12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Szorongás és az illóolajok

Szorongás kezelés illóolajokkal

Szorongásra melyik illóolajat?

A pszichés rendellenességek közül a szorongás az egyik leggyakoribb pszichológiai probléma az egész világon, és ezek a leggyakoribb mentális betegségek az egyes országok egészségügyi felmérései szerint. A szorongással kapcsolatos rendellenességek a népesség kb. 18% – 20 %-át érinti, elsősorban a 18 és 60 év közötti korosztályban. Ide tartoznak az obszesszív-kompulzív rendellenesség (OCD), poszttraumás stressz rendellenesség (PTSD), társadalmi szorongás, társadalmi rendellenesség (társadalmi fóbia), specifikus fóbiák és a generalizált szorongásos rendellenesség (GAD).

A pszichés rendellenességeket, szorongásokat általában gyógyszeres kezeléssel vagy pszichoterápiával próbálják orvosolni. A jelenleg felírt szorongásgátló gyógyszerek olyan antidepresszánsokat tartalmaznak, mint például a szerotonin újrafelvétel gátlók (például fluoxetin és sertralin), triciklusos vegyületek (például imiptramin és klomiptramin), monoamin-oxidáz inhibitorok (például fenelzin és izokarboxazid); benzodiazepin szorongásgátló gyógyszerek (például klonazepám, lorazepám és alprazolam). Az említett gyógyszerek esetében sok a nemkívánatos mellékhatás.

Az aromaterápia lehet egy kiegészítő, vagy éppen az egyik formája a szorongás kezelésének, mint alternatív gyógyászati lehetőség, és ennek során illóolajokat használunk, amelyek befolyásolják a beteg hangulatát, pszichés státuszát vagy egészségét.
Az illóolajok jól ismert farmakológiai tulajdonságokkal bírnak, beleértve az antimikrobiális hatás, antioxidáns, fájdalomcsillapító, emésztő és pszichés hatásukat egyaránt.

Különböző illóolajok, amelyeket kiterjedten használnak a depresszió és szorongás enyhítésére, azok a következők:

Bővebben itt találhatóak a szorongás elleni illóolajok: ITT

Ez a cikk nem a szorongásgátló kezelések felírására szolgál; súlyos szorongási rendellenességeket kezelni kell és szükséges az orvosi konzultáció.

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!