12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

A PALO SANTO illóolaj használatának legismertebb módjai

Palo Santo illóolaj

Palo Santo illóolaj

Latin név: Bursera graveolens

Aromaleírás: közepes, fás aroma, citromos és édesgyökér aroma
KidSafe? Nem! A Palo Santo NEM KidSafe.
Hígítási utasítások: Hígítsuk fel legfeljebb 3% -ra helyi alkalmazás esetén.
Diffúziós utasítások: Adjon hozzá 2 csepp Palo Santot, 2 csepp levendulát és 1 csepp mandarint, hogy elősegítse a kikapcsolódást.
Jól keverhetők: Amyris, Bergamot, Blood Orange, Clove, Cardamom, Atlas Cedarwood, Cinnamon Cassia, Lemon, Sweet Orange és Vanilla Oleoresin.

Mi az a Palo Santo illóolaj?

A Palo Santo (Bursera graveolens), más néven „szent fa” vagy „a szentek fája”. Több mint 40 különféle palo santo-fát termesztenek világszerte, leginkább Közép- és Dél-Amerikában. A faj Ecuadorban, Mexikóban és a perui Yucatán-félszigeten található trópusi száraz erdőkben őshonos. Magát az olajat csak a régi elhalt fákból gyűjtik, amelyek természetes úton pusztultak el.

A palo santo fa ugyanabba a botanikus családba tartozik (Burseraceae), mint a tömjén és a mirha, amelyek szintén antioxidánsban gazdag olajokat termelnek, melyeket a világ minden táján használnak. A Bursera graveolens fa értékes gyümölcse egy kicsi fekete mag, amelyet egy vörös pép borít, amely egy zöld kapszulában található. A kapszula két fele leesik, amikor a gyümölcs érett, és így megmarad a lipidben (zsírokban) gazdag gyümölcs, amelyet azután koncentrálnak és használnak terápiásán.

Milyen előnyei vannak a Palo Santo-nak?

Elsősorban illóolaj formájában használják, vagy füstölőként égetik, mint a tömjént. A fát régen különböző spirituális szertartásokon, valamint az aromaterápiában, és ma a katolikus egyházakban is égetik. Füstölőként füstölve „elmosódásnak” nevezik, mert illata nemcsak a hibákat, hanem a lelki „rossz energiát” is távol tartja a misztikusok szerint. Például Peruban egy sámán meggyújtja a Bursera graveolens pálcákat, és az emelkedő füst állítólag bejut a helyet körülvevő „energiamezőbe”.

Palo Santo 9 felhasználási területe és előnyei

1. Az antioxidánsok koncentrált forrása
Mivel gazdag antioxidánsokban és fitokémiai anyagokban, úgynevezett terpénekben, a palo santo olaj hatékonyan küzd a szabad gyökök károsodásaival, enyhíti a gyomorfájásokat, leküzdi a stresszt, csökkenti az ízületi gyulladásokat. Különösen a természetes gyulladásos betegségek kezelésére szolgál. A gőzzel desztillált palo-santo illóolaj elemzései kimutatták, hogy a fő alkotóelemei a következők: limonén (89,33%), α-terpineol (11%), menthofurán (6,6%) és karvon (2%). Egyéb előnyös vegyületek kisebb mennyiségekben a germakrén D, a muurolén és a pulegone. Ezek teszik ilyen erős illóolajjá. Bőrön keresztüli alkalmazáshoz hígítsa 3%-ra kedvenc hordozóolajában, majd alkalmazza duzzadt és érzékeny területeken.

2. Méregtelenítő és immunrendszer támogató
A Palo santo támogatja az immunrendszert és szabályozza a gyulladásos reakciókat, például a rossz étrend, a szennyezés, a stressz és a betegség által kiváltott reakciókat. A limonén, a palo santo fő hatóanyaga, olyan bioaktív alkotóelem, amelyet bizonyos növényekben, köztük a citrusfélék héjában, magas koncentrációban találnak, és amely gyulladásgátló hatással rendelkezik. Az emlőkarcinogenezis és a gyulladásos betegségek preklinikai vizsgálata során a limoninnal történő kiegészítés elősegíti a gyulladás elleni küzdelmet, csökkenti a citokinek szintjét és megvédi a sejtek hámrétegét. 2004-ben a japán Shizuoka-i Gyógyszertudományi Egyetem kutatói számos egyéb, a palo santo olajban levő fitokémiai anyagot fedeztek fel, amelyek képesek legyőzni a rákos sejtmutációt. Ezek a vegyületek figyelemre méltó gátló hatást fejtettek ki az emberi rák és a fibrózisos sejtek ellen. A kutatók megfigyelték a biológiai aktivitásokat, ideértve a daganatellenes, antivirális és gyulladásgátló hatásokat a sejtmutációk és a daganat növekedése ellen. A palo santo-ban található triterpén lupeol-vegyületek különösen erőteljes hatást mutattak a tüdő-, emlő- és vastagbélrák sejtekkel szemben.

3. Stresszoldó és relaxáló
Földelő és központosító olaj, melyet érzelmi és spirituális támogatásra használják, mivel úgy működik, mint a természetes szorongásoldók. Belélegzés után a palo santo közvetlenül az agy szaglási rendszerén (amely szabályozza a szaglásunkat) áthalad az agyon, ahol segíti a test relaxációs funkcióinak bekapcsolását, és csökkenti a pánikot, szorongást és álmatlanságot. A palo santo rendkívül erős olaj, ezért kis mennyiség is elegendő. Nyugtató hatása teszi az olajat alkalmassá a meditációhoz is, ha egy kis nyugalomra van szüksége használja ezt az olajat. A negatív hatások megszüntetése és az aggodalom enyhítése révén ez az olaj segít abba a nyugodt lelkiállapotba kerülni, amelyben bármilyen problémát meg tud oldani.

4. Fejfájás kezelése
A palo santo segít csökkenteni a gyulladást és fokozza a véráramot, ami segíthet a fejfájás, migrén és rossz hangulat megszüntetésében. A természetes fejfájás orvoslására és az azonnali enyhítésre párologtasson néhány csepp Palo Santo-t diffúzorban, amikor fejfájás fellép. Vagy hígítsa kókuszdió-olajjal és dörzsölje be a halánték és a tarkó területére.

5. Megfázás vagy influenza kezelése
A Palo santo ismert a megfázást vagy influenzát okozó fertőzésekkel és vírusokkal szembeni hatékonyságáról. A vérkeringés javításával és az energiaszint feltöltésével gyorsabban jobban érezheti magát, és megállíthatja a szédülést, torlódást és émelygést. Vigyen néhány cseppet a mellkasra szív területén, vagy tegyen néhány cseppet a tusolóba zuhanyzás közben vagy a fürdővízhez, hogy megfékezze a megfázás vagy az influenza tüneteit.

6. Ízületi- és izom fájdalomcsillapító
Kiváló az ízületi gyulladás, a sérülések, a krónikus nyaki vagy hátfájás és a fájó izmok természetes fájdalmainak csökkentésére, hígítsa hordozóolajjal és naponta háromszor, közvetlenül a fájdalom helyére masszírozza be.

7. Szúnyogriasztó
A palo santo füstölőt a történelem során természetes szúnyogriasztóként alkalmazták, mivel aromás gyantákkal és illékony olajokkal rendelkezik. Használják a palo santo illóolajat vízzel kombinálva, és közvetlenül a bőrre vagy a ruhára permetezve.

8. Allergiacsökkentő
Amellett, hogy földelő olaj, csökkenti a gyulladást, ezért a palo santo a szezonális allergia, emésztési problémák és az asztmával kapcsolatos tünetek leküzdésére is jótékony hatással van.

9. Háztartási tisztítószer
A palo santo antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik, és természetes tisztítószerként használható. Segít csökkenteni az otthoni szagok, mikrobák és vírusok mennyiségét. A Palo santo illóolajat fel lehet használni a ház levegőjének és felületének tisztítására, valamint a betegségek, szennyeződések vagy akár a „negatív energia” megelőzésére is.

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!