12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Mirha illóolaj – Myrrh illóolaj

Mirha illóolaj

Myrrh-t (mirha) sokan ismerjük a Bibliából, a napkeleti bölcsek által adott értékes ajándékok egyikeként. Az ókorban úgy tartották, hogy elűzi a negatív gondolatokat és védelmet nyújt a kísértésekkel szemben. Számos mítosz kering a mirhafa körül! Az egyikben a mirha gyantája állítólag a sólyom fejű Horusz, az ég egyiptomi istenének könnycseppjeiből származik. Egy másik történet a görög mitológia egyik hercegnőjétől, Myrrha-tól származtatja. Vigyázzon, a kor sok mítoszához hasonlóan, ez a történet is erős felnőtt témákkal tarkított!


A mirha nem más, mint a szomáliai balzsamfa családjába tartozó cserje. Borostyán illata meleg, nyugtató környezetet teremt. A mirha illóolajat gyakran használják meditáció során, hogy pihentető és felemelő légkört hozzanak létre környezetükben.
Diffúzorban párologtatva segíthet enyhíteni az idegfeszültséget és a túlzott érzelmi reakciók felszínre törését. Csodálatos a mirha illóolaj bőrproblémák esetében, például a bőrpír, vagy a ráncok és hegek megjelenésének csökkentésében is, ha hordozóolajhoz vagy testápolóhoz adják.

A mirha illóolaj előnyei

 

Hangulat és meditáció

 

A mirha illóolaja csodálatos, finoman nyugtató hatású az idegrendszerre. Emiatt “támogat olyan kérdéseket”, mint az átgondolás, aggodalom és a mentális zavarok. A mirha békét és belső nyugalmat kínál, kiválóan használható önmagában vagy meditációt támogató keverékként. Az aggodalom és a feszültség enyhítése érdekében diffundáljon mirhát. Vagy adjon 2 csepp mirha, 4 csepp Palo Santo-t , 2 csepp Frankincense Carteri-t, 1 csepp Neroli -t és 1 csepp mandarint diffúzorba vagy cseppentse személyes aromaterápiás inhalátorához. Ez a keverék enyhíti a zavaros gondolatokat és támogatja a pozitív gondolkodást.

A mirha békét sugároz, és azzal a zseniális képességgel rendelkezik, hogy könnyít a bánaton és a gyászon. Néhányan azt gondolják, hogy hidat teremthet a világok között, ezért előnyös lehet a veszteség idején.

A mirha nagyon földes, száraz, borostyán-aromájú. Ha az ilyen aroma nem a kedvence, fontolja meg keverését más illóolajokkal, mint például a bergamott, a Frankincense Serrata, a Egyiptomi geránium és a ciprus .

Mirha illóolaj erős antioxidáns

Journal of Food and Chemical Toxicology egy 2010. évi állatokon végzett tanulmánya azt mutatta be, hogy a mirha magas antioxidáns tulajdonsága enyhítheti, és megvédheti a májkárosodást és csökkentheti azok mellékhatásait.

Antibakteriális és gombaellenes tulajdonsága

A régen a mirha volt a sebek kezelésére és a fertőzések megelőzésére szinte az egyetlen gyógymód. Ilyen módon továbbra is alkalmazható kisebb gombás irritációk esetén, mint például a sportolók lábánál, gombás bőrgyulladások és pattanások vagy a lakóhelyiség rossz levegője esetében.

A mirhaolaj segíthet bizonyos típusú baktériumok elpusztításában. Például laboratóriumi vizsgálatok szerint, hatékonynak bizonyulnak a S. aureus fertőzések (Staphylococcus) ellen. Úgy tűnik, hogy a mirhaolaj antibakteriális tulajdonságai felerősödnek, ha azt egy másik népszerű bibliai olajjal, a tömjén illóolajjal együtt használják.

 Mirha illóolaj a bőr egészsége

 

A mirha illóolaj segíthet fenntartani az egészséges bőrt azáltal, hogy megnyugtatja a ráncokat vagy az egyéb foltokat. Általában a bőrápolási termékekhez adják hozzá, hogy segítsék a hidratálást. Az ókori egyiptomiak  az öregedés megelőzésére és az egészséges bőr fenntartására használták. Egy 2010-ben végzett kutatás kiderítette, hogy a mirhaolaj helyileg történő felhasználása elősegítette a fehérsejtek szaporodását, ami gyorsabb gyógyulást eredményez az elváltozott bőrön.

Nyugtatja a gyulladást

Bár már megismertük azt, hogy a mirha gyulladásgátló tulajdonságai hogyan segíthetnek a bőrápolásban, de ez még nem minden! A fájó ízületek és izmok hihetetlenül kényelmetlenné válhatnak, ha duzzadtá vagy irritáltá válnak. A mirha segíthet!
Testápolóba vagy hordozó olajba (30 ml) keverjen össze 6 csepp fekete bors illóolajat, 5 csepp mirhát, 4 csepp német kamillát és 3 csepp édes majorannát. Finoman dörzsölje be az érintett területeket a gyulladás csökkentése, a vérkeringés fokozása és a jobb érzet kiváltása érdekében!

 

 

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!