12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Mi a különbség a Német kamilla és Római kamilla illóolaj között?

Német vagy Római Kamilla?

Kamilla illóolajok

Az évszázadok óta kiváló gyógyhatásairól ismert kamillának több fajtája létezik a világon. A gyógyító hatásaiknak és előnyeiknek köszönhetően a két legkeresettebb kamilla a német kamilla (Matricaria recutita) és a római kamilla (Anthemis nobilis).
Sok szempontból mindkettő fajta nagyon hasonló, és bizonyos értelemben nagyon különböző is. Ezek a különbségek akkor válnak fontossá, amikor a testünket, érzelmeinket és elménket kezeljük.

Itt megpróbáljuk „tisztába tenni” e két csodálatos kamilla illóolaj körüli bizonytalanságot, azaz melyiket, mikor és miért!

A német- és a római kamilla vadon nőnek a világ különböző részein. A római kamilla egy apró, örökzöld évelő növény, alacsony talajszinten növekszik, amelyet gyakran talajtakaróként használnak. Osztás útján szaporodik, a szára szőrös, virágok 1 cm-nél nagyobb átmérőjűek. A német (kék) kamilla ugyanakkor nem évelő, és magról szaporítják, vagy hagyják, hogy a virágfejek a következő évre érleljék meg magvaikat, amelyekből tavasszal kihajt az újdonsült német kamilla. A szára szőrtelen, elágazó, néhány virággal a tetején. A római kamilla könnyű, friss alma illatú, a német kamilla inkább édes szalmához hasonlító illattal rendelkezik.
Orvosi szempontból mindkét illóolaj fajtát használják a bőr nyugtatására, gyulladáscsökkentésre, láz esetén, az idegrendszer és az emésztőrendszer nyugtató hatásának biztosítására, valamint a toxinok, allergének és fertőzések eliminálásának az ösztönzésére. Mindkettő fájdalomcsillapító, antibiotikus, antibakteriális és nyugtató hatású. Kémiai tulajdonságaikban azonban lényegesen különböznek egymástól.

Német (kék) Kamilla illóolaj

A német kamilla illóolaj gazdag szeszkviterpén-származékokban. Különösen az a-biszabolol és azulén kémiai alkotóelemei ismertek, amelyek stimulálják a májat, és támogatják az emésztőrendszert a bélgörcsök megkönnyítésével. Kamazulént tartalmaz, amely mélykék esetleg zöldes színű, elsősorban gyulladásgátló és fertőzések elleni küzdelemben van fontos szerepe.
Illóolaj diffúzorban történő párologtatás esetében kimutatták, hogy a német kamilla csökkenti a fájdalom érzetét, enyhíti a fáradt izmokat és az ízületi fájdalmakat, segíti az orrjáratokat allergiánál. Ezenkívül érzelmileg és mentálisan is nyugtató, segít kiszabadulni a feszültség állapotából.
Fenntartja a normál bőr állapotát; megnyugtatja a száraz, irritált vagy pikkelyes bőrbetegségeket, például ekcéma, psoriasis vagy dermatitis; elősegíti a sérült bőrszövetek gyógyulását és regenerálódását.
Stimulálja a májat, a veséket, és az epehólyagot, az emésztés javítása, a méreganyagok és a fertőzések eltávolítása érdekében. Nyugtatja az elmét és a testet a menstruációs és menopauzás problémák esetén, beleértve a PMS-t is.
Termékről: ITT

CO2 kivonással készült Német (kék) Kamilla illóolaj

A német kamilla CO2 illóolaj kivonatának lágyabb aromája van, amely az eredeti virág illatához leginkább hasonlít. A különbség a víz-gőzzel desztillált kamillához képest a CO2 esetében a mélykék szín hiánya. Ennek oka az, hogy a chamazulene, az a komponens, amely a német kamilla gyönyörű színét adja, a gőzdesztillációs folyamat során fejlődik ki.
A gőzzel desztillált változattól eltérően, a CO2 matricint tartalmaz, amely a chamazulén előanyaga, ami rendkívül fontos és ismert hatású növényi molekula. Maximálisan támogatja a gyulladáscsökkentést, különösen a száraz vagy kipirult bőr esetén. Ez egy fantasztikus választás a bőrgyulladások, például kisebb kiütések, rovarcsípések és égési sérülések enyhítésére.
Ne feledje, hogy a CO2 kivonat viszkózus, így nehezebben csöppen ki az üvegből. Nagyon kis mennyiségére van szüksége – mindössze 0,1 – 0,2% a keverékekhez -, mert CO2 kivonat olyan, mint egy „erőmű”.
Termékről: ITT

Római Kamilla illóolaj

Magas százalékban észtereket tartalmaz, görcsoldó, gombaellenes és nyugtató hatású. Segíti a nyugodt alvást, enyhíti az izomfájdalmakat, fejfájás és migrén esetében fájdalomcsillapító hatású. Hatékony hasi görcsös panaszok esetén is.
A két hatékony kamilla illóolaj különbségeinek ismeretével biztosan kiválasztja a családjának fizikai, érzelmi és mentális egészségéhez a leginkább megfelelőt.

A kamilla illóolajról még olvashat: ITT


error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!