12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Egy csodálatos illóolaj Ausztráliából – Balm mint bush illóolaj

Balzsam menta illóolaj

Balzsam menta illóolaj – Balm Mint bush illóolaj

Ausztrália számos izgalmas állatnak és növénynek ad otthont, így nem fog lepődni, ha egy újabb Ausztráliából származó izgalmas illóolajjal ismerkedhet meg. A Balm Mint Bush (balzsam menta) illóolaja felemelő, friss és számos gyógyászati tulajdonsággal rendelkezik, amely különféle érzelmi és fizikai betegség kezelésében segíthet.

Mi is az a Balm Mint Bush illóolaj?

Az ausztrál balzsam menta bokor illóolaját a Victoria hegyvidéki eukaliptusz erdőiben található, vadon betakarított levelekből víz-gőzzel desztillálják. Illata intenzíven frissítő, gazdag mentás aroma, amely számos ismertebb illóolajra emlékeztet, mint például az Eukaliptusz és a Ravintsara, melyet elsősorban az 1,8-cineol tartalmának köszönhet.
Az olaj erős tisztító tulajdonságairól ismert, belélegezve azonnal felemeli az ember hangulatát. Az 1,8-cineol mellett a Balm Mint Bush illóolaj számos más fontos, és hasznos vegyületet is tartalmaz, például piperitont, linaloolt az a-pinent. Ezek a vegyületek kiváló terápiás tulajdonságot adnak az olajnak, ideértve az antibakteriális, gombaellenes, karminatív és köptető hatásokat. Felemelő illata segíthet különböző érzelmi zavarok kezelésében, mint például a depresszió, a stressz és a szorongás.

A balzsam menta illóolaj hatásai

Ausztráliában a legnépszerűbb gyógyászati alkalmazásai a következők.

Légzőszervek illóolaj
Hatóanyagainál fogva segítenek megtisztítani a légzőrendszert, például a megfázás, vírusos fertőzések vagy az influenza által okozott légzési nehézségeket. Az illóolaj 1,8 cineolt tartalmaz, köptető hatású, amely elősegíti a nyálkahártya tisztulását az influenza vagy a megfázás idején, így a légutak átjárhatóvá vállnak, légzésünk újra könnyed lesz, ezáltal a mindennapi életünk újra élvezhetővé válik.

Pszichés hatások illóolaj
Mint oly sok illóolaj, ez az olaj is segít leküzdeni a stressz, szorongás és szomorúság érzéseit. Tapasztalatok alapján az illóolaj belélegezve frissítő, felemelő tulajdonságokkal rendelkezik, javít érzelmi állapotunkon, megkönnyíti az elménket.
Ha stresszes vagy szorongás keríti hatalmába, akkor miért ne próbálná meg ezt az illóolajt diffúzorba? Nem kétséges, hogy sok illóolaj pozitív hatással van az ember érzelmi jólétére, és nagy esély van arra is, hogy a Balm Mint Bush is csodákat fog tenni az Ön lelkiállapotával.

Fejfájás illóolaj
A borsmentaolajhoz hasonlóan, ez az illóolaj is felhasználható a feszültséggel járó fejfájás enyhítésére. Az illóolaj egyszerű belégzése enyhíti a fejfájást, akár diffúzorból, akár közvetlenül a palackból szippant bele a Balm Mint Bush varázslatos illatába. Egy másik lehetőség, az illóolaj hígítása hordozóolajjal, és azt vigye föl a pulzuspontokra, homlokára és tarkójára.

Emésztőrendszer illóolaj
Ezt az illóolajat a háborgó gyomor megnyugtatására vagy a rendellenes emésztés egyéb tüneteinek kezelésére is használják. Karminatív tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek elősegíthetik az olyan általános tünetek kezelését, mint például a puffadás, valamint enyhíthetik a görcsöket és a hasi fájdalmakat. Menstruációs görcsökkel küzdő nők számára is előnyös lehet az olaj felhordása a hasi régióra.

Bőrre gyakorolt hatások illóolaja
A Balm Mint Bush illóolaja természetes antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik, így kiváló lehetőség bőrkezelések esetében. Antioxidáns hatással is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy elősegítheti a szabad gyökök által károsított bőrsejtek újjáélesztését, és lelassíthatja a bőr öregedési folyamatait. Próbálkozzon ezzel az illóolajjal a ráncok, a szarkalábak, és az életkorhoz kapcsolódó egyéb foltok kezelésében.
Ez az olaj pattanások és sok általános krónikus bőrbetegség, beleértve a psoriasis és ekcéma kezelésére is felhasználható. Természetesen itt is be kell tartani a hígításokra vonatkozó utasításokat.

A balzsam menta illóolajról még bővebben: ITT

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!