12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Nézzük a helyes illóolaj hígítási arányokat!

Illóolaj hígítás

Illóolajok hígítása

A hígítási fokozatokat a Tisserand Intézet ajánlásaihoz igazítottuk. Ezek az értékek megközelítőek, és egész cseppre kerekítettük. Kérjük, ne feledje, hogy a „cseppek” nem pontos mérés, mivel a cseppek, a nyíláscsökkentő méretétől és az olaj viszkozitásától függenek. Ezenkívül az itt bemutatott hígítási arányok nem azt sugallják, hogy minden illóolaj esetében azonosak a mennyiségek, de irányadó hígításokhoz mindenképpen jól használhatóak.

1% -os hígítás:

Ez az arány 2 évesnél idősebb gyermekek számára ajánlott, bőrre juttatva is biztonságos hosszú távú és napi használat esetében.

10 ml / 2 teáskanál hordozó olajhoz 3 csepp illóolaj

15 ml / 3 teáskanál / 1 evőkanál hordozó olajhoz 4 csepp illóolaj

30 ml / 6 teáskanál / 2 evőkanál / hordozó olajhoz 9 csepp illóolaj

2% -os hígítás:

Ez az arány gyermekeknek ajánlott, és kiválóan alkalmas az illóolajok rendszeres, napi használatához.

Számos KidSafe keverékünk hígítási ajánlása 2-5%. Ezek a hígítások jól alkalmazhatók 10 évesnél fiatalabb gyermekeknél helyi kezelésben vagy akut helyzetekben. Mindig azt javasoljuk, hogy kezdje a hígítási ajánlásokat az alacsony végétől, majd végezze el a szükséges töményítéseket.

10 ml / 2 teáskanál hordozó olajhoz 6 csepp illóolaj

15 ml / 3 teáskanál / 1 evőkanál hordozó olajhoz 9 csepp illóolaj

30 ml / 6 teáskanál / 2 evőkanál / hordozó olajhoz 18 csepp illóolaj

3% -os hígítás:

Ezt speciális, lokális rendellenességek esetén ajánlott.

10 ml / 2 teáskanál hordozó olajhoz 9 csepp illóolaj

15 ml / 3 teáskanál / 1 evőkanál hordozó olajhoz 13 csepp illóolaj

30 ml / 6 teáskanál / 2 evőkanál / hordozó olajhoz 27 csepp illóolaj

5% -os hígítás:

Ez a hígítási arány rövid távú, legfeljebb két hétig történő alkalmazás esetén ajánlott.

10 ml / 2 teáskanál hordozó olajhoz 15 csepp illóolaj

15 ml / 3 teáskanál / 1 evőkanál hordozó olajhoz 22 csepp illóolaj

30 ml / 6 teáskanál / 2 evőkanál / hordozó olajhoz 45 csepp illóolaj

10% -os hígítás:

Ezt az arányt, kis aggodalomra okot adó helyzetekben, vagy akut helyzetekben ajánlott.

10 ml / 2 teáskanál hordozó olajhoz 30 csepp illóolaj

15 ml / 3 teáskanál / 1 evőkanál hordozó olajhoz 45 csepp illóolaj

30 ml / 6 teáskanál / 2 evőkanál / hordozó olajhoz 90 csepp illóolaj

Különös óvatossággal járjon el a kisgyermekeken történő hígításakor!!!

A gyermekek vékony, porózus bőrrel rendelkeznek, és az illóolajok gyakorlatilag a test minden részén felszívódnak. Nem javasoljuk, hogy az illóolajokat helyileg alkalmazzanak koraszülött csecsemőknél!!!

A hígítás 0-3 hónapos korú csecsemők számára 0,10% és 0,20% között javasolt. Ez megegyezik 1-2 csepp illóolaj 30 ml hordozóolajjal történő hígításnak, amikor az egész testre alkalmazzák. Helyi felhasználásnál 100 ml olajhoz 3–9 csepp illóolajat használhatunk.

Ezenkívül azt javasoljuk, hogy bárki, aki illóolajokat kíván használni két évesnél fiatalabb gyermekeknél, konzultáljon hiteles aromaterápiával vagy egészségügyi szakemberrel, hogy eldöntse, vajon ez a legbiztonságosabb és leghatékonyabb módszer az adott probléma megoldására.

3–24 hónapos gyermekek számára javasoljuk az általános hígítást, 0,25–0,5%. Ez megegyezik 2-4 csepp illóolaj 30 ml hordozóolajjal történő hígításnak, amikor az egész testre alkalmazzák. Helyi felhasználásnál 100 ml olajhoz 27 csepp illóolajat használhatunk.

2–6 éves gyermekek számára az általános hígítás javasolt 1–2%. Ez megegyezik 9-18 csepp illóolaj 30 ml hordozóolajjal történő hígításnak, amikor az egész testre alkalmazzák. Helyi felhasználásnál 100 ml olajhoz 9-45 csepp illóolajat használhatunk.

Figyelembe veendő ellenjavallatok

Ha előírt, rendszeres gyógyszeres kezelésre jár, terhes, szoptat, vagy ha kétségei vannak azzal kapcsolatban, hogy az illóolaj káros hatással lehet-e egészségére, kérjen tanácsot szakképzett aromaterapeutától vagy orvosától.

A biztonságos illóolaj használat az egyik legfontosabb, amit szem előtt kell tartani!

Az illóolajok közvetlenül a bőrére történő felhordása megfelelő hígítás nélkül jelentősen növeli a mellékhatások kockázatát. Az illóolajok biztonságos használatát szem előtt tartva mindig a lehető legalacsonyabb hígítást használja, amely hatékony eredményeket adhat.

Ha aggódik egy új illóolaj negatív reakciója miatt, akkor javasoljuk, hogy végezzen folt-tesztet. Az illóolaj első alkalommal történő használatakor biztonságos gyakorlat az, ha csepp hígított illóolajat helyezünk a bőr kis területére, például a belső könyökre. Az alkalmazás után az első 24 órában látszódnia, érződnie kell a mellékhatásoknak. A lehetséges reakciók közé tartozik a bőrirritáció, émelygés, légzőszervi panaszok vagy szédülés.

A megosztott tanácsoknak, javaslatoknak nem célja bármely betegség vagy páciens diagnosztizálása, kezelése, gyógyítása vagy megelőzése, és a megfelelő orvosi tanácsok helyettesítését nem szolgálják. Esszenciális olajok használatakor mindig javasoljuk, hogy konzultáljon orvosával.

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!