12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Illóolaj útmutató az ELLENTMONDÁSOS TÉMÁKBAN

Illóolajok használata

Az illóolajokról sok információ kering, melyek egy része ellentmondásos. Tudjuk, hogy ez nagyon zavaró, amikor válaszokat keres. Mielőtt belevágunk, szeretnénk, ha tudná, hogy számunkra és a Plant Therapy számára is a biztonság mindig az első. Soha nem javasolnánk olyan felhasználást az illóolajokra, amely potenciálisan nem biztonságos. Ez vonatkozik mindenre, az ajánlott helyi hígítási arányoktól kezdve egészen addig, hogy a Plant Therapy, mely illóolajokat tesz a KidSafe listába.

Illóolajok bevétele

Először is, az összes illóolajunk 100%-os tisztaságú, nem tartalmaz semmilyen szintetikus anyagot, adalékanyagot vagy rovarirtót, ezért fogyasztható lehetne, de… Ennek ellenére nem javasoljuk a fogyasztását egyetlenillóolajnak sem. Különös tekintettel arra, hogy a hazai jogszabályok ezt nem engedik, de ezek mellett is, nagyon koncentráltak, és képesek komoly károkat okozni, ha azokat belsőleg használják anélkül, hogy az alkalmazásukhoz szükséges szakértelemmel rendelkeznének. Az Aromaterápiák Nemzetközi Szövetsége nem javasolja az illóolajok belső bevitelét, kivéve akkor, ha klinikai aromaterápiás szakképzettséggel rendelkező orvos felügyelete alatt áll. Ha többet szeretne tudni az illóolajok bevételéről, olvassa el az illóolajok belsőleges használatáról szóló bejegyzésünket.

Illóolajok és csecsemők

Az illóolajok csecsemőknél vagy azok környékén történő használatakor óvatosságot javasolunk, mivel a kicsi szervezete még fejlődésben van. A baba illata alapján felismeri anyját, és illóolaj bőrön keresztüli használata zavarhatja az anya és a baba közötti kötődést. A kicsinek számos olyan szervrendszere van, amelyek még nem érte el a megfelelő érettséget. A bőrük sokkal vékonyabb és érzékenyebb, így a bőrirritáció kockázata is szintén nagyobb az esetükben. Az illóolajoknak a két évnél fiatalabb gyermekekre történő használatával kapcsolatos részletes útmutatóért tekintse meg ezt a blogbejegyzést.

Az illóolajokról és a csecsemőkről számos cikk található honlapunkon, amelyek biztosítják, hogy Ön és a kicsi is biztonságosan élvezze az illóolajokat.

Illóolaj gyermekeknek – KidSafe illóolajok

Csak egy pillantást kell vetnie a Plant Therapy illóolajaira, és számos terméken meg fogja találni a KidSafe logót. Ezek az olajok valóban biztonságosak a gyerekek számára. Az olajok nem kapják meg automatikusan KidSafe besorolást, hanem azok összetételét minden esetben ellenőrzik. A KidSafe keverékek fejlesztésénél ugyanolyan fontos szempont a hatékonyság, és az, hogy a gyerekekre jellemző problémakörre készülnek. Az illóolajok biztonságos használatáról a gyermekei körében további tudnivalókat olvashat a Tudásbázisban és blogbejegyzéseink között. KidSafe: Mit jelent ez? Bővebben: ITT

Illóolajok hígítása

A biztonság és az illóolaj hígítása elválaszthatatlanul kapcsolódnak egymáshoz. Az illóolaj közvetlenül a palackból történő felhasználása hígítás nélkül, gyorsan egyirányú beszállójegy lehet az érzékeny, irritált bőrre, vagy még rosszabbra is. Egyszerűen fogalmazva, az illóolajokat hígítjuk, mielőtt a bőrre alkalmaznánk, hogy minimalizáljuk a káros reakciókat és a szisztémás toxicitást. Ez hosszú távon a pénztárcáját is kímélni fogja. Hordozóolajjal hígítva csökkenti az illóolaj illékonysági sebességét. Ez azt jelenti, hogy az illóolaj terápiás tulajdonságaiból több képes felszívódni a bőrbe, és nagyobb felületre tudja felvinni. Olvassa el az illóolajok hígításának átfogó útmutatóját, melyben az illóolajok helyileg történő biztonságos használatához szükséges tudnivalókról olvashat.

Illóolajok nyilvános használata

Bulik, tantermek, óvodák, irodák … csábító, hogy bárkivel és mindenkivel megossza illóolaj szeretetét. Néhány embernél allergiás reakciót válthatnak ki az illóolajok. Az allergiákat és légzési nehézségeket, például az asztmát súlyosbíthatják az illóolajok. Nem is beszélve arról, hogy a néhány olaj belélegzése hányingert, fejfájást, enyhe irritációt válthat ki.

Nem tudhatja előre, ki, hogyan fog reagálni! Miért vállalja a kockázatot? Mindig az legjobb, ha kellő óvatossággal járunk el, minthogy akaratlanul ártsunk barátainknak, munkatársainknak vagy diákjainknak.

Illóolajok és műtét

Műtét előtt és után legalább egy hétig nem ajánljuk az olajat. Sok ügyfelünk műtét utáni lehetőségeket keres. A legbölcsebb, amit tehet, hogy elkerüli az orvos által jóvá nem hagyott termékek használatát. A felületi seb egy dolog, de a műtéti bemetszések sokkal nagyobb óvatosságot igényelnek. Kérjük, konzultáljon orvosával, hogy megbizonyosodjon arról, hogy alkalmazhat-e más termékeket (illóolajok, hidroszolok stb.) felhasználása nyújtotta előnyökért. Miután a műtéti bemetszés meggyógyult, használhatja az illóolajokat, de alacsony hígítást javasolunk (1%), mivel a bőr több hétig érzékenyebb lesz.

ADHD és autizmus

Amikor olyan rendellenességekről van szó, mint az ADHD és az autizmus, az illóolajok hasznosak lehetnek. De az illóolajok használatát mindig beszélje meg orvosával. További információt arról, hogy miként segíthetnek az olajok ezekben a helyzetekben, kérjük, nézze meg az ADHD-ról szóló blogbejegyzésünket.

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!