12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Az illóolajok hígítása általában

Itt részletesen olvashat arról miért szükséges az illóolajok hígítása

Illóolajok hígítása

Az illóolaj terápiában fontosnak tartjuk, hogy megbizonyosodjon arról, hogy rendelkezzenek kellő információval az összes illóolaj biztonságos, és hatékony felhasználásáról. Az illóolajok illékony és erősen koncentrált jellege miatt mindenki biztonságának érdekében kritikus fontosságú, hogy megfelelő hígításukról átfogó, és érthető iránymutatásokat kapjanak.

Először lássuk a hígítás célját!

A biztonság, és az illóolaj hígítása elválaszthatatlanul tartoznak egymáshoz. Az illóolaj közvetlenül az üvegből történő felhasználása hígítás nélkül egyes esetekben bőrérzékenységet, rendellenességet okozhat. A világhírű illóolaj-biztonsági szakértő, Robert Tisserand szerint az illóolaj-hígításnak két elsődleges és fontos biztonsági szempontja van.

„Az egyik, a bőrreakciók elkerülése: irritáció, szenzibilizáció és fototoxicitás. Másodszor, a szisztémás toxicitás, például a fetotoxicitás, a hepatotoxicitás, a karcinogenitás és a neurotoxicitás elkerülése.

A bőrön fellépő rendellenes reakciók jól láthatóak, a szisztémás toxicitás azonban nem látható, nem érezhető azonnal. A bőrreakciók a hígítás fokától függenek, és vannak biztonsági irányelvek a kockázatok minimalizálására. ”

Egyszerűen fogalmazva, az illóolajokat hígítsuk meg, mielőtt a bőrre alkalmaznánk, hogy minimalizáljuk a helyi reakciókat, és egy esetleges nem kívánatos szisztémás hatást. A hígítatlan illóolajok bőrre történő felvitele könnyen rövid és hosszú távú káros reakciókat okozhat.

Hordozóolajjal való hígítás, mielőtt a bőrre felvinné, megakadályozza, hogy az illóolaj ugyanolyan gyorsan elpárologjon, mintha hordozóolaj nélkül alkalmazná. Itt a hordozóolajok illékonyság csökkentő hatása azt jelenti, hogy az illóolaj terápiás hatású anyagaiból többet képes bejuttatni a bőrébe, így összességében, azonos hatás mellett, kevesebb illóolajat fog felhasználni.

Az illóolajokhoz nagyon sokféle hordozóolaj létezik.

A hordozóolajok nyilvánvaló választásnak tűnnek az illóolajok külsőleges alkalmazásának hígítására, de nem ez az egyetlen lehetőség. Lotionok, krémek, vajok, samponok, kondicionáló szerek, szappanok és aloe zselék is fantasztikus választás az olajok hígítására, és ezek a termékek számos természetes tulajdonsággal is rendelkeznek, amelyek megfelelhetnek az Ön igényeinek.

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!