12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

ILLÓOLAJ 101

Illóolaj 101- mi az illóolaj?

Nagyon sok tévhit kering az illóolajokkal kapcsolatban. Reméljük, ez a cikk megfelelő alapot fog jelenteni azok számára, akik most kezdenek ismerkedni az illóolajok világával!

Mik az illóolajok?

Az illóolaj egy hidrofób, azaz vízben nem oldódó folyadék, amely növényekből származó illékony aromás vegyületeket tartalmaz. Minden növényrésznek sajátos illata vagy aromája van, és különféle terápiás célokra használhatók fel.

Hogyan használhatom az illóolajokat?

Számosféle módon lehet az illóolajokat felhasználni! A leggyakoribbak a következők:

  • Helyileg: Az illóolajok topikálisan vagy a bőrön keresztül is felhasználhatók. A topikális alkalmazás ideális olyan esetekre, mint sérülések, fájdalmak vagy bőrproblémák. A pattanásokra, zúzódásokra, vágásokra és horzsolásokra hatásosak lehetnek a hordozóolajban hígított illóolajoknak.
  • Belélegezve: Ebben segítésére lehet egy személyes inhalátor vagy egy illóolaj diffúzor az otthonában. Valójában ez a legjobb módszer a legtöbb érzelmi problémára, a nyugodt légkör megteremtésére próbálja ki például a levendulát, a nyugodt alvásban segíthet a vetiver. Sok nagyszerű olaj létezik, minél többet kipróbál, annál biztonságosabban tudja majd használni őket! A belélegzésről még a Belélegzés! A illatok ereje című bejegyzésünkben olvashat.

Természetesen a felsoroltak mellett számos más felhasználási mód létezik, borogatás, gőzös inhalálás, ülőfürdő, lábfürdő stb.

Miért hígítsam az illóolajokat hordozóolajjal?

A helyileg történő alkalmazáshoz mindig javasolt a hígítás!

Hordozóolajjal hígított illóolajok használatakor csökken az érzékenyítés kockázata.

A hordozóolaj egy tiszta, természetes növényi olaj, amely kifejezetten illóolajok keverésére szolgál az érzékenység elkerülése érdekében. Néhány népszerű hordozóolaj például a következő:

A szenzibilizációnak – cikk számos tünete lehet, és általában az első használatkor nem jelentkeznek. A hígítatlan vagy tiszta olajok hosszú távú használata pattanásokat, kiütéseket és egyéb bőrproblémákat eredményezhet. Végül ez ahhoz vezet, hogy a következmények miatt nem lehet bizonyos olajokat használni. Kattintson ide a szenzibilizációval kapcsolatos további információkért.

Mindezek elkerülése érdekében használjon hígítási táblázatot az olajok helyileg történő használata esetén. Ha további információra van szüksége a hordozóolajokról, itt találhatja meg azokat.

Milyen illóolajokat kell kerülni?

Bizonyos olajokat kerülni kell, ha egészségügyi problémái vannak, gyógyszereket szed, vagy életkor miatt:

  • A 10 év alatti gyermekek érzékenyek lehetnek az illóolajokra, ezért ellenőrizze, hogy az olaj KidSafe-e. A Plant Therapy KidSafe felirat használatával megkönnyti a gyermekek számára biztonságos illóolajok kiválasztását.
  • A szalicilsavra érzékeny embereknek kerülniük kell a kúszó fajdbogyó (Wintergreen) és a nyír (Birch) használatát, mivel ezekben az olajokban magas a metil-szalicilát koncentráció.
  • Véralvadási zavarban szenvedőknek kerülniük kell például a szegfűszeg, a fahéj kéreg és a levél, az édeskömény, az oregánó alkalmazását.
  • Tisztában kell lennie azzal, hogy mely illóolajok befolyásolhatják az Ön egészségi állapotát vagy lehetnek hatással gyógyszereire. Ezért fontos, hogy kérdezzen professzionális, hiteles aromaterápiában jártas szakembertől, vagy forduljon kezelőorvosához.

Hogyan válasszam ki a megbízható illóolajat forgalmazó társaságot?

Sok csodálatos illóolaj és azokat forgalmazó társaság közül választhat mint a hazai, mind a külföldi piacon. Íme néhány útmutató, melyeket az illóolajok kiválasztásakor használhat:

  1. Megfelelő címkézés: Az illóolaj címkéjének tartalmaznia kell néhány fontos információt. Először is fel kell tüntetni az illóolaj közönséges és latin nevét (nemzetség és faj feltüntetésével) is. Ez utóbbi többnyire a közismert név alatt található meg és dőlt betűvel van szedve. Másodszor, fel kell tüntetni a származási országot, a kinyerési (extrahálás) módszert, a felhasznált növényi részt és a kemotípust (ha van). Ez biztosítja, hogy pontosan azt kapja meg, amit fizet. Nem minden esetben fér fel minden információ a címkére, ilyenkor egy megbízható cég a weboldalán feltünteti azokat!
  2. Leírások: Találjon a termékre vonatkozó leírást, alkalmazási, felhasználási javaslatot, cikkeket. Ki ne szeretne tanulni, amikor valami érdekli? Ezek mind támpontot adhatnak az egyes olajok felhasználásában.
  3. GC / MS adatok: Fontos, hogy hozzáférjen a GC / MS jelentéshez és ne kelljen külön kérni. Alapvetően ez egy kémiai elemzés, amelyet minden egyes olaj-tételre elvégeznek. Ez megmutatja az egyes összetevők százalékos arányát, tehát amikor egy olajat választ, biztos lehet benne, hogy megkapja azokat az összetevőket, amelyek konkrét probléma megoldásához szükségesek.
  4. Kapcsolat az ügyfélszolgálathoz és / vagy a szakemberekhez: Az aromaterápia területén, ha a cég hajlandó kommunikálni az ügyfelekkel, az azt mutatja, hogy Ön mellett állnak. Válasszon egy olyan társaságot, amely nem akar mindenáron eladni, hanem ugyanolyan fontos számukra az Ön jóléte, mint a sajátjuk. Szeretnénk, ha tudná, ha bármilyen kérdése vagy aggálya felmerülne fel, nyugodtan hívhat vagy küldhet e-mailt, mindig a rendelkezésére állunk és segítünk!

Sok-sok hasznos bejegyzés található a Blogunkban és a Tudásbázisban! Szánjon rá időt és olvasgasson! Azt szeretnénk, hogy minél több információ rendelkezésére álljon, hogy tanulhasson. Segíteni szeretnénk Önnek az illóolajok felhasználásában! Ha bármilyen kérdése vagy problémája van, kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal. Ezt megteheti, ha üzenetet küld nekünk az info@essentialheal.hu e-mail címre, vagy a +36 70 774 1443-as telefonszámon.

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!