12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Neroli illóolaj

Neroli illóolaj csodálatos hatásai

Ez az elképesztő, élénk, virágos aromájú illóolaj az Egyiptomban található keserűnarancs virágszirmaiból származik. Ez az egyik leghatékonyabb illóolaj a szorongás oldására. Segíti enyhíteni a pánikrohamokat, tompítja a hisztériát és a sokkot, csökkenti az érzelmi fellángolásokat, eloszlatja a haragos indulatokat, enyhíti a bánatot, és a hullámzó kedélyállapotokat kiegyensúlyozza.

Mire jó a Neroli illóolaj?

A Neroli illóolajat gyakran használják bőrápoló készítményekben az egészséges arcbőr elősegítésére, testápolóhoz vagy hordozóolajhoz adva csökkentheti a hegek, a ráncok és a bőrfoltok megjelenését, mindeközben támogatja a sejtek és szövetek regenerációját és növekedését.
A legfrissebb klinikai kutatások rámutatnak arra, hogy kiválóan alkalmazható szorongás és szívproblémák esetében.

Egy nemzetközi kutatócsoport a Citrus aurantium illóolaj (neroli illóolaj) inhalációs szorongásgátló hatását vizsgálta az akut koszorúér-szindrómában (ACS) szenvedő betegeknél. A kettős vak, placebo-kontrollos, randomizált vizsgálat során, 140 kórházba került ACS-betegségben (átlagéletkor = 56,72 ± 11,38 év) szenvedő személyeken vizsgálták.
A betegeket véletlenszerűen osztották el a neroli illóolajos, és egy placebo kontrollos csoportba, majd 2 nappal a kórházi kezelés után inhalációs aromaterápiát kaptak. A placebos csoport neroli mentes párologtatásban részesült.

Az eredmények meggyőzőek voltak, nevezetesen a szorongás mértékékének meghatározására alkalmazott pontszámok tekintetében. A két csoport átlag szorongási pontszáma szignifikánsan különbözött egymástól; a pontszám 34,66 ± 9,6 és 42,36 ± 6,4 volt a neroli és a placebo csoportban (p <0,0001).
Mindezek mellett nem figyeltek meg mellékhatást, és azt a következtetést vonták le, hogy a jelenlegi eredmények alapján a neroli illóolajjal végzett aromaterápia, biztonságos és hatékony beavatkozás lehet, ezek mellett egyszerű és könnyen alkalmazható módszernek tekinthető az ACS-ben szenvedő betegek szorongásának csökkentésére.

A Neroli illóolaj egyéb hatásai

Egyéb hatások:
-baktériumölő, fertőtlenítő,
-csökkenti a gyulladásokat,
-afrodiziákum, antidepresszáns,
-PMS, görcsoldó,
-szélhajtó, idegi eredetű hasmenés,
-elősegíti a sejtképződést, bőrregeneráló, hegek, a terhességi csíkok

A Neroli illóolajról bővebben: ITT

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!