12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Kisdedek és az illóolajok – Illóolajok Gyermekeknek

Gyermekeknek illóolaj

Illóolaj gyerekeknek – biztonságos illóolaj használat gyerekeknél

Különös óvatossággal járjon el hígításkor, ha kisgyermeken kívánja alkalmazni!!!

A gyermekek vékony, porózus bőrrel rendelkeznek, és így az illóolajok gyakorlatilag a test minden részén felszívódnak. Nem javasoljuk, hogy az illóolajokat helyileg történő alkalmazását koraszülött csecsemőknél!!!

A hígítás 0-3 hónapos korú csecsemők számára 0,10% és 0,20% között javasolt. Ez megegyezik 1-2 csepp illóolaj 30 ml hordozóolajjal történő hígításnak, amikor az egész testre alkalmazzák. Helyi felhasználásnál 100 ml olajhoz 3–9 csepp illóolajat használhatunk.

Ezenkívül azt javasoljuk, hogy bárki, aki illóolajokat kíván használni két évesnél fiatalabb gyermekeknél, konzultáljon szakképzett aromaterapeutával vagy egészségügyi szakemberrel, hogy eldöntse, vajon ez-e a legbiztonságosabb és leghatékonyabb módszer az adott probléma megoldására.

3–24 hónapos gyermekek számára 0,25–0,5% hígítást javasoljuk. Ez megegyezik 2-4 csepp illóolaj 30 ml hordozóolajjal történő hígításnak, amikor az egész testre alkalmazzák. Helyi felhasználásnál 100 ml olajhoz 27 csepp illóolajat használhatunk.

2–6 éves gyermekek számára az általános 1–2% hígítás javasolt. Ez megegyezik 9-18 csepp illóolaj 30 ml hordozóolajjal történő hígításnak, amikor az egész testre alkalmazzák. Helyi felhasználásnál 100 ml olajhoz 9-45 csepp illóolajat használhatunk.

Amennyiben gyermeke környezetében diffúzort működtet, javasoljuk, hogy a diffúzort 30-60 perces időtartamig üzemeltesse.

Gyermekbiztos illóolajok itt taláhatóak: https://essentialheal.hu/product-category/kidsafe-illoolajok/

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!