Segíthet a váladék feloldásában, amely a torok hátuljára kerül, amikor alszik.
Pine Scots (Erdei fenyő) illóolaj
A fenyőolaj mind mikrobaellenes, mind antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Az aromaterápiás szakemberek ezt is használják, hogy a stresszes izmokat és a fájó ízületeket okozta kellemetlenséget csökkentsék.
Fennel Sweet (Édeskömény) illóolaj
Az édesköménynek lehetnek gyulladásgátló tulajdonságai, csökkentik az orr- és garatgyulladást, javítják a légáramot az orrjáraton.
Sage (Zsálya) illóolaj
A zsályaolajat gyógyászati értékük miatt régóta használják. A zsályaolaj hatásos lehet légúti fertőzések, például a megfázás ellen. Elősegítheti a vérkeringést az orr- és garatüreg területén.
Jávai Citronella illóolaj
Az alkoholfogyasztás is a horkolás gyakori egyik oka. A citronellaolaj méregtelenítő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítenek a méreganyagok vizeleten és izzadáson keresztül eltávolítani a szervezetből.
Levendula illóolaj
A levendula az álmatlanság kezelésére leggyakrabban használt olaj. Elősegíti a relaxációt és előidézheti a melatonin, az alváshormon felszabadulását.
Kék Kamilla (German) illóolaj
Kiváló gyulladáscsökkentő hatásával hozzájárul a légúti gyulladások csökkentéséhez.
Star Anise (Csillagánizs) illóolaj
Görcsoldó tulajdonságával segíti az apró izmok ellazítását.
Lemongrass illóolaj
Nyugató, értágító és gyulladáscsökkentő.
Allspice illóolaj
Vírusellenes hatással rendelkezik.
Sweet Marjoram (Édes majoránna) illóolaj
A majoránna az éjszakai légzés során felgyülemlő és akadályozó nyálkahártya tisztításában játszik fontos szerepet.

Hogyan használhatunk illóolajokat a horkolás kezelésére?


Diffundálhatja a levegőbe az illóolaj keveréket
Hozzá adhatja egy forró fürdőhöz
Hordozóolaj segítségével masszírozza be a bőrt a lábon és a mellkason adj

A tipikus receptek amelyeket ajánlanak horkolás ellen:

1. recept
6 csepp Peppermint Western US illóolaj
6 csepp Pine Scots illóolaj
6 csepp Eucalyptus Globulus illóolaj
6 csepp Sweet marjoram illóolaj
6 csepp Cedarwood illóolaj
6 csepp Star Anise illóolaj
6 csepp German Chamomile illóolaj
6 csepp Vetiver illóolaj
6 csepp Thyme Thymol illóolaj
6 csepp Jávai Citronella illóolaj
4 csepp Sage illóolaj

2. recept
6 csepp German Chamomile
6 csepp Rose
6 csepp Geranium Bourbon
6 csepp Basil Linalool
6 csepp Star Anise
6 csepp Lemongrass
6 csepp Allspice
6 csepp Sweet Fennel
4 csepp Sage

3. recept
6 csepp Peppermint Western US
6 csepp Pine Scots
6 csepp Eucalyptus Globulus
6 csepp Lemon
6 csepp Sweet marjoram
6 csepp Clove Bud
6 csepp German Chamomile
6 csepp Vetiver
6 csepp Thyme Thymol
4 csepp Sage

A fenti recepteket „ízlés szerint” ki lehet próbálni, a termékeket megtalálod: ITT

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!