12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Illóolajokkal az ADHD ellen

Illóolajok figyelemzavarra – Illóolajok koncentrációra – Illóolajok ADHD ellen

Az illóolajok nagyszerű támogatást nyújtanak sok olyan betegséghez, amelyekkel minden nap küzdünk! De azt tudta, hogy ezek a lenyűgöző, természetes és terápiás hatású illóolajok enyhíthetik a figyelemhiányos hiperaktív rendellenesség, vagyis az ADHD tüneteit is?

Az ADHD egy nagyon elterjedt központi idegrendszeri eredetű tünetegyüttes. Az ADHD alaptünetei közé tartozik, hogy problémák adódnak a figyelem fenntartásával vagy koncentrálással, jellemző a hirtelen, impulzív viselkedés, a gondolkodás nélküli cselekvés, az egy-egy helyzethez képest túl sok mozgás, és az ellenállás a szabályokkal, utasításokkal szemben. Ezek azonban minden életkorban másként jelentkeznek.

Tehát segíthetnek az illóolajok ADHD esetében?

Sok illóolaj elsődleges tulajdonságai közé tartozik a fókusz fokozása, éberség fenntartása és az elme, valamint a test megnyugtatása. Mivel ebben a témában nagyon kevés kutatás folyik, mindenképp konzultáljon orvosával, mielőtt bármilyen változtatást végezne a kezelési tervben.

A leggyakrabban idézett esettanulmány az ADHD-ről és az illóolajokról Dr. Terry S. Friedmann, MD, ABHM tollából származik. Két évig Dr. Friedmann 40 gyermeket alkotó csoportban illóolajokkal kísérletezett, a csoport felénél ADHD-t diagnosztizáltak, a másik 20 gyermek alkotta a tünetmentes csoportot (a „kontroll” csoport). Minden nap megkérték a gyermekeket, hogy lélegezzenek be illóolajokat, amikor „szétszórtnak” érezték magukat. Dr. Friedmann minden egyes illóolaj esetében tesztelte a gyerekeket 30 napig. Végül a tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy egyes illóolajok valóban jelentős hatást gyakorolnak az ADHD tüneteire. Különösen a Levendula, a Cedarwood és a Vetiver olajak használtak, és a Vetiver volt az egyik leghatásosabb a teljesítmény javítások terén.

Mely illóolajok segíthetnek a figyelemzavarban?

Először nézzük meg egy pillanatra a figyelemreméltó A+ Attention Szinergiát, amely tökéletes a hiperaktív test nyugtatására, miközben összpontosít. Ez a szinergia remek a kezdéshez mindenkinek, aki támogatni kívánja az ADHD-s gyermekét. Az A + Attention a KidSafe termékcsaládhoz tartozik, ami azt jelenti, hogy az ebben a szinergiában használt minden illóolaj teljesen biztonságos a kisgyermekek számára, tökéletes harmóniát nyújtanak a figyelem fenntartása során.

Használják aromaterápiás inhalátorba cseppentve (5-10 csepp), amely kényelmes és egyszerű használni, bármikor előveheti, amikor szükség van rá. De használják hordozóolajjal hígítva is (2–4%), és helyileg a mellkasra, a tarkóra és a csuklóra kenve alkalmazzák.

ADHD-s felnőttek támogatására nagyszerű lehetőség a Clarity Szinergia. Ebben a keverékben használt illóolajok javítják a fókuszt és az emlékezetet. A folyamatos mentális erőfeszítést igénylő feladatokhoz a Clarity lehet az, amire szüksége van. Használják a fentiekben leírtak szerint, de ne feledje, hogy ez nem része a KidSafe sorozatunknak.

Ha mono illóolajokat akar kipróbálni az ADHD támogatása érdekében, íme néhány javaslat az induláshoz.

Ne feledje, hogy két ember sem egyforma, ami jól működik egy ember számára, előfordulhat, hogy nem működik a másiknak. Az alábbiakban felsorolt olajok ismertek arról, hogy megnyugtatják az elmét és a testet, javíthatják a mentális tisztaságot és fokozzák az emlékezetet.

  • Chamomile Roman illóolaj – Nyugtató tulajdonságairól híres. Ez egy különösen nagyszerű választás, ha olyan olajat keres, amely segít mély, frissítő alvásban.
  • Levendula illóolaj – Meglepett? Nem hinném! A Levendula egy erőmű olaj, amely hihetetlenül széles terápiás tulajdonságokkal rendelkezik! Ha beteg, nagy valószínűséggel a Levendula szerepel a listáján, hogy segítsen túljutni a betegségen. Az ADHD támogatása terén ismert, hogy a levendula csökkenti az idegesség érzetét, megnyugtatja az elmét, és a római kamillához hasonlóan, segít a békés éjszakai alvásban.
  • Vetiver illóolaj– Noha fantasztikus választás az alvás elősegítésére, ezt az olajat Dr. Friedmann tanulmánya során a leghatékonyabbnak találták ADHD esetében. Ezenkívül segíthet megnyugtatni a gondolat rohanást és a gondolatok cikázását, amelyek megakadályozzák az elme összpontosítását.
  • Cedarwood illóolaj – Ez egy nagyszerű választás a pozitív légkör létrehozására és a negatív gondolatok elkerülésére. Fás, gazdag illata ismert arról, hogy megnyugtatja az elmét és kiegyensúlyozza az érzelmeket.
  • Frankincense illóolaj – nyugtató tulajdonságai lehetnek pontosan azok, amire szükség van az hiperaktív elme és test megnyugtatásához. Ráadásul nagyszerű támogatást nyújt az immunrendszerhez!

Próbálja ki ezeket az illóolajokat a diffúzor vagy aromaterápiás inhalátor alkalmazásával, és élvezze terápiás előnyeiket!

ADHD elleni illóolajokat megtalálja: ITT

Forrás:
Adult ADHD. Anxiety and Depression Association of America. Retrieved from https://adaa.org/understanding-anxiety/related-illnesses/other-related-conditions/adult-adhd#
[2] Friedmann, T. S. Attention Deficit and Hyperactivity Disorder (ADHD). http://files.meetup.com/1481956/ADHD%20Research%20by%20Dr.%20Terry%20Friedmann.pdf

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!