12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Illóolajok és a fogyókúra

 

Illóolajok fogyókúrára

Az illóolajok közvetlenül befolyásolhatják az étvágyat és támogathatják az egészséges emésztési folyamatokat.

Valódi küzdelem a fogyás akkor, ha az elméd az ételekre összpontosít – különösen az egészségtelen snackekre és a cukros italokra.

Azt is figyelembe kell vennie, hogy a test hogyan reagál az ételekre. Elegendő tápanyag felszívódik? Az emésztőrendszer zavartalanul folyik, vagy akadozik, kellemetlenkedik? Az illóolajok itt vannak, támogathatja céljait!

Segíthetnek-e az illóolajok a fogyásban?

Íme néhány kedvenc illóolajunk és keverékünk, amelyek támogatják a fogyókúrában. Ne feledje, hogy valamennyien megtapasztalhatjuk az illóolajok egyediségét, tehát a személyes kísérletezés fontos lehet! Remélhetőleg ez a lista segít abban, hogy egy ugródeszka legyen a fogyókúrás illóolajok használatához.

Fogyókúrára illóolaj szinergiák még: ITT

Grapefruit illóolaj

Ennek az illóolajnak az édes, friss, citrusos aromája nem az egyetlen, ami jótékony hatással rendelkezik. A grapefruit valójában olyan enzimeket aktivál, amelyek segítenek a szervezetnek a barna testzsír lebontásában, amely egy speciális zsírszövet típus, amely nagyon magas kalórián égethet. Valójában a barna testzsír 20x annyi hőt képes előállítani, mint a test bármely más szövete. A grapefruit olyan vegyületekben is gazdag, mint például a D-limonén, amelyek elősegítik az anyagcserét. Támogatja a nyirokmirigyek tisztítását és ürítését is, lehetővé téve ezzel a tápanyagok jobb felszívódását a szövetekben és a véráramban.
Használható önmagában vagy keverékben diffundálva vagy 1% -ra hígítva hordozóolajban, helyileg alkalmazva a gyomor felett, hogy támogassa az emésztőrendszert.

Gyömbér CO2 illóolaj

Amikor fogyni próbál, fontos, hogy gondolja meg az emésztés és a tápanyagok felszívódásának támogatásának lehetőségeit. A Gyömbér CO2 összetevője a gingerol, amelyről kimutatták, hogy csökkenti a belekben a betegségeket okozó gyulladást, és javítja az elfogyasztott vitaminok és ásványi anyagok felszívódását. Ha több vitamin és ásványi anyag felszívódik, akkor az elősegíti a test sejtenergiájának támogatását és a fogyás kialakulását.
Élvezze a meleg és fűszeres illatokat diffúzorban vagy személyes aromaterápiás inhalátorban. Helyi alkalmazásra hígítsuk 1% -ra, és masszírozzuk a hasat, hogy elősegítsük az emésztést és serkentsük a keringést.

Gyermekek esetében az ujjgyökér illóolajjal helyettesíthető

Fahéj levél illóolaj

Az egészséges bél fontos a hosszú távú fogyáshoz. A fahéjlevél illóolaj olyan vegyületeket tartalmaz, amelyekről ismert, hogy elősegítik az egészséges baktériumok szaporodását az emésztőrendszerben, így elősegíthetik az emésztést. Ezen vegyületek egyike az eugenol, amely ebben az illóolajban nagyon magas százalékban van jelen. Az eugenol csökkentheti a gastrointestinalis distressz tüneteit, mint például a gyomorpanasz, hányinger és hasmenés.
A fahéjlevél használatakor ne feledje, hogy ez az illóolaj irritálja a nyálkahártyát és köhögést vagy irritációt okozhat az orr, a szem és a száj esetében. Ebből az erős illóolajból nagyon kevésre van szükség ahhoz, hogy annak előnyeit élvezhesse – legfeljebb 0,6% -ra hígítsa, ha helyi alkalmazásra szeretné használni, vagy rövid ideig diffundálja, akár más illóolajokkal is keverve.

Kurkuma CO2 illóolaj

Ez a meleg, fűszeres illat ismerős lehet a gasztronómia rajongói számára, de tudta, hogy a kurkuma illóolaját használhatja a gyomorproblémák kezelése érdekében is? Ha kellemetlen puffadás, gázképződés és görcsök elriasztják a súlycsökkentési célokat, adjon néhány cseppet egy teáskanál hordozóolajhoz, és masszírozza be a hasát.

Itt egy ötlet fogyókúrás illóolaj keverékhez

5 csepp Pink Grapefruit
2 csepp Yuzu
1 csepp Ginger root CO2

A fenti keveréket hígíthatja hordozóolajba, vagy használhatja illóolaj diffúzorba, illetve aromaterápiás inhalátorba.


Irodalom
[1] King, G. What is Brown Fat? Key Facts to Boost Your Metabolism. Retrieved from https://www.rd.com/health/diet-weight-loss/brown-fat-boost-metabolism/

[2] Nagai, K., Niijima, A., Horii, Y., Shen, J., & Tanida, M. (2014). Olfactory stimulatory with grapefruit and lavender oils change autonomic nerve activity and physiological function. Retrieved from https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25002406

[3] Bode AM, Dong Z. The Amazing and Mighty Ginger. In: Benzie IFF, Wachtel-Galor S, editors. Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects. 2nd edition. Boca Raton (FL): CRC Press/Taylor & Francis; 2011. Chapter 7. Retrieved from https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92775/

[4] Zainol, N. A., Ming, T. S., & Darwis, Y. (2015). Development and Characterization of Cinnamon Leaf Oil Nanocream for Topical Application. Indian journal of pharmaceutical sciences, 77(4), 422-33. Retrieved from https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4649780/

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!