12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

A Kámforfa (Ravintsara) illóolaj meglepő hatásai

Kámforfa illóolaj – Ravintsara illóolaj

A Ravintsara illóolaj Madagaszkárról származik, a nagy, örökzöld, Ravintsara fa leveleiből, vízgőz-desztillációval nyerik ki. A Ravintsara nem tévesztendő össze a Ravensara-val és a Ho Wood-dal.
Ez egy sokoldalú illóolaj, amely hasznos lehet számos alkalmazási területen. Friss, erős gyógynövény illatú, hasonló az eukaliptuszhoz. Ennek az olajnak az 1,8-cineole-tartalma miatt mellkasi torlódások, orrdugulások esetén alkalmazható, azonban a torok csípős érzését kiválthatja. Segít a lábak és a karok ellazításában, jó hatással van a bőrproblémákra, és elősegíti a kisebb sebek természetes gyógyulását.
A Ravintsara kiváló illóolaj az egészséges légzőrendszer, valamint az egészséges immunrendszer támogatásához, elősegíti a pozitív gondolkodást, és hasznos lehet a kognitív teljesítményben, a fókuszálásban. Magas 1,8 cineole-tartalma miatt kisgyermekek számára nem ajánlott illóolaj.

A Ravintsara kámforfa illóolaj egészségügyi előnyei

A kámforfa illóolajnak, amellett, hogy hűvös, áthatoló és tartós illatú, számos gyógyászati tulajdonsággal is rendelkezik, amelyet az alábbiakban részletesebben bemutatunk.

Javítja a keringést
A kámforfa illóolaj hatékony stimuláns, fokozza a keringési rendszer aktivitását, az anyagcserét, az emésztést, a szekréciót és a kiválasztást. Ez a keringésre gyakorolt kiterjedt tulajdonságának köszönhetően, segít „rendbe tenni” a szabálytalan keringést, az emésztést, a lassú vagy hiperaktív anyagcserét, a hiányos szekréciókat és sok idült betegséggel kapcsolatos problémákat is kezel.

Megakadályozza a bőrfertőzéseket
A kámforfa illóolaja kiváló fertőtlenítő, rovarirtó és antimikróbiális olaj. Egy kámforfa illóolajban átitatott textildarab elégetése elriasztja a rovarokat és megöli a baktériumokat. A kámforfa számos orvosi készítményben, például kenőcsökben és krémekben is felhasználásra kerül bőrbetegségek, valamint a bőr bakteriális és gombás fertőzéseinek gyógyítására. Fürdővízzel keverve a kámforfa-olaj az egész testet külső felszínét fertőtleníti, és a tetű elleni hatásáról is beszámoltak már.

Karminatív
Nagyon hasznos abban, hogy enyhítsen a „gázos” problémákon. Elsődlegesen nem engedi, hogy gáz képződjön az emésztőrendszerben, másodlagosan, hatékonyan távolítja el a gázokat és egészséges módon távoznak, hasi görcsök nélkül.

Idegrendszeri hatások
Jó érzéstelenítőként működik, és nagyon hatékony a helyi érzéstelenítésben. Csökkenti az idegrendszeri rendellenességek és görcsök, epilepsziás rohamok, idegesség és krónikus szorongás súlyosságát is.

Enyhíti a görcsöket
Nagyon hatékony görcsoldó, azonnali hatásával biztosítja a görcsök oldását.

Növeli a libidót
A kámforfa olaj fokozza a libidót azáltal, hogy stimulálja az agy azon részeit, amelyek felelősek a szexuális vágyakért. Külső alkalmazás esetén elősegíti az erekciós problémák gyógyítását azáltal, hogy növeli a vérkeringést az érintett részeken, mivel erős erekre gyakorolt stimulánsként is működik. Természetesen alkalmazása során gondoljunk arra, hogy a hüvely nyálkahártyáját egy gondolatnyira csípheti, ezért rábízzuk a használókra, ennek kiküszöbölésének a módját.

Megkönnyíti a neuralgiát
A neuralgia, egy súlyos és fájdalmas megbetegedés, amely akkor alakul ki, amikor a 9. agyideget környező erek megduzzadnak. Ez az olaj az erek összehúzódását idézheti elő, és ezáltal csökkentheti a 9. agyideg ideg összenyomását. Ez a sokoldalú olaj nyugtató tulajdonságai egyre jobban előtérbe kerül az aromaterápia alkalmazásai során.

Általános gyulladáscsökkentő
A kámforfaolaj hűsítő és penetráns tulajdonságai miatt, kiváló gyulladásgátló és nyugtató hatású. Nagyon hasznos a gyulladás szinte minden típusának – mind belső, mind külső – gyógyításában. Ezenkívül ellazítja a testet és az elmét, miközben megnyugtatja, és békét, frissességet kölcsönöz a szervezetnek. A kámforfa olajat keverhetjük fürdővízzel is, hogy ezáltal egy extra érzést érezhessen egy kimerítő nap után.

Csökkenti az ízületi gyulladást
A méregtelenítő, és a keringési rendszer serkentője, a kámforfa olaj serkenti a vérkeringést és enyhíti a reumás betegségeket, az ízületi gyulladásokat és a köszvényt. Csökkenti az érintett területek duzzanatát.

Ellazítja az idegeket és az agyat
Van némi „kábító” hatása, mivel ideiglenesen „érzéketleníti” az idegeket, és ellazítja az agyat.

Enyhíti a torlódásokat
A kámforfa-olaj határozott és átható aromája erős dekongesztáns, vagyis azonnal enyhíti a hörgők, a gége, a garat, az orrjáratok és a tüdő bedugulásait, torlódásáit. Ezért sok dekongesztív balzsamban és hidegdörzsi használják.

Egyéb előnyök
Néha szívelégtelenség esetén alkalmazzák, más gyógyszerekkel kombinálva. Hasznos továbbá a hisztéria, a vírusos betegségek, például köhögés, influenza, ételmérgezés, reproduktív szervek fertőzései, valamint a rovarcsípések tüneteinek enyhítésében.

A kámforfa – ravintsara illóolajat megtalálja: ITT

 

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!