12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Kardamom illóolaj hatásai – Mire jó a kardamom illóolaj?

A kardamom sok ember számára kedvelt illóolaj, fűszeres aromája, felemelő és nyugtató hatásai miatt. A kardamom illóolaj a hagyományos melegítőolajokegyike, amelyek sokak számára ismerős lehet a kulináris világban történő felhasználása miatt. Segít ösztönözni a nyugodt, világos, koncentrált, problémamegoldó gondolkodást. Ezenkívül elősegítheti a nagylelkűséget, a kegyelmet, a kreativitást és az érzékiséget [2].
illóolaj diffúzorba a kardamom egy citrus illóolajjal kiválóan alkalmas arra, hogy mentális lendületet adjon magának.

A gondolkodás serkentése és felemelése mellett a  kardamom illóolaj a testére is előnyös lehet! Nézze meg néhány kedvelt felhasználásunkat.

A kardamom illóolaj segíthet a koncentrációban és az információk megőrzésében a memóriajavításon keresztül

Ha tanulni szeretne vagy memorizálni valamit, vagy csak mentális lendületet keres, tegyen illóolaj diffúzorba 3 csepp kardamom illóolajat , 2 csepp  1,8-cineol rozmaring illóolajat, 1 csepp linalool bazsalikom illóolajat   [3].

Könnyítsen a gyomorpanaszokon

A kardamom illóolaj hihetetlenül nyugtató hatású gyomorpanaszok esetében. Keverjen össze 10 csepp kardamom illóolajat, 4 csepp CO2 gyömbér illóolajat és 4 csepp borsmenta illóolajat 30 ml hordozóolajjal. Ezután szükség szerint masszírozza be a hasát.

Támogatja a felső légútak egészséget

Ha szezonális allergiák vagy a légzőszervi betegségek időszakában vagyunk, próbálja ki ezt az illóolaj diffúzor-receptet, hogy segítsük a légzőrendszert a könnyedebb légzéshez. Adjon 3 csepp Eucalyptus Globulust , 2 csepp kardamomot , 2 csepp fenyő illóolajat  a diffúzorba.

Minimalizálja a gyulladás okozta kellemetlenségeket

Ez az illóolaj felhasználható a fájdalom okozta kellemetlenségek enyhítésére is. Mivel ez egy hagyományos “melegítőolaj”, felmelegítő érzetet kelt, ha helyileg alkalmazzák. Kombináljon 30 ml hordozóolajat, 5 csepp kardamom , 5 csepp Frankincense Serrata , 5 csepp kamilla német CO2 , és 3 csepp édes majoránna illóolajokat,  és helyileg alkalmazza az érintett területeken.

[1] J. G. Angel, Director, How to Grow Cardamom – TvAgro. [Film]. 2015.
[2] J. K. &. R. Bull, Aromatherapy & Subtle Energy Techniques, CreateSpace, 2015.
[3] V. A. Worwood, The Complete Book of Essential Oils and Aromatherapy, Novato: New World Library, 2016.

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!