12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Illóolaj diffúziós módszerek

Az illóolajok párologtatásának különféle módjai

 

A leggyakoribb módszere: ultrahangos illóolaj diffúzorok, szobaspray-k, aromaterápiás ékszerek, gőz-inhaláció, személyes illóolaj inhalátorok és passzív diffúziók, például plüssök vagy egyszerű szövetek.

Aromaterápiás illólaj diffúzor

Az ultrahangos illóolaj diffúzor elektronikus frekvenciákat bocsát ki, hogy a folyadék (általában víz) felszíne alatti kis korong nagyon gyors ütemben rezegjen. Ezek az ultrahangos rezgések az illóolajat apró mikrorészecskékké bontják, és finom ködben szétszórják. A tüdő elnyeli ezeket az apró részecskéket, hogy nagyobb terápiás hatást gyakoroljon a testre, a szellemre és a lélekre. A diffúzor párásítóként működik, mivel vizet is használ. Az AromaFuse diffúzor az egyik legnépszerűbb diffúzorunk. Illóolaj diffúzorok: ITT

Az illóolajok levegőbe juttatásának egy másik módja a szobaspray. Egyszerűen töltsön meg egy 120 ml-es spray-s palackot vízzel és adjon hozzá 9 csepp illóolajat minden 30 ml folyadékra. Ne felejtse el, hogy az illóolajok és a víz nem kevernek jól össze, ezért használat előtt minden alkalommal alaposan rázza fel. Ez az arány 1% -os hígítást eredményez; 2% -os hígítás eléréséhez 18 csepp olajat használjon 30 ml vízre. Ezt az elegyet célszerű PET palackban vagy üvegben tárolni és néhány napon belül felhasználni.

Diffúzor ékszerek (nyakláncok, karkötők)

Vigyen fel 1-2 csepp olajat a nyaklánc párnájára, vagy fagyöngyre, lávakőre stb. Az olajok elpárolognak, és a párolgási folyamat során a molekulákat a nyaklánc, karkötő viselője belélegzi. A diffúzor ékszerek nemcsak szépek, de hasznosak is.
Illóolaj ékszerek: ITT

Passzív diffúzió

Egy vagy kettő cseppet szövetre is helyezhet, és magához közel tarthatja. Beteheti az autó szellőzőnyílásába vagy közel tarthatja az orrához, és óránként beleszippanthat. Ez utóbbi rendkívül költséghatékony módja az illóolajok használatának, mert nem igényel felszerelést, de az illóolajok ilyen módon – passzív diffúzióval – történő felhasználása során az olajok nagyon gyorsan elpárolognak.

Gőz-inhaláció és a személyes inhalátorok

Az inhalálás az illóolajok hatékony felhasználási módja. A meleg, párás (gőz) inhalálást kifejezetten a légzési problémák kezelésére szolgáló módszer. A vizet forraljuk fel, öntsük egy tálba, majd hagyjuk egy kicsit kihűlni. Adjunk hozzá 2-5 csepp illóolajat. Közvetlenül hajoljon a víz fölé és egy törülközővel takarja le a fejét és 3-5 percen keresztül lélegezze be az illóolajos gőzt. Gyermekek esetében inkább kerüljük ezt a felhasználási módszert a forrázás okozta égési sérülések elkerülése érdekében! Gyermekek esetében (de nem csak gyerekeknek, hanem felnőtteknek is) a személyes inhaláló használatát ajánljuk, amely a tüdőn keresztül juttatja az illóolaj aromáját a testbe. A személyes inhalálókészülék nagyon kényelmes, mivel méreténél fogva könnyen hordozható. Ez az inhalációs módszer sokkal koncentráltabb, mint egy csepp szövetre cseppentése vagy egy szobai párologtatás. Védő burokban van az illóolaj, tehát nagyon kevés párolgáson megy keresztül, és hosszú ideig eltarthatók.
Személyes illóolaj inhalátort megtalálja, itt!

Tisserand szerint nem tanácsos az illóolajok közvetlen és intenzív belélegzése 15-20 percnél hosszabb ideig, például gőzzel történő inhalációval. Ez azonban nem vonatkozik a levegőbe párologtatott illóolajok környezeti belégzésére. Ha illóolajakat diffundál, akkor biztonságosabb ezt időnként elvégezni, mint állandóan, egész nap. Az illóolajok esetében 30-60 percig történő párologtatás az ideális. Ez nemcsak biztonságosabb, hanem hatékonyabb is, mivel testünk és idegrendszerünk ezen időszak után hozzászokik az illóolajokhoz. Amikor illóolajokat használ vagy diffundál, javasoljuk a szellőztetést.
Az illóolajok szervezetünkre gyakorolt hatásáról ide kattintva olvashat bővebben.

Amikor párologtatáshoz választunk illóolajat sok szempontot kell figyelembe venni; illat, aroma erőssége, az illóolajok tulajdonságai és hatásai.

A Plant Therapy az illóolajok egy részét gyermekek körében történő felhasználás szempontjából nem tekinti biztonságosnak. Néhány melegítő hatású illóolaj bármilyen korban irritálhatja a nyálkahártyát, és diffundálásukkor óvatosan kell eljárni. A Plant Therapy az első az illóolaj forgalmazó céget között, amely KidSafe® illóolaj sorozatot fejlesztett ki. Velük dolgozott Robert Tisserand, az Essential Oil Safty című könyv szerzője, hogy meghatározzák azokat az illóolajokat, amelyek biztonságosak 2-10 éves korú gyermekek számára.
Illóolajok gyermekeknek: ITT

Összefoglalva: sokféle illóolaj diffúzor használható, és nincs jó vagy rossz diffúzor.

A körülmények és a személyes preferencia befolyásolja, hogy melyik diffúzort választja. Az irodában, iskolában kényelmesebb személyes inhalálókat használni, mivel lehetnek a környezetünkben olyanok, akik allergiásak vagy bizonyos olajokra hátrányosan reagálhatnak. Ha az illóolajok ultrahangos diffúzorban vagy porlasztóban történő párologtatását választjuk, figyelembe kell venni a közvetlen környezetünkben dolgozó munkatársainkat is. Mivel vannak gyermekeim, nagyon óvatos vagyok az illóolajok tekintetében. Csak akkor diffundálok, ha szükséges. A diffúzorok és az olajok megismerése és észszerű használata az elmúlt időszakban nagyon nagy segítséget nyújtott a családom egészségügyi státusza tekintetében.
Boldog diffundálást!

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!