12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Lime illóolaj természetes hatásai

Lime illóolaj

A vízgőzzel desztillált Lime olaj – ellentétben a hidegen sajtolttal – nem fototoxikus, ezért nyugodtan hozzáadhatja krémekhez, balzsamokhoz és egyéb testápoló termékekhez anélkül, hogy aggódnia kellene a napsugárzás miatt.
A lime olaj (Citrus aurantifolia) tiszta, friss, jellegzetesen citrusos, enyhén fanyar illatú. Ez az olaj felemelő, kiegyensúlyozó és energetizáló, ezért csodálatosan indíthatja vele a napját. Magas limonén tartalma miatt elősegíti a belső tisztulást, nemcsak a testet, a lelket, de az elmét is megtisztítja a zavaró gondolatoktól. Elűzi a bátortalanságot, a reménytelenséget. Bátorságot ad, hogy merd megélni az érzéseidet. Segít szembenézni az élet kihívásaival. Szorgalmazza az egyensúlyt az elme és a szív között. Megmutatja nekünk mennyi mindenért lehetünk hálások az életünkben. A Lime felemel a sárból.

A lime illóolaj hatásai

Támogatja az immunrendszert

A lemon illóolaj  segíthet immunrendszerében és támogathatja az egészséges emésztőrendszert. A zöldcitrom illóolaj immunerősítő előnyeit ki lehet használni illóolaj diffúzor segítségével, vagy egy gőzös inhalációval. Masszázsolajhoz keverve kiváló lehetőség az immunrendszer támogatására.

Tisztítás és fertőtlenítés szempontjából a lime illóolaj egy tökéletes választás. Használja arctisztító- és kozmetikai termékével együtt a frissítő hatás érdekében, valamint az érzelmi egyensúly, és a jó közérzet javítása érdekében. Az előnyei látszólag végtelenek, a fentebb említett egészségjavító tulajdonságokkal együtt.
Csakúgy, mint a citrom, a lime illóolaja is hatásos, és fontos megjegyezni, hogy lime egy kicsit “többet tud”. Annak a képességének köszönhetően, hogy javíthatja egészségét és “fényesíti” a napot, a Lime gyorsan részévé válik a napi illóolaj rutinjának.

 Segít megvédeni az öregedés jeleitől

Mindenki segítséget keres az öregedés jeleinek leküzdésében, és a Lime illóolaj segíthet csökkenteni az idő vasfogának a hatásait, például a finom vonalak-ráncok megjelenését, a foltos pigmentációt, és a rugalmasság elveszítését.
Az illóolajnak összehúzó hatása van, ezért tökéletesen használható bőrének megújítására. Használja helyileg, bőrbarát hordozóolajjal, hogy élvezze a lime illóolaj előnyeit. Tonizáló hatása elősegíti a fiatalos megjelenést, és hasznos lehet a sötét bőrfoltok “megvilágításában”. A vízgőz-desztillációval lepárolt lime illóolaj kiváló napbiztos alternatíva, ugyanis nem fototoxikus.

Lime illóolaj, mint természetes tisztítószer

Vannak, akik a Lime illóolajat természetes tisztítószerként használják. Más citrusfélékhez hasonlóan erős belső és külső tisztító tulajdonságokkal rendelkezik. Ha otthona környezetében használja, segíthet megvédeni minket a szezonális veszélyekkel szemben. Megfelelő hígítás, mosás vagy öblítés során felhasználva, elősegítheti a sérült bőr megtisztítását. Az illóolaj sok természetes tisztítószerben megtalálható, emellett a kemény zsírt is oldja, és hatékony, többcélú tisztítószerré válhat konyhában.

Ezek mellett kiváló rovarriasztó hatásáról is jól ismert a lime illóolaja.

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!