12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Rosalina illóolaj, az eukaliptuszolaj gyógyító erejével és a levendula pihentető tulajdonságaival

Rosalina illóolaj

A Rosalina illóolajnak (Ausztráliában levendula teafának is nevezik), Ausztráliában őslakos növény, és a Melaleuca család része – eredetileg „Swap Paperbark” -nak neveztek el. Sok hasonló tulajdonsága van, mint az eukaliptusz olajnak, ám enyhébb és biztonságosabb. A rosalina az egyik legkedveltebb gyerekbiztos illóolaj a légúti megbetegedések esetében, szezonális pollen fenyegetéseknél, vagy téli hónapokban.
Az egyensúly és a nyugalom megteremtésének elősegítése mellett a rozalina illóolaj fantasztikus választás, ha támogatni kívánja az tüdőműködését, megfázás vagy influenza esetében. Próbálja meg keverni a rozalina illóolajat levendula illóolajjal, hogy enyhítse a „szinuszos” fejfájás okozta nyomást. A Rosalina illóolaj alvástámogatásban is segítségére lehet, különösen, ha más, alvást támogató olajokkal, például levendula vagy római kamilla illóolajokkal keverjük össze.

Az eukaliptuszolaj gyógyító erejével és a levendula pihentető tulajdonságaival az ausztrál rosalinaolaj az egyik legújabban ”felfedezett” illóolaj, amelyet bevezettek az aromaterápia világába. Többek között azért is került fókuszba a rozalina illóolaj, mert gyermekek esetében biztonságosan használható légzőszervi betegségek esetén, ugyanis, a gyermekek esetében kerülendő 1,8-cineol tartalma alacsony (eukaliptusz olajok közül csak az Eucalyptus Dives hasonló), és így kiváló a gyermekek környezetében történő használata.

A fentiek miatt, gyermekek esetében, a Rosalina, az Eucalyptus Dives és a Kunzea illóolajokat javasoljuk légzőszervi problémák kezelésére.

 

A rosalina illóolajat leggyakrabban a légzőrendszer, a bőr és az elme egészségére használják.

Bőr
A rosalina illóolaj mesés választás, ha olyan bőrápoló terméket készít, amelyek hozzáadott illóolajat tartalmaznak, és erős antibakteriális, antivirális és immunstimuláló tulajdonságokkal rendelkezik. A bőrét ápoló linalool (ez szintén jelentős mennyiségben megtalálható a levendulában) – egy nyugtató botanikai vegyület, ami a rosalina olajban is megtalálható, nyugtató és pihentető tulajdonságokat biztosítva ezzel az olajnak. A linalool és az eukaliptoid (1,8 cineol) tartalma miatt a rosalina illóolaj hatékonyan kezeli a pattanásokat, sebeket, a herpeszt (hideg sebek), a gombás fertőzéseket, kiütéseket, vágásokat, horzsolásokat, rovarcsípéseket, fertőzött sebeket, korpás és zsíros bőrt.
A Rosalina illóolaj mesés olaj a bőr támogatására, és gyakran használják a baktériumok vagy vírusok által okozott bőrproblémák, például a herpesz tisztítására és enyhítésére. Használói ezt az illóolajat a bőrápolás szupersztárjaként is nevezik.

Psziché és légzőszervi kettős hatás
Illóolajként az elme és a test gyógyítója, mivel olyan betegségeket kezel, mint a megfázás, légúti fertőzések és a bőrirritáció, miközben pihentető környezetet biztosít használó környezetében. A rosalina egy „yin” illóolaj, nyugtató és pihentető hatása hozzájárul az alváshoz és a stressz enyhítéséhez. Érzelmileg és energikusan a rosalina illóolaj felemeli és megnyugtatja, szellemi erőt ad, erősíti a bizalmat és komoly motiváló hatással rendelkezik.
Energetikai szempontból talán ez a legjobb olaj, a helyi masszázsra (3-5% -os hígítás hordozóolajban) vagy inhalálásra, ha influenza, vagy bármilyen légúti fertőzés jelen van az életünkben. Ez az olaj viszont elég enyhe ahhoz ugyanakkor, hogy hígítatlanul kenje fel (soha nem nyálkahártyán vagy érzékeny területeken). Amikor az illóolajokat hordozóolajban hígítják vagy diffúzorral elpárologtatják, a felszabadult molekulák figyelemre méltó aktivitást mutatnak, sőt jobb, mintha hígítatlanul használnánk őket!

A rosalina olajjal bekenve a mellkast, vagy esténként, lefekvés előtt párologtatva kitűnően ellazítja mind az elmét, mind a testét. Dr. Daniel Penoël szerint az aggodalmak enyhítésére, a fejfájás és a szabálytalan szívverések nyugtatására, valamint az ideg-, légzőrendszeri és emésztőrendszeri stressz csökkentő képessége szinte páratlan az illóolajok világában.

Legyen otthonában Rosalina illóolaj, imádni fogja!

 

A Rosalina illóolajat megtalálja: ITT

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!