12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Amit a Citromillatú Mirtusz illóolajról illik tudni

Citromillatú mirtusz illóolaj – Lemon myrtle illóolaj

A Lemon Myrtle illóolajnak édes, citromos illata van, amely élénkít és felemel. Ez az illóolaj megadhatja azt a lendületet, amire szüksége van. Támogatja az egészséges immun- és légzőrendszert, párologtatásával megelőzhetők a szezonális fertőzések, orrdugulás esetén elősegítheti a könnyebb légzést.

Csodálatos illata segíthet az elhasznált levegőjű helyiségek szagtalanításában, vagy hozzáadhatja háztartási tisztítószereihez.

A Lemon Myrtle egészségügyi előnyei – a mirtusz illóolaj hatásai

Sinus fertőzés
Ha szinusz problémája van, akkor a mirtuszolaj nagy segítségére lehet, ugyanis a mirtusz gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek elősegítik az orrfolyás hátterében lévő gyulladások csökkentését, miközben a fertőzésellenes tulajdonsága „küzd” a problémát okozó fertőzések ellen.

Bronchitis
A mirtusz illóolaj hatékonynak bizonyult hörghurut kezelésében. A hörghurut, a hörgők nyálkahártyájának a gyulladása, és az illóolaj használata csökkentheti a gyulladást, leküzdheti a fertőzést. Néhány csepp mirtuszolaj vízben való párologtatása hasznos lehet ebben a tekintetben azáltal, hogy kisöpri a felhalmozódott váladékot a légúti nyálkahártyákról.

Asztma
A mirtusz segít az asztma elleni küzdelemben, párologtatása hasznos lehet az asztmaproblémák enyhítésében.

Torokfájás
A torokfájás nagyon kellemetlen és sokszor nehéz elviselni. A citromillatú mirtusz fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságai segítenek a torokfájás kezelésében, a baktériumok elpusztításával és a gyulladás csökkentésével.

Fokozza az immunrendszert
Amennyiben egészséges az immunrendszerünk, abban az esetben kevesebb egészségügyi problémát tapasztalunk az erősebb immunrendszer miatt, és ez elengedhetetlen a betegségek leküzdésében is. A mirtusz erősíti immunrendszerét, védelmet nyújt számos egészségügyi problémával szemben.

Antioxidáns illóolaj
A citromillatú mirtusz antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek eliminálják a szabad gyököket a szervezetéből. Ez megóvja a sejteket a sérülésektől, károsodásoktól.

Emésztési zavarok és irritábilis gyomor-bél rendellenességek
Ezt az illóolajat hasznosnak találták az emésztési rendellenességek és a gyomor-bélrendszeri rendellenességek, például puffadás esetében, gyógyító tulajdonságai segítenek az emésztési folyamat serkentésében.

Bőr
Tapasztaltuk bizonyára, hogy a pattanások kellemetlenek tudnak lenni, különösen lányok esetében. A citromillatú mirtusz illóolaj használata segíthet megszabadulni a pattanásoktól. A mirtusz egy csodálatos természetes gyógymód lehet a pattanások ellen, amely hasznos a zsíros bőr kezelésében. Rovarcsípések utáni alkalmazása megnyugtatja az érintett területet, és csökkenti a gyulladást, valamint a viszkető érzést, ezen túlmenően, illatát sem kedvelik a rovarok, ezért kiváló rovarriasztóként is működik.
Ismerjük az a gombás bőrfertőzést, amely pikkelyező, vörös és viszkető a talpon, valamint a lábujjak között? A mirtusz gombaellenes tulajdonsága legyőzi ezt a fertőzést azáltal, hogy megöli a gombás fertőzést okozó mikróbákat.

Fejfájás
Ha a fejfájása zavarja, a mirtusz segíthet a fejfájás enyhítésben. Nyugtató illata a fejfájást enyhíti. Az illóolajat belélegezheti, vagy a homlokát masszírozza be vele.

Görcsoldó illóolaj
A citromillatú mirtusz segíti az izomgörcsök, és a menstruációs görcsök csökkentését. A benne található hatóanyagok segítenek az izmok pihentetésében, ezáltal jelentősen csökkenti a görcsöt.

Rheumatoid arthritis
A rheumatoid arthritisz az egyik leggyakoribb csontízületi probléma, amelyet nevezhetünk korunk betegségének is. Ez egy olyan gyulladásos rendellenesség, amely fájdalmas, duzzadt ízületeket eredményez. A mirtusz gyulladáscsökkentő tulajdonsága segíti a gyulladás csökkentését és enyhítését, ezért masszírozza be ízületeit mirtusz illóolajjal!

Nyugtató illóolaj
Kiváló stresszoldó. Nyugtató hatást fejt ki, jobb alvást indukál, elősegítve a pihenést, és pozitív érzelmekkel tölt fel, megnyugtatja az elmét és felemeli a hangulatot.

Szagtalanító illóolaj
Frissítő illata segít megszabadulni a kellemetlen test szagától és a környezetünk rossz levegőjétől. Antimikrobiális tulajdonsága megakadályozza a test szagot azáltal, hogy elpusztítja a szagokat okozó mikrobákat. A fürdőkád vizébe is cseppenthet belőle, vagy hordozóolajjal felviheti testére a mirtuszolajat. A rossz levegő frissítéséhez adjon néhány csepp mirtuszolajat a tisztítóvízbe, hogy kellemes illatú legyen a környezete.

A lemon myrtle – citromillatú mirtusz illóolaj megtalálható: ITT

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!