12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Illóolaj kivonási (extrahálási) módszerek 1. Vízgőz-desztilláció

Kíméletes eljárással készült illóolajok!

Vízgőz-desztilláció

Az illóolaj kivonásának leggyakoribb módja a vízgőz-desztilláció. Ennek a folyamatnak a során gőzzel izolálják a növény aromás, illékony elemeit. Amikor ezt a folyamatot leállítják (vagy megszakítják), a gőzök kondenzálódnak, így hidrolat vagy hidrosol* képződik, valamint az illóolaj.

Az első lepárlás általában a legjobb minőségű illóolajat adja. A további desztillációs folyamatok (többszöri lepárlás) károsak az illóolajokra, ilyenkor a terápiás tulajdonságok csökkennek vagy elvesznek. A többszöri lepárlás eredményeként keletkezett “illatanyagok” nem alkalmasak aromaterápiás használatra, mivel már hatékonyságukat elveszítik, ezeket a lepárolt anyagokat parfümök és az élelmiszeriparban használják fel, mint aromaanyagok.

* A fennmaradó vizet hidrolatnak vagy hidroszolnak hívják. Hidroszolok használata az utóbbi időkben egyre népszerűbbek a felhasználók körében. Nyomokban tartalmaznak illóolajat, növényi hatóanyagokat, és általában nagyon biztonságosan alkalmazhatóak külsőleg, és a legtöbb hidroszol felhasználható csecsemők, idős emberek, betegek és háziállatok esetében egyaránt.

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!