12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Mi a különleges a CO2 illóolajokban?

Co2 illóolajok

Van egy új „gyerek” az aromaterápiában, a neve CO2. Sokan nem tudnak róla, de gyorsan hírnevet fog szerezni magának!

A CO2-k meglepően évtizedek óta működnek, és az élelmiszeriparban történő felhasználásra fejlesztették ki. Jótékony tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyeket topikálisan vagy párologtatva alkalmazhatjuk.

Ez az extrakciós eljárás különbözik a gőzdesztillációtól, amely az illóolajok kivonásának legismertebb módszere. CO2-extraktumok esetében a szén-dioxidot addig nyomás alatt állják, amíg folyadékká nem válik. Oldószerként használják az olaj eltávolítására a növényi anyagból. Ezzel az oldószerrel nem marad maradékanyag, és az értékes olajat sokkal alacsonyabb hőmérsékleten távolítják el, így az olajok kevesebb jótékony tulajdonságát áldozzák fel.

A gőzzel desztillált és a szubkritikus CO2-extrakció közötti különbséget könnyen megérthetjük a gyömbér (Zingiber officinalis) kétféle kivonatának összehasonlítása példáján.

A gőzzel desztillált gyömbér nem tartalmazza a gingerolt vagy a shogaolt; részben a friss, hámozott gyömbérgyökér jellegzetes illatát ezek adják. Ezek az összetevők a C02-vel extrahált gyömbérben vannak jelen, ami kellemesebb illatot ad, mint a gőzzel desztillált olaj.

Van néhány további előny a CO2 -kivonatok esetében

Az illatuk közelebb áll a valódi növényéhez. Az illóolajok illata általában nagyban változhat attól függően, hogy a növényi anyag mely területről, éghajlatról származik. A CO2-kivonatok esetében az illat kissé változhat, de olyan, mint amire számít. A kurkuma CO2 olyan, mint a fűszer kurkuma. A Lavender Fower CO2 olyan, mint a levendula mező. Az illat nagyon jellegzetes és tiszta.

További előnye, hogy hosszabb eltarthatósági idővel bírnak. Ezenkívül sok esetben a CO2-kivonatok esetében helyileg történő alkalmazáskor kevesebb olaj is elegendő, mivel ezek erősebbek. Nézzünk egy példát: a német kamilla esetében a 2-3%-os hígítást javasolunk helyileg történő alkalmazás esetében. A német kamilla CO2kivonata esetében mindössze a minimális mennyiségű 0,1% -0,2%-os hígítás javasolt topikális használat esetén. Nem minden szén-dioxidos illóolaj esetén van ilyen drámai csökkenés, de sokan kevesebbet igényelnek.

A CO2 illóolajok egy izgalmas és új kilátás!

Ne ugorjon fejest! Nézzen körül, gondolja végig, hogy mi a legjobb és legbiztonságosabb választás az Ön számára. Mindig arra törekszünk, hogy ügyfeleink számára minőségi illóolaj álljon rendelkezésre, legyen az „sima” illóolaj, organikus illóolaj, KidSafe® illóolaj vagy CO2-kivonat. Reméljük, segíthettünk abban, hogy megismerje a CO2-kivonatok előnyeit.

További CO2 illóolajaink: ITT

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!