12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Hogyan segítenek az illóolaj diffúzorok a légúti fertőzések esetében?

Diffúzorok és az illóolajok a kórokozók ellen

Légúti fertőzések és az illóolajok

Az elmúlt időkben egyre gyakrabban találkozhatunk azzal a „természetes” jelenséggel, hogy több gyógyszerrel szemben, rezisztens baktériumok száma növekszik a világon.
Az antibiotikumokkal szembeni rezisztencia ténye miatt folyamatosan szükség van a fertőzések elleni alternatív kezelések kutatására, alkalmazására, például a légúti megbetegedések esetén.
Az illóolajok illékonyságuk miatt inhalációval könnyen elérhetik a légzőrendszer felső és alsó részét, ezért az illóolajok lehetnek az egyik alternatív kezelési lehetőség az antibiotikumok mellett.

Az aromaterápiában alkalmazott ún. hideg párologtatók ultrahang segítésével apró szemcsékre porlasztják a vizet, és a diffúzorból felszálló vízgőz „magával viszi” a vízfelszínen lévő illóolaj molekulákat. A légtérben tartózkodó személyek belélegzik a diffúzorból kiáramló páracseppeket, a „rájuk kapaszkodott” illóolaj részecskékkel. A légutakba bekerülő illóolaj molekulák ezek után már ki tudják fejteni antimikróbiális hatásukat, közvetlenül a légutakba, kikerülve ezzel a májat, vesét. Hasonló elven működnek a belélegzéses antibiotikum terápiák is, amelyeknél a cél a kórokozók közvetlen eliminimálása.
Tekintettel arra, hogy a légutakba bekerül az illóolaj, ezért nagyon fontos, hogy milyen típusú illóolajat párologtatunk például gyermekek esetében. Itt figyelni arra lenni, hogy az illóolajat kifejezetten gyermekek számára ajánlják, ugyanis a kutatásfejlesztések során a gyermekbiztos illóolaj szinergiákat úgy állítják össze, hogy csakis olyan illóolajokat tartalmaz, amelyek gyermekek számára biztonsággal adhatóak.

Számos ígéretes antibakteriális hatású illóolaj létezik, amelyeknél megfigyelték a légzőrendszer kórokozói elleni hatásokat, akár folyékony közegben, akár gőzfázisban, ezért az illóolajok önmagukban vagy antibiotikumokkal történő kombinációjuk hasznos lehet a légúti megbetegedések alternatív kezelésében.
Jelenleg is számos klinikán folynak kutatások az illóolajokkal történő gyógyítás tárgyában, vizsgálják a különböző illóolajok hatását, illetve a kezelésükkel kapcsolatos optimalizálás is a kutatások origójában van.


Illóolaj Diffúzorokról részletesen itt: https://essentialheal.hu/product-category/diffuzorok/

 

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!