12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Illóolajok, amelyek enyhítik a testi és lelki fájdalmat

Fájdalomcsillapító illóolajok

Hallott már arról, hogy egyes illóolajok enyhíthetik a fejfájást, a lábfájást és a különféle fájdalmakat? Szeretné megtudni, hogy miként használhatja ezeket a természetes gyógyítókat a saját életében?

Mi az illóolaj?

Bár manapság sokat hallani az illóolajokról, azonban még mindig zavaros, hogy melyek az illóolajok, és melyek nem. Ha azonban használni szeretné őket, fontos, hogy megértse, mit kell keresnie egy jó illóolajban. Ellenkező esetben olyan termékeket vásárolhat, amelyek több kárt okoznak, mint hasznot.
Az illóolajokat a világ minden táján desztillálják. Ezek a növény kémiailag összetett alkotóelemei, amelyek egyesek szerint magában a növényben rejlő életerőt jelentik. Az olajok előállításához speciális extrakciós eszközöket használnak. A legtöbb illóolaj desztillált vagy hidegen sajtolt, bár léteznem más módszerek is. Ezek az illékony aromás vegyületek különféle növényi részekben találhatók, ideértve a gyökeret, szárat, levelet, virágot, de még a fakérget, gyantát is.

Tippek illóolajok vásárlásához

Fontos, hogy meg tudja különböztetni az igazi illóolajokat a szintetikus termékektől. Mindenekelőtt a palackon mindig szerepelnie kell a növény latin nevének, ez azonban még mindig nem garancia. Nézze meg a cég által kínált választékot, ha észreveszi, hogy az illóolajok ára nagyon alacsony, megegyezik, vagy nagyon közel állnak egymáshoz, kezdjen el gyanakodni! Egyszerűen lehetetlen, hogy például a rózsa és a levendula illóolajok ára megegyezzen vagy pár száz forint legyen. Az árat befolyásolja a növény típusa, az olaj előállításához szükséges mennyiség és egyéb egyedi szempontok. Természetesen előfordulhat, hogy vannak olyan közönséges olajok, amelyek ára hasonló. Például a levendula és a teafa illóolajok a megfizethető árkategóriába tartoznak, de esetükben sem pár száz forintról beszélünk.

Ne keverje össze az illóolajokat a tinktúrákkal, infúziókkal, tonikokkal és kivonatokkal. Bár ezek mindegyike felhasználható kiváló termékekhez, amelyek szintén javíthatják az egészségét, azonban ezeket a növények kémiai jellege miatt az illóolajoktól eltérően dolgozzák fel. Ahelyett, hogy összehasonlítaná őket, vagy megnézné, melyik a jobb, csak annyit kell megértenie és elfogadnia, hogy mások.

Illóolajokkal kezelt fájdalom típusai

A fájdalmat számos különféle tényező okozhatja, a legtöbbször azokat bizonyos típusú fájdalomba lehet besorolni. Például az ízületi fájdalmat artritisz, fibromialgia vagy sérülés okozhatja. Másrészt a nyaki fájdalom a gerinc ezen részén lévő ízületek, izmok vagy kötőszövet károsodására utalhat.
Nem minden fájdalom gyökerezik az izmokban és az ízületekben, vannak olyan fertőzések, amelyek együtt járhatnak fájdalmakkal. Az emésztőrendszeri rendellenességek, ideértve az irritábilis bél szindrómát és a székrekedést, kezelés nélkül sok fájdalmat okozhatnak.

Noha a bőrbetegségeket gyakran esztétikai problémának tekintik, azonban sokuk elég fájdalmas. Kérdezzen meg bárkit, aki ekcémától szenved! Szerencsére az illóolajok és a kiegészítő kezelések megfelelő kombinációja gyorsan csökkenthetik a fájdalmat.

Illóolajok nem fizikai fájdalmakhoz

A mentális, érzelmi és lelki (spirituális) fájdalmakat is lehet illóolaj terápiával enyhíteni. Azok számára, akik gyengítő depressziótól, életcél elvesztésétől vagy általános érzelmi szorongástól szenvednek, az illóolajok segítséget jelenthetnek az egészség helyreállításában. Valójában azok, akik fizikai fájdalmaktól szenvednek, gyakran rendelkeznek mentális és érzelmi poggyásszal is. Ha valóban azt szeretné, hogy az illóolajok enyhítsék a fájdalmat, akkor fontolja meg a test, lélek és a szellem hármasának együttes kezelését.
Nem számít, milyen típusú fájdalmat tapasztal, kiválaszthatja a legjobb illóolajokat és illóolaj-kombinációkat a fájdalmak leküzdésére. A tünetek egyszerű elfedése helyett az illóolajok a probléma gyökerét is kezelik, amely sok esetben hozzájárulhat a jövőbeli fájdalmak elkerüléséhez is.

Hogyan használható illóolajok a fájdalomcsillapításra

Számos módszert alkalmaznak az illóolajokkal történő fájdalomcsillapításra. A választás számos tényezőtől függ, ideértve a kezelendő fájdalom típusát és annak helyét is. Minden esetben fontos, hogy az olajokat valamilyen módon hígítsák.

Illóolaj hígítási táblázat

A hígítás leggyakoribb formája az illóolajok hozzáadása hordozóolajhoz. Miután azokat alaposan összekeverték, az érintett területe(ke)n bemasszírozható. A választott hordozóolaj befolyásolhatja a kezelés hatékonyságát és az ezzel kapcsolatos tapasztalatait. Például ne használja a „vastag” olajakat háton, ha hajlamos a pattanásokra.

Íme néhány példa a hordozóolajokra:

Egy tiszta üveg tartályban keverje össze az illóolajat hordozóolajjal és amikor szükség van rá, azonnal használhatja. Tárolja sötét üvegben, hőtől, páratartalomtól és fénytől távol. Mindig ügyeljen arra, hogy használat előtt alaposan rázza össze. Noha a masszázsolajok jók lehetnek a lokális fájdalmak kezelésére, ezeket nehéz felhasználni általános, illetve nagyobb fájdalmak esetén. Ezekben az esetekben a gyakran a fürdő a legjobb választás, hogy az illóolajok nyújtotta előnyöket élvezhesse.

Az illóolajok felhasználásának egyéb módjai

A diffúzor használható fájdalomcsillapító kezelésekhez, különösen a mentális és érzelmi egészség támogatására. Ebben az esetben illóolajokhoz készült kiváló minőségű diffúzort használjon. Ezek az eszközök egyszerűen elporlasztják az olajokat és a levegőbe juttatva lehetővé teszik, hogy belélegezze ezen növényi vegyületek jótékony hatását. Alternatív megoldásként, néhányan közvetlenül a palackból vagy aromaterápiás inhalátorból szippantanak párat, amikor a tünetek jelentkeznek.

Próbáljon ki többféle alkalmazási módon, hogy megtudja, melyik a legmegfelelőbb az Ön számára a fájdalom csillapítására. Valaki jobban reagál a hordozóolajjal történő közvetlen alkalmazásra, míg másoknál egy jó fürdő vagy az inhalációs hat gyorsabban. Egy másik fontos dolog, amelyet meg kell említeni, hogy bizonyos illóolajokat össze is keverhet, így élvezheti az egyes kombinációkkal járó szinergikus előnyöket. Soha ne használjon az ajánlott olajok mennyiségnél többet!
Például hozzáadhat két különböző olajból 15 cseppet 30 ml hordozóolajhoz. Ne használjon mindegyikből 15 cseppet, mert az túl erős lenne. Mindig a legkisebb hígítási arányt használja a cél eléréséhez és szükség esetén fokozatosan emelje.

A legjobb illóolajok izomfájdalmakhoz

Az izomfájdalmak gyakran sérülésekkel párosulnak. Legyen szó munkahelyi vagy terepen történt balesetről vagy az izmok túlterheléséről, az illóolaj masszázs gyors megkönnyebbülést jelenthet.

A borsmenta illóolaja az izomfájdalomban szenvedők egyik kedvence. A mentol számos természetes és szintetikus terméket inspirált a piacon. Megtapasztalhatja ennek az élénkítő olajnak a gyógyító előnyeit a legtöbb fájdalomcsillapító krémben és kenőcsben megtalálható. A borsmenta illóolaj több okból is előnyös, ideértve a görcsök csökkentését és az enyhe fájdalomcsillapító hatást. Nem csak enyhíti a fájó izmokat, hanem egyidejűleg megnyugtatja az általa kiváltott stresszt is.

A rozmaring egy másik illóolaj, amely erőteljesen enyhíti az izomfájdalmat. Az rozmaring jól párosul a borsmentával, így a kombináció kiváló választás a fájdalom enyhítésére.

A szegfűszeg illóolaj erős és elősegíti a test felmelegítését. Használata segít megszabadulni a test feszültségétől, csökkenti a gyulladást és új lendületet ad. Helyileg alkalmazva zsibbasztó hatása van, ami tovább fokozhatja a fájdalomcsillapító hatást.

A levendula népszerű illóolaj, nem véletlenül. Ez a hihetetlen illóolaj sokféle területen használható, ideértve az izomfájdalmat is. Csökkentheti a gyulladást és fokozhatja a vérkeringést. Bónuszként a levendula pihentető, nyugtató hatással van az elmére.

A fekete bors illóolaja meleg, földes illattal rendelkezik, és felhasználható az izomfájdalmak enyhítésére a keringés fokozása révén. Azok, akik rendszeresen edzenek, edzés előtt használhatják, hogy csökkentsék az edzés utáni merevséget.

A gyömbér, az eukaliptusz és a ciprus szintén hatásos izomgörcsök és fájdalmak kezelésére. Az izmok fájdalmát enyhítő egyéb olajok a majoranna, a geránium és a citrom illóolajok.

Illóolaj ízületi és csontfájdalom esetére

Az ízületek különféle okok miatt fájhatnak, beleértve az ízületi gyulladást és a sérüléseket. Ezek a fájdalmak megnehezíthetik a komfortos mozgást. Az ízületi fájdalom helyétől függően mozgásképtelenné teheti, amíg hatékonyan nem kezeli. Noha a sérülések elég egyértelműek, az ízületi gyulladás két kategóriába sorolható: rheumatoid és osteoarthritis. Az előbbi immunfunkció, míg az utóbbit az ízületek porcának kopása okozza.

Az ízületi gyulladás szó az ízületi gyulladás általános kifejezése, bár sok más betegség tartozik az általános kategóriába. Például a lupust és a köszvényet gyakran artritiszként diagnosztizálják. Az illóolajok előnyei kihasználhatóak az ízületek duzzanatának és fájdalmának enyhítésére is. Használja őket az életmód megváltoztatásával együtt, hogy jobban érzi magát.

Fájdalomnak az enyhítése szolgáló illóolajok

A kurkuma egy forró olaj a benne lévő kurkuminnak köszönhetően. Csodákra képes a gyulladás csökkentésében. Hatását a rheumatoid arthritis kezelésében, valamint az ízületi fájdalmak megelőző kezelésében tanulmányozzák.

A tömjén és a mirha kombinációja több ezer évvel ezelőttre nyúlik vissza. Ezek az illóolajok kiválóan alkalmasak a gyulladások kezelésére, és a szinergikus előnyök együttes alkalmazásával sok ízületi fájdalomban szenvedő ember számára nyújtottak segítséget. A tömjén a porc leépülés megelőzésében is javallták.

A gyömbérrel járó enyhe forró érzés az egyik fő oka annak, hogy hatékony az ízületi fájdalmak kezelésére. Segít enyhíteni a fájdalmat azáltal, hogy bizonyos idegvégződésekre hat és gyorsan csökkenti a gyulladást.

Azok számára, akik ugyanazon a területen izom és ízületi fájdalomtól szenvednek, a borsmenta és a gyömbér jó kombináció a fájdalom és duzzanat elkerülésére.

Fertőzések és illóolajok


A fertőzések fájdalmat okozhatnak a testben. A fejbőr sérüléseitől a gyulladt körmökig mindenféle fertőzés meglehetősen fájdalmas lehet. Évtizedeken át a válasz valamilyen antibiotikumok volt. Ez azonban gyógyszer-rezisztenciához vezetett. Az illóolajok felhasználhatók a bakteriális, gombás és vírusos fertőzések megakadályozására. Felhasználásukkal elősegítheti, hogy teste természetes módon vágjon vissza.

Teafa illóolaj

A Teafa Ausztráliában őshonos, illóolaja az egyik legerősebb és legsokoldalúbb a piacon. Olcsó, jól keveredik más olajokkal, és mindenki számára elérhető. Míg a legtöbb illóolajat használat előtt meg kell hígítani, a teafaolaj kivétel a szabály alól. Tegyen néhány csepp egy vattakorongra, és vigye fel a fertőzött területre. Ez a legjobb módja például a pattanások és egyéb helyi fájdalmak leküzdésére.
Ha légzőszervi fertőzése van, kihasználhatja a diffúzor előnyeit a jótékony olaj belélegzéséhez.

Fahéj illóolaj és mások

Élvezze a fahéj illóolaj illatát, miközben leküzdje a szájfertőzéseket. Egyes tanulmányok kimutatták, hogy még hatékonyabb, mint a szegfűszeg olaj, többféle baktérium elleni küzdelemben, beleértve a Staphylococcus aureus-t és az Escherichia colit. Adjon hozzá egy csepp szájvízhez vagy fogkrémhez, hogy friss, egészséges száj legyen.
Ha aggódik a levegőben levő baktériumok és a hozzájuk kapcsolódó légzőszervi betegségek miatt, adjon hozzá néhány csepp fahéjat a diffúzorához. Kombinálhatja más olajokkal is!

Természetesen rengeteg más kiváló illóolaj van, amelyek képesek leküzdeni a fájdalmat okozó fertőzéseket. Például a grapefruit illóolaj képes leküzdeni a belső és a külső mikrobákat, míg az oreganot gyakran használják a gyulladás leküzdésére.

A kakukkfű kiválóan alkalmas az influenza és a megfázás tüneteinek leküzdésére, míg az indiai citromfű megtisztíthatja a vért és leküzdheti a fertőzésekkel járó fájdalmakat. Az olajat vagy olajokat a fertőzés típusa, valamint helye alapján kell kiválasztania. Fontolja meg ezeket a lehetőségeket:

Használja ki az olajok összekeverésével járó szinergikus, egymást erősítő hatásokat. A fertőzés az illóolajok egyszeri használatától nem fog megszűnni. A megfelelő kezelési folyamat a fertőzés típusától és mértékétől, valamint a saját testének gyógyító erejétől függ.

Emésztőrendszeri fájdalomra illóolaj

Az emésztőrendszer kezdeti szakasza a száj, amikor bekap egy falatot, és a szervezetből való eltávozással fejeződik be. Közötte számos különféle szerv felelős az étel lebontásáért és hasznos összetevőinek kinyeréséért. Ha valami nem működik megfelelően az enyhe kellemetlenségtől az erős fájdalomig terjedő skálán bármit érezhet. Az emésztőrendszeri rendellenességek a modern világban széles skálán mozognak. Ennek oka az, hogy rohanó világunkban sokan nagy mennyiségű feldolgozott ételt fogyasztanak. Sokan túl sok sót és cukrot vesznek magukhoz, miközben nem fogyasztanak elegendő vitaminokban, ásványi anyagokban és más, az emésztés egészséges működéséhez szükséges összetevőkben gazdag egészséges ételt.

Fontos felismerni, hogy problémák addig ismétlődnek, amíg meg nem változtatja étkezési szokásait. Az illóolajok kiválóan alkalmasak a fellépő fájdalmak kezelésére, ám ezek nem helyettesíthetik a megfelelő étkezést. Számos emésztési probléma jól reagál az illóolajok helyileg történő alkalmazására. Miután megfelelően meghígította őket, bemasszírozhatja a keveréket a hasi területen. Fontos, hogy az illóolajokat a sajátos problémája alapján válassza ki a hatékonyság maximalizálása érdekében.

Az illóolajokat számos emésztési rendellenességhez alkalmazhatja, ideértve például az irritábilis bél szindrómát (IBS), hasmenést és székrekedést. Az emésztőrendszer további problémái közé tartozik a dysbiosis, rendellenes mennyiségű gáz, puffadás és a reflux, valamint a gyomorégés. Az irritábilis bél szindrómát fájdalmas görcsök, gázok, székrekedés és hasmenés kísérik, melyek megnehezíthetik az ember életét. Szerencsére számos illóolaj segíthet az IBS-en.

Esszenciális olajok, amelyek segíthetnek

A gyömbér az egyik legnépszerűbb illóolaj az emésztőrendszer gyógyításához, ideértve az IBS-sel kapcsolatos tüneteket is. Csökkentheti az izomgörcsöket és gyulladásokat, megállítva vagy minimalizálva az IBS rohamokat. Vigyen fel ezt az olajat a hát aljára, hogy megtapasztalhassa az előnyöket.

A borsmenta egy másik nagyszerű választás, amelyet fel lehet használni az IBS és sok más emésztési rendellenesség esetében. A kellemes illat mosolyog az arcába, amikor észreveszi a bél fájdalmának csökkenését. Ha dysbiosisban szenved, győződjön meg arról, hogy elkezdi kezelni ezt az emésztőrendszeri egyensúlyhiányt. A vékonybélflóra eltolódása következtében túlszaporodott baktériumok a vastagbélbe jutnak, ahol szintén okozhatnak bélflóra eltolódást. A levendula és a kömény illóolajok meglehetősen hatékonyak a bélflóra kiegyensúlyozásában.

A szegfűszeg olaj csökkentheti a gyulladást, minimalizálva a gyomorpanaszokhoz kapcsolódó fájdalmakat. Ezenkívül ellazítja az izomszöveteket, hozzájárulva a görcsök oldásához.

Az oregánót sokan úgy tekintik, hogy az emésztési problémák megoldása. Nem szabad azonban mindig ezt használni. Tegye félre ezt a hatékony olajat arra az esetre, amikor egy erős antibakteriális kezelés szükséges. Az olaj leküzdi a gombás fertőzéseket és a parazitákat is, amelyek hozzájárulhatnak az emésztőrendszeri problémákhoz.

Egyéb jó olaj a tömjén és az édeskömény emésztési problémáihoz. De jó lehet az ánizs és a citrom is.

Fájdalmas bőrbetegségekre illóolaj

A bőr az emberi test egyik legnagyobb szerve, így nagy felületen „van lehetőség” arra, hogy akár fájdalmas bőrbetegségek kialakuljanak. Míg egyes bőrbetegségek fájdalommentesek, addig lehet olyan, amikor a gyulladást fájdalom is kíséri.
A rosacea fájdalmas tüneteket okozhat, beleértve a duzzanatot, égő érzést és a pattanásokat is. A phymatous rosacea vastag, bársonyos textúrát hoz létre, ahol egyeneteln lesz a bőrfelszín.
A psoriasis esetében hihetetlenül viszkető és fájdalmas lehet a bőr. Néhány ember pusztulákat tapasztal, míg az eritrodermikus pikkelysömörben szenvedők esetében nagy foltok figyelhetőek meg, amelyek égési sérülésekhez hasonló elváltozásokat okoz.
Az ekcéma a bőr kiszáradásához vezet és gyakran viszket. Gyerekeknél gyakori, de felnőttek is szenvedhetnek, e néha fájdalmas betegségtől.
A gombás körömfertőzések során, a gombák terjedése közben, az invazív mikrobák fájdalmat és duzzanatot okoznak, amely körömfertőzések illóolajokkal is kezelhetők.

A sportolóknál jelentkező gomba gyorsan szaporodik a cipő meleg, nedves környezetében. Főként a lábujjak között jelentkezik, de elterjedhet a talpon is. A viszketést fájdalom kíséri, amely gyakran szokott súlyosbodni séta közben.

A fertőzött szőrtüszők pattanásokat és furunkulusokat szoktak okozni. Jellemzően a pattanások ritkán fájdalmasak, a forróság és a fájdalom leginkább a furunkulusok esetében jelentkezhet, addig a karbunkulusok komoly fájdalmat okozhatnak a növekedésük során. Fontos, hogy ezeket a fertőzéseket teljesen felszámoljuk, és ne engedjük meg, hogy betörjenek a véráramba, ahol vérfertőzést (szepszist) okozhatnak.
Az övsömör nagyban hasonlít a bárányhimlőhöz (azonos vírus okozza), azzal a kiegészítéssel, hogy ez leginkább a felnőtt korosztályt érinti. Az első tünetek után néhány napon belül az egész testén hólyagos kiütések jelentkeznek, amely komoly fájdalommal jár. Antivirális tulajdonságokkal rendelkező illóolajok segítséget nyújthatnak, különösen akkor, ha a kezelést, a tünetek jelentkezését követő két napon belül kezdik meg.

Illóolajok és a bőr

A levendula valójában bármilyen bőrápolási program kiegészítésére használható. Hasonlóképpen, a teafa illóolaj szintén népszerű választás a bőrfertőzések és az ezzel járó kellemetlenség kezelésére.

Noha ezek a leginkább ismertek, azonban vannak más olajok is, amelyek felhasználhatók. Például a kamillát gyakran alkalmazzák ekcéma kezelésére.

A boróka hatékony a psoriasis tüneteinek csökkentésére. Ez a gyógyító olaj felhasználható a gyulladás minimalizálására és az egészséges bőr ösztönzésére.

Az oregánó, a borsmenta és a tömjén szintén jótékony hatással van a fájdalmas bőrre.

A bőrprobléma speciális típusa meghatározza az alkalmazás gyakoriságát és időtartamát. Használat előtt győződjön meg arról, hogy megfelelően hígította-e az olajait. Kizárólag a levendula és a teafa olajok használhatók „tisztán”, azaz hígítatlanul. Ha nem ismeri még az adott illóolajat, végezzen bőrpróbát, mielőtt az egész érintett területet kezelné.

Érzelmi fájdalmak és illóolajok

Szellemi és érzelmi jólét ugyanolyan fontos, mint a fizikai. A fájdalmas, negatív gondolatok és érzések ugyanolyan gyorsan tönkretehetik az embert, mint a fizikaiak. Bár teljesen normális az egyszer fent, egyszer lent állapot, de néhányan hosszabb ideig vannak túl mélyen, számukra segítséget jelenthetnek a megfelelő illóolajok.
Annak ellenére, hogy nem helyettesíthetik a gyógyulás egyéb módszereit, az illóolajok kiválóak a többi terápiás kezelés javítására, valamint a kiegyensúlyozott mentális és érzelmi állapot fenntartására.

Mentális fájdalom típusai

A mentális és érzelmi fájdalom leggyakoribb formái a depresszió és a szorongás. A fentiek gyakran jelentkeznek a mentális problémák egyéb formái esetében, úgymint, a poszttraumatikus stressz szindróma (PTSD) és az agorafóbia. Ezek azonban nem az egyetlen olyan állapotok, amelyek illóolajokkal javíthatók.
Azok, akik pánikrohamokkal küzdenek, illóolajokat használhatnak a gyorsabb visszatéréshez. Hasonlóképpen, azok, akiknek dühkitörései vannak, illóolajokkal megváltoztathatjákk a zavaró ingerekre adott reakciót.

Noha a bánat az élet elkerülhetetlen része, időnként elérheti azt a gyengítő szintet, amelybe illóolajokkal és más kezelésekkel be kell avatkozni, hogy az egyén tovább léphessen. Azok, akik magányosak, ingerlékenyek és bizonytalanok, a megfelelő illóolajokkal megkönnyebbülést találhatnak. Ezeket az állapotokat lokálisan alkalmazva is javíthatja, bár a legtöbb ember az aromás módszereket hatékonyabbnak találja. Helyezzen diffúzort a helyiségbe, hogy diszpergálja a gyógyító olajokat. Alternatív megoldásként az olajat közvetlenül a palackból is meg lehet szagolni a gyors megkönnyebbülés érdekében. Az illóolajokhoz készült speciális aromaterápiás ékszerek egyre népszerűbbek; kiváló lehetőséget kínálnak az olajok útközbeni használatához.

Több olaj is alkalmas, hogy elkerülje ezeket a zavaró körülményeket. A római kamilla és a levendula gyakran jó eredménnyel használják együtt. Mindegyik elősegíti a nyugalmat, amely segíthet a szorongás és a harag kezelésében. Azoknak, akik impulzusszabályozó problémákkal és pánikrohamokkal küzdenek, az ezen olajok közül egyet vagy mindkettőt előnyös lehet.

A rózsa kiváló választás a gyász enyhítésére, a gondok csökkentésére és a gondolatok lelassítására. Ez a kellemes virágolaj sikeresen segíti a PTSD-t szenvedőket. A depressziós, magányos vagy túlterheltek is értékelni fogják a rózsa illóolajat.

A tömjént évezredek óta használják a természetes védelem és gyógyulás ösztönzésére. A fizikai tünetek enyhítésén kívül a tömjén jó választás a traumás érzelmek kezelésére. Azoknak, akiknek segítségre van szükségük a földelt állapot eléréséhez, a szantálfa illóolaj ideális, míg a pacsuli illóolaj is jó választás a magány elleni küzdelemhez.

A citrom kellemes citrus illata segít minimalizálni az izgatottságot, miközben felemeli az általános érzelmi jólétet. Ez az olaj jó a szorongás és a harag kezelésére.

A jázmin, a neroli, a rozmaring és a muskotályzsálya illóolajok szintén ismertek az érzelmi egészség fokozásáról. A bergamot illóolaj képes leküzdeni a fáradtságot, kiegyensúlyozni a kortizolszintet és minimalizálni a szorongás és a depresszió tüneteit.

Ezen olajok bármelyike önmagában vagy másokkal kombinálva is felhasználhatók. Fontolja meg a felemelő borsmenta illóolaj használatát reggel, segít elindítani a napot.

Záró gondolatok

Az illóolajokat a történelem során számos civilizációban felhasználták. A növényekből kivont jótékony esszenciát sokan a növény lelkének tekinti. Ezeknek a koncentrált extrakcióknak köszönhetően kihasználhatják a növények jótékony tulajdonságait. Az Anya Természet által nyújtott ajándékok mindegyike értékes, és a szinergiaként még hatékonyabbak lehetnek.

Manapság az illóolajok népszerűsége újból emelkedő tendenciát mutat, mivel az emberek alternatív megoldást keresnek a betegségek kezelésére. A hagyományos kínai orvoslás, az ajurvédikus orvoslás és hasonló keleti filozófiák gyógyító módszereivel együtt az illóolajok megteremtették helyüket a modern kezelési körökben.

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!