12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

A Rhododendron illóolaj, az aromaterápia fókuszába került

Rhododendron illóolaj

A rhododendron illóolaj finom virágillatú, enyhén balzsamos, lágyszárú beütéssel. Nyugtató illata segít az érzelmi támogatásban, és segíti a mentális tisztaságot, a gyász vagy nehéz helyzetek kezelésekor is komoly segítséget nyújt. Ez az olaj támogatja az egészséges légzőrendszert, és ezáltal a Rhododendron kiváló olaj, ha szezonális allergiák jelentkeznek. Kiváló tulajdonságai és csodálatos illata miatt nagyszerű kiegészítője lehet haj- és bőrápoló termékeknek.
Ezenkívül elképesztő hatása van az immunrendszerünk és az érzelmi állapotunk támogatása szempontjából. Segít a torlódásoknál, légúti problémáknál és a szúró toroknál. Ez egy nagyszerű illóolaj diffúzorba párologtatva a szezonális megbetegedések leküzdésére.

Antimikrobiális illóolaj
A Padova Egyetem kutatói a Rhododendron anthopogon fajokból származó illóolaj összetételét vizsgálták, és megállapították, hogy az illóolaj képes volt elpusztítani olyan baktériumtörzseket, mint a Staphylococcus aureus, az Enterococcus faecalis, a Bacillus subtilis és a Mycobacterium tuberculosis, valamint a gombák közül, a Candida fajokat. Ezeket az antimikrobiális hatásokat akár 0,04% -os oldat alkalmazása esetén is megfigyelték.

Bőrgyulladás
Az atópiás dermatitiszben szenvedő betegekben, az ekcémához hasonló típusú bőrbetegségekben, gyakran emelkedik az eozinofil sejtek száma, ami gyulladást idéznek elő. A kínai Chung-Ang Egyetemi Orvostudományi szekciójának kutatói a Rhododendron-ból származó olyan kivonatokat alkalmaztak, amelyeket vagy lokálisan alkalmaztak, vagy injekcióztak laboratóriumi állatokba, amelyek atópiás dermatitiszt szenvedtek. Az egerek az extraktummal végzett kezelés után mérhetően csökkent eozinofil-szinteket, és más, gyulladásos markerek szintjének csökkenését is kimutatták.

Gyulladás és fájdalomcsillapító illóolaj
A „Molecular Pain” folyóirat kiadott egy tanulmányt, amelyben leírják a tartós gyulladás és fájdalomcsillapító hatások vizsgálati eredményeit. A kísérlet során megállapították, hogy az illóolaj jelentősen megfordította a fájdalomreceptorok hatásait a gerincvelőben, és fájdalomcsillapító hatást mutatott az idült gyulladásos hatásokkal szemben. Az idegrendszerben a rododendron tonizáló tulajdonságai támogatják a relaxációt és az összpontosítást.

Vese és máj működése
Általános tonikként ez az illóolaj topikálisan alkalmazható (szinergetikusan keverve kék vagy német kamillával) a gyulladás csökkentése érdekében, vagy kompresszorként alkalmazható a has felső részén a mellékvesék és a máj működésének támogatására. A tibeti gyógyászat már régóta használja gyógyteákban az „emésztési tüzek eloltására”, a fejfájások, valamint a torokfájás és hányinger kezelésére, továbbá a belső egység egyensúlyának elősegítésére. Érzelmileg földelő és keretbe rendezi a csendes, mentális tevékenységeket, amely értékes eszköz lehet a meditációs gyakorlatokban, ezért kiválóan alkalmas a gyász kezelésében.

A Rhododendron illóolajat megtalálja: ITT

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!