12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Kunzea illóolaj, az egyik legkedveltebb növény az őslakosok körében

Kunzea illóolaj

Kunzea illóolaj az ausztrál őslakos növények egyik legkedveltebb, mégis kevésbé ismert illóolaja. Ezt az olajat a Kunzea ambigua cserjéből vonják ki, amely vadon növekszik, Tasmánia és Ausztrália keleti partján.
A Kunzea-t évszázadok óta használják az őshonos kultúrákban a fáradt izmok megnyugtatására, és a sérülések gyógyulási idejének felgyorsítására. A Kunzea használható serdülőkori bőrelváltozásokra vagy vörös, irritált bőrre. Sokan párologtatják ezt az olajat, hogy enyhítsék a feszült hétköznapokat.
A Kunzea aromaterápiás illóolajként eddig ismeretlen volt, mivel erről a széles körű hatással bíró illóolajról az utóbbi évekig keveset tudtak. A Kunzea olaj számos terápiás előnye az egész világon elkezdte felhívni az egészségügyi és wellness szakemberek figyelmét, ami nagyszámú kutatást indított el az aromaterápiában, valamint a hagyományos orvoslásban történő felhasználására.

A Kunzea illóolaj egészségügyi felhasználási területei


A népi gyógyászati tapasztalatok, és a tudományos bizonyítékok kombinációja, valamint az utóbbi években keletkezett új vizsgálati eredmények következményeként, a Kunzea illóolaj számos igazolt, és ígéretes terápiás felhasználási módját ismerhettük meg.

Ízületek és izom
Ha ízületi gyulladást vagy ízületi fájdalmat érez, segíthet a Kunzea illóolaj, ha bőrébe masszírozása. A Kunzea olajban levő aktív vegyületek gyulladásgátló hatásúnak bizonyultak, ezért rendszeresen javasolják azoknak, akik különféle ízületi fájdalmakkal és ízületi gyulladásokkal járó gyulladásos állapotoktól szenvednek. Sokan alkalmazzák edzés vagy más fizikai tevékenység után, hogy felgyorsítsák a regenerációs folyamatokat, továbbá a Kunzea elősegítheti a lágyrész sérülések gyors helyreállítását.

Bőr
A Kunzea pozitív eredményeket hoz a bőrkiütés, bőrfolt, bőrirritáció és pattanások kezelésében. A Kunzea mögött meghúzódó tudomány és egyedi összetétele alátámasztja ezeket az eredményeket, mivel az illóolajban lévő kineol alacsony szintet képvisel, így nem irritáló hatású, és még a legérzékenyebb bőrtípusokra is jól alkalmazható.
A Kunzea nagyszerű kiegészítés a mindennapi bőrápoláshoz! Más illóolajokkal összehasonlítva, a Kunzea bőrirritációt nem okoz, ha helyileg alkalmazzák. Hígítsa fel és alkalmazza helyileg az arcára vagy a testére, hogy táplálja a bőrt, csökkentse a foltok megjelenését, és elősegítse a gyógyulást. Sokan „Kunzea krémet” használnak a napi rutin részeként, hogy hidratálják és csökkentsék a bőrgyulladást. A Kunzea balzsamot elismerik gyógyászati előnyei miatt is, ugyanis segíthet az ekcéma és a száraz bőr kezelésében.

Fejfájás és légzési panaszok
A Kunzea két fő alkotóeleme az alfa-pinén és az 1,8-cineol. E két vegyület jelenlétének és arányának köszönhetően, a Kunzea potenciális tulajdonságai miatt az összes légzési panasz kezelésére használható. Ide sorolhatóak a hideg és száraz köhögés, orrduzzanat, torokfájás, asztma, orrdugulás, bronchitis és sinusitis. Diffúzorban alkalmazva, segít pihentető légkört és könnyed légzést teremteni környezetében.

Ideges feszültség, stressz és enyhe szorongás elleni illóolaj
A nyugtató Kunzea növeli a belső egyensúlyt, segíti a fájdalom és szorongás feloldását. Jelentős potenciált látunk a Kunzea alkalmazásában az érzelmi téren történő alkalmazásokban, így a stressz csökkentésére és a depresszió kezelésének az elősegítésében. Kutatók szerint a Kunzea illóolaj “segít enyhíteni az elnyomás eredményeként a mély érzelmi jellegű fájdalmakat, a belső blokkokat feloldja a test meridiánrendszerében”.

Kullancs- és rovarriasztó illóolaj
A Kunzeaolaj rovarriasztóként való felhasználását még tanulmányozzák, azonban a népszerű “kullancsbokor” elnevezés onnan származik, hogy az állatok a Kunzeabokor alatt alszanak, ahol mentességet keresnek a kullancsoktól és más parazitáktól. Természetes gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt a Kunzea segíthet a rovarok csípésének enyhítésében is. Segít a bőrpír csökkentésében és a viszketés megállításában.

Illatszer
Terápiás felhasználásain túl a Kunzea olajat egyedülállónak tekintik a zöld lágyszárú illóolajok között. Illata tiszta, friss, fűszeres aromájú, így illatszer-összetevőként nagyon egyedi tud lenni.

Levegőtisztító illóolaj
A kunzeaolaj fertőtlenítő és antibakteriális jellege és ideális illatával otthonába kellemes hangulatot hoz. Egyszerűen adjon néhány csepp illóolajat egy aromaterápiás diffúzorhoz, fürdővízhez, így azonnal megtölti otthonát, irodáját vagy fürdőjét a Kunzea illóolajok illat- és terápiás előnyeivel.

Fürdő
Sokan frissítő és fertőtlenítő tulajdonságai miatt adnak Kunzea olajat fürdővizükbe, gyógyfürdőkben és szaunákban. A Kunzea illóolajok legtöbb előnye a párolgáson keresztül is elérhető.

A Kunzea illóolaj megtalálható: ITT

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!